Onderwerp: ✍ Hallo Friend, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo Friend, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid waarbij
AvL Coaching, al dan niet met hypnose, iets voor je kan betekenen. Het grote verschil is echter, dat een hypnotherapeut op zoek gaat naar de bron van het probleem en van daaruit gaat werken, dus het probleem op gaat lossen, in plaats van dat we aan symptoombestrijding werken!
     Er is al weer een maand voorbij Friend en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Drankzucht sloopt zeker 4 mensen achter de verslaafde;
  • Onbegrip voor vruchtbaarheidsproblemen bij mannen;
  • Schaamlipcorrectie populairder;
  • Jill is bang voor eten;
  • Mantelzorgers willen dat artsen euthanasie bespreekbaar maken;
  • Meer wiet meer sex!;
  • Levenseindekliniek zoekt 40 extra artsen;
  • Vrouw mag naar hospice om te sterven maar mag naar huis.
Drankzucht sloopt zeker 4 mensen achter de verslaafde.

Als drankzucht je man sloopt, kun je zelf ook keihard onderuit gaan. Oud-burgemeester Annemiek Toonen uit Den Bosch maakte het mee. Ze hield haar mond, leed in stilte. Offerde haar carrière.
Hij had zijn eigen advocatenkantoor, zij was burgemeester van Culemborg. Allebei intelligente mensen, maatschappelijk geslaagd. Samen hadden ze een prachtige zoon, een mooi huis, geld genoeg om zorgeloos te leven.

Onbegrip voor vruchtbaarheidsproblemen bij mannen.

Vruchtbaarheidsproblemen en ongewild kinderloos zijn gaat net als bij vrouwen ook bij mannen gepaard met heel veel verdriet. Het Radboud UMC in Nijmegen vindt dat er meer aandacht moet komen voor de impact van vruchtbaarheidsproblemen op de psyche van de man. "Ik merk het zelf in mijn spreekkamer. Je aandacht gaat toch snel uit naar de vrouw", zegt Didi Braat, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde. "Zij is degene die hormoonstimulaties en puncties ondergaat. Maar telkens als ik vraag: 'en meneer, hoe is dat nou voor u?', merk ik weer hoe veel verdriet daar zit. Hoe moeilijk ook mannen het ermee hebben."

Schaamlipcorrectie populairder.

De afgelopen jaren is het aantal vrouwen dat een schaamlipcorrectie neemt gestegen. Een decennium geleden was de operatie nog een taboe, maar dankzij onder andere pornobeelden is het steeds normaler om voor de operatie te kiezen. En dat terwijl de operatie volgens deskundigen vaak niet medisch noodzakelijk is en zelfs risico's met zich meebrengt.
RTL Nieuws benaderde 52 klinieken, waarvan het grootste deel liet weten een stijging in het aantal correcties te zien. Lang niet alle vrouwen kiezen voor de operatie omdat ze hem vanuit medisch oogpunt nodig hebben, zegt gynaecoloog Joke Haartsen.


Jill is bang voor eten.

Bijna iedereen heeft wel een gerecht dat hij of zij absoluut niet lust. Maar wat als je fysiek onwel zou worden van voedsel? De Schotse Jill Hayman (36) weet er helaas alles van. Als ze nog maar een plakje ham of kaas ziet, bestaat al de kans dat ze een paniekaanval krijgt. ,,Als ik zo’n stukje naar mijn mond probeer te brengen, voelt het alsof ik een marathon gelopen heb.”
Mantelzorgers willen dat artsen euthanasie bespreekbaar maken.

Hoewel meer dan de helft van de mantelzorgers vindt dat artsen euthanasie bespreekbaar moeten maken bij de diagnose dementie, gebeurt dat in 75 procent van de tijd niet. Dit blijkt uit onderzoek van Alzheimer Nederland onder meer dan zeshonderd mantelzorgers. De conclusie baart de belangenorganisatie zorgen, want juist bij dementie is het belangrijk om tijdig over het levenseinde en euthanasie te praten. Dit meldt Alzheimer Nederland.

Meer wiet meer sex!

De onderzoekers van de Stanford University School of Medicine vermoeden causaliteit. Mogelijk stimuleert cannabis het libido. Mensen die op dagelijkse basis wiet gebruiken, hebben in ieder geval 20 procent meer seks dan niet-gebruikers. Bovendien bleek uit eerder onderzoek dat ratten die de werkzame stof uit wiet kregen toegediend, 50 procent meer kans hadden te paren.


Levenseindekliniek zoekt 40 extra artsen.

De Levenseindekliniek is hard op zoek naar 40 extra artsen. 'Door het toenemend aantal euthanasieaanvragen in Nederland heeft de Levenseindekliniek bijna een verdubbeling van het aantal artsen nodig', zo meldt de kliniek vrijdag.
'Voor de stichting zijn momenteel 59 artsen actief. In 2018 heeft zij mogelijk ruim honderd artsen nodig', aldus de kliniek.
'Mensen hebben vaak al een lange lijdensweg afgelegd voordat zij tot een euthanasieverzoek overgaan', zegt bestuurder Steven Pleiter.


Vrouw mag naar hospice om te sterven maar mag naar huis.

De 78-jarige mevrouw Gelderman kreeg van haar artsen te horen dat ze uitbehandeld was, nadat werd vastgesteld dat de borstkanker was teruggekeerd. Ze legde zich neer bij dit verdrietige bericht en vertrok naar een hospice om haar laatste levensfase door te brengen. Ze was terminaal verklaard, wat betekende dat de arts verwachtte dat de patiënt niet langer dan drie maanden te leven heeft.

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen Friend, dan mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel en tot snel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse