Onderwerp: Hallo, hier ben ik weer.

Alles in balans!

  Hallo, hier ben ik dan weer
Anja van Lieshout van 
AvL Coaching.
 Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte      houden van alle actualiteiten rondom gezondheid!
Er is al weer een maand voorbij en er is weer een heleboel gebeurd!
Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Speel snel Tetris tegen PTSS;
  • Slechte slapers vertonen vaker ongewenst gedrag;
  • Veel mensen krijgen onterecht medicijnen tegen hoge bloeddruk;
  • Moet ik aandacht besteden aan de dood van de dochter van een 
    oude vriendin?;
  • Campagne tegen risico's van cosmetische ingrepen;
  • Waarom mannen na de seks in slaap vallen;
  • Het duurt vaak jaren voordat jongeren hulp zoeken na het ontstaan
    van een psychiatrische stoornis;
  • Opvallend hoge sterfte onder 80-plussers afgelopen winter;
  • Als je niet meer durft te eten door slikproblemen;
  • Nieuwe richtlijn palliatie bij eindstadium nierfalen.
Speel snel Tetris tegen PTSS

Speel meteen na een traumatische ervaring een spelletje Tetris. Dat kan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) in de toekomst voorkomen. Het zou dus een goedkoop hulpmiddel bij behandelingen kunnen zijn.
Slechte slapers vertonen vaker ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag op het werk – denk aan extra lange pauzes, te vroeg naar huis gaan, of zelfs stelen - is een kostbaar probleem. Alleen al in de Verenigde Staten kost het bedrijven naar schatting tot wel 200 miljard dollar per jaar.
Uit promotieonderzoek van Laura M. Giurge van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) blijkt nu dat mensen die zulk gedrag vertonen, al na één nacht slecht slapen de dag erop sneller in zulk gedrag vervallen. Vooral mensen met een zogenoemde ‘lage morele identiteit’ kunnen zich dan lastig beheersen en gaan eerder de fout in.


Lees meer.............
Veel mensen krijgen onterecht medicijnen tegen hoge bloeddruk

Veel mensen krijgen medicijnen voor een te hoge bloeddruk, terwijl ze die eigenlijk niet nodig hebben. Om dat te voorkomen zouden artsen de bloeddrukop een andere manier moeten meten, zeggen onderzoekers.
Moet ik aandacht besteden aan de dood van de dochter van een oude vriendin?

Elk weekend beantwoordt Beatrijs Ritsema drie prangende vragen van lezers over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,
Een paar maanden geleden kwam mij ter ore dat de dochter van een vriendin uit mijn studententijd plotseling was overleden. Deze vroegere vriendin en ik zijn elkaar uit het oog verloren, maar een jaar of tien geleden liepen we elkaar onverwacht tegen het lijf en het contact was nog steeds leuk. Ze vertelde me destijds dat ze getrouwd was (net als ik) en ze was heel blij dat ze nog net voor de kritieke leeftijd van 40 een dochtertje had gekregen.


Campagne tegen risico's van cosmetische ingrepen

De overheid is op 23 maart een campagne begonnen tegen onverantwoorde risico’s bij puur esthetische cosmetische ingrepen. Het kabinet wil dat mensen beter geïnformeerd zijn. De kwaliteit van de behandeling moet omhoog en behandelaren moeten goed opgeleid zijn. En reclames moeten voldoen aan strengere normen.

Waarom mannen na de seks in slaap vallen

Valt jouw man na een stomende vrijpartij ook meteen in slaap? “Wees dan vooral niet boos, ze kunnen er niet aan doen”, zegt Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog bij ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health).


Het duurt vaak jaren voordat jongeren hulp zoeken na het ontstaan van een psychiatrische stoornis

Na het ontstaan van een psychiatrische stoornis duurt het vaak vele jaren voordat jongeren hulp zoeken. Hoe vroeger in het leven psychiatrische stoornissen zijn ontstaan, des te langer duurt het voordat jongeren hulp zoeken. Dit blijkt uit onderzoek van socioloog Dennis Raven van het Universitair Medisch Centrum Groningen, uitgevoerd in samenwerking met GGZ Friesland. Raven publiceert over zijn onderzoek in Epidemiology and Psychiatric Sciences. Zijn artikel is door de European Psychiatric Association (EPA) gekozen tot beste artikel op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie gepubliceerd in het afgelopen jaar.

Opvallend hoge sterfte onder 80-plussers afgelopen winter

In de winter van 2016 op 2017 zijn tot nu toe meer mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral onder 80-plussers was de sterfte hoger. Dit meldt het CBS in het jaarlijkse nieuwsbericht over wintersterfte, op basis van de voorlopige sterftecijfersper week.

Als je niet meer durft te eten door slikproblemen

Niet naar een verjaardagsfeestje durven, omdat je bang bent dat je je in een stukje taart of een slok koffie verslikt. Elke avond spanning aan de keukentafel omdat je kind niet goed kan slikken en daardoor weigert te eten. Slikproblemen hebben grote impact, zowel bij kinderen als volwassenen. Veel mensen weten niet dat de logopedist kan helpen.

Nieuwe richtlijn palliatie bij eindstadium nierfalen

De eerste richtlijn Palliatieve zorg bij eindstadiumnierfalen is gereed. Hij heeft betrekking op alle volwassen patiënten (ouder dan 18 jaar) met een eGFR < 15 ml/min.
De symptoomlast van deze patiënten is hoog en vergelijkbaar met die van veel patiënten met kanker.

Meer lezen!

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere interessante items kun je kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen, dan mag je me natuurlijk altijd mailen.
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse