Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo Friend, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • Ronde harde keuteltjes of een zachte brij? Je stoelgang zegt heel veel over je gezondheid
  • Thuisbehandeling bij longkanker
  • Vijf vragen over cannabis als medicijn
  • Nierschade heeft ook negatieve gevolgen voor het brein
  • Vijf vragen over parodontitis
  • Verkeerd gebruik oxycodon zorgt voor honderden opnamen per jaar
  • Nederlander eet gemiddeld dertig suikerklontjes per dag
  • Vrouw weet binnen dag of ze borstkanker heeft
  • Anticonceptiepil beschermt tot 30 jaar lang tegen kanker
  • 70 procent weet onvoldoende over alarmsignalen darmkanker.
Ronde harde keuteltjes of een zachte brij? Je stoelgang zegt heel veel over je gezondheid

Op 12 april is het in Nederland Nationale Poepdag, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. Naar aanleiding daarvan is het PoepPaleis geopend. Ze zullen het hele land doorreizen en ook bij ons aan de grens halt houden voor hun belangrijke boodschap.
Thuisbehandeling bij longkanker

Longkankerpatiënten, in behandeling bij het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), kunnen een deel van hun ’immuuntherapie’ voortaan thuis ondergaan. Zij hoeven daarom niet voor elke infuusbehandeling naar het ziekenhuis.


Vijf vragen over cannabis als medicijn

Steeds meer gemeenten zetten de deur op een kier voor de legalisering van medicinale thuisteelt van cannabis.

Het legaliseren van deze teelt is een zaak van het rijk, maar in steeds meer gemeenten gaan stemmen op om de thuisteelt voor medicinale doeleinden mogelijk te maken. Vijf vragen over medicinale cannabis.


Nierschade heeft ook negatieve gevolgen voor het brein

Nierschade blijkt niet alleen gepaard te gaan met hartschade , maar ook met schade aan het brein. Schade die zich vertaalt in lagere cognitieve prestaties of een depressie. De achteruitgang in cognitieve prestaties komt overeen met een veroudering van drie jaar. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Maastricht UMC+, zo meldt het ziekenhuis.


Lees meer...........
Vijf vragen over parodontitis

Als er iets mis is in je lichaam, is de tandarts vaak de eerste die het ziet. Vooral paradontitis is een teken van (naderend) gezondheidsgevaar.

Marie-Chris Donders is onderzoekster en kaakchirurg in opleiding aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. In haar promotieonderzoek kijkt zij onder andere naar het verband tussen paradontitis en het risico op een hartinfarct. We stelden haar vijf vragen.


Lees meer...........

Verkeerd gebruik oxycodon zorgt voor honderden opnamen per jaar

Verkeerd gebruik van de pijnstiller oxycodon zorgt voor honderden opnamen per jaar in Nederlandse ziekenhuizen. Dat schrijft de Telegraaf zaterdag op basis van Leids wetenschappelijk onderzoek.

Nederlander eet gemiddeld dertig suikerklontjes per dag

Mensen weten nog steeds amper wat ze moeten doen om minder suiker binnen te krijgen. Nederlanders krijgen zonder het te beseffen gemiddeld dertig suikerklontjes per dag binnen door allerlei producten.

Vrouw weet binnen dag of ze borstkanker heeft

Vrouwen met een vermoeden van borstkanker moeten vanaf 1 juli binnen 24 uur weten of ze ziek zijn. Langer wachten levert onnodig veel stress en angst op.
De 10.000 vrouwen die jaarlijks na het bevolkingsonderzoek een onduidelijke uitslag (B0-score) krijgen, kunnen per 1 juli binnen 24 uur terecht in het ziekenhuis. Nu moeten ze na een alarmerend telefoontje van de huisarts vaak nog lang wachten op vervolgonderzoek.



Anticonceptiepil beschermt tot 30 jaar lang tegen kanker

Vrouwen die ooit de pil hebben genomen, hebben minder kans op bepaalde kankers. Dat beschermend effect duurt tot dertig jaar nadat ze gestopt zijn met de pil.

70 procent weet onvoldoende over alarmsignalen darmkanker

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen darmkanker, daarmee is het één van de meest voorkomende kankersoorten. De Maag Lever Darm Stichting heeft een groot onderzoek laten verrichten onder de Nederlandse bevolking over hun kennis rond darmkanker. En hieruit blijkt dat Nederland onwetend is. Zo weet 70 procent van Nederland onvoldoende over de alarmsignalen die horen bij darmkanker.

Wanneer jij iemand kent Friend waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen:
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse