Onderwerp: ❤ Hallo, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
                Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

Binnenkort worden de nieuwsbrieven van Pijnreductie en AvL Coaching samengevoegd, wat voor jou als lezer alleen zal betekenen dat je een grotere bron van informatie krijgt om uit te putten wanneer je naar iets op zoek bent.

De onderwerpen van deze keer:
  • 150.000 nierpatiënten door te veel zout;
  • Waarom is het zo belangrijk dat vrouwen (ook op het werk) kolven?;
  • Verbod embryo's kweken niet houdbaar;
  • 'Dit voel ik, wat is het?';
  • Steeds meer vraag naar maternity practitioners onder jonge ouders;
  • Marieke bedacht chemokalender om haar kinderen uit te leggen hoe ze 
         zich voelde;
  • Hoe stel je diagnose Alzheimer?;
  • Kanker nu ook bij vrouwen belangrijkste doodsoorzaak
150.000 Nierpatiënten door te veel zout.

Als alle Nederlanders zich zouden houden aan een maximum van 6 gram zout per dag, voorkomt dat 150.000 gevallen van chronische nierschade over een periode van 10 jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM.
Het is voor het eerst dat het effect van zoutvermindering op deze manier is onderzocht. Het RIVM deed dat onderzoek in opdracht van de Nierstichting.
De zoutvermindering zou ook bijna 250 gevallen van nierfalen voorkomen, waarbij dialyse of transplantatie nodig is.
Waarom is het zo belangrijk dat vrouwen (ook op het werk) kolven?

Een vrouw die ervoor kiest om borstvoeding te geven, moet zodra ze weer aan het werk gaat beginnen met kolven. Tenminste, als ze besluit om door te gaan met borstvoeding geven. Door te kolven zorgt de moeder ervoor dat de melkproductie niet staakt en dat de baby ook bij afwezigheid van de moeder melk blijft drinken. Maar zoals eerder deze week al bleek: niet alle werkgevers zijn bereid om vrouwen hier een ruimte voor in te richten. Waarom is het toch van belang dat vrouwen ook op werk kolven? En wat zijn de regels omtrent kolfruimtes?
Verbod embryo's kweken niet houdbaar.

Overheden moeten met wetgeving komen die het kweken van menselijke embryo's voor wetenschappelijke doeleinden onder voorwaarden toestaat.

Dat schrijven de ethische commissies van twee grote Europese artsenverenigingen in nieuwe aanbevelingen die gepubliceerd zijn in de tijdschriften Human Reproduction Open en European Journal of Human Genetics. Het gaat om organisaties van artsen die zich bezighouden met menselijke voortplanting en menselijke genetica.

'Dit voel ik, wat is het?'

De proef van het Ommelander Ziekenhuis om drie vragen te stellen aan kinderen voorafgaand aan het ziekenhuisbezoek, wordt nu landelijk ingevoerd. Op die manier zouden kinderen beter voorbereid moeten zijn op het gesprek met een arts.
Samen met andere ziekenhuizen en instanties als Kind en Ziekenhuis, zijn de vragen ontwikkeld. Ook hebben kinderen geholpen om de vragen te bedenken. Zo ook Sander Buitenkamp uit Winschoten. Hij weet als geen ander hoe het is om met dokters te praten. Iets meer dan twee jaar geleden werd bij hem leukemie geconstateerd.


Steeds meer vraag naar maternity practitioners onder jonge ouders.

Dat de eerste maanden van een baby pittig kunnen zijn, weten de meeste ouders. Maar soms zijn jonge ouders zo moe of gefrustreerd, dat ze de hulp inschakelen van een maternity practitioner. Dit beroep, dat onder andere in Engeland al helemaal ingeburgerd is, lijkt steeds meer ingezet te worden en kan dienen als een oppas en babyluisteraar. Ouders kunnen even slapen en het gedrag van de baby wordt geanalyseerd.

Marieke bedacht chemokalender om haar kinderen uit te leggen hoe ze zich voelde.

Twee jaar geleden kreeg Marieke (36) te horen dat ze borstkanker had. "Hoe vertel ik dit aan mijn kinderen?", vroeg ze zich vrijwel direct af. "En hoe vertel ik dat ik soms een mindere dag heb en ze niet naar school kan brengen?" Ze vond de oplossing in de 'chemokalender'.
"Toen we hoorden dat ik borstkanker had, kwamen er meteen allerlei angsten naar boven", vertelt Marieke, die medewerkster is in het Catharina Ziekenhuis.


Hoe stel je diagnose Alzheimer?

Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende ziekte die veel vragen oproept. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Iemand met de ziekte van Alzheimer krijgt problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt, ontstaan steeds meer problemen met dagelijkse vaardigheden. Zowel voor de persoon met Alzheimer als de naasten heeft de ziekte erg veel impact. Ondersteuning in dit proces is van groot belang. Daarom is het goed dat er door heel Nederland Alzheimer café’s zijn geopend.

Kanker nu ook bij vrouwen belangrijkste doodsoorzaak.

Kanker is nu ook onder vrouwen de belangrijkste doodsoorzaak. Van de 77 duizend vrouwen die vorig jaar in ons land stierven, overleden er 20,7 duizend aan kanker en 20,5 duizend aan hart- en vaatziekten.
Daarmee is het voor eerst dat meer vrouwen aan kanker sterven dan aan hart-en vaatziekten.


Wanneer jij iemand kent waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse