Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
                Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo Friend, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • Baby's vaker in het ziekenhuis door grote broer of zus
        met griep;
  • Groot internationaal onderzoek naar nut weeënremmers;
  • Zwaarste vrouw ter wereld overleden;
  • Recordvangst aan erectiemiddelen, afslankpillen en 
        slaaptabletten;
  • 79% Nederlanders onbekend met symptomen hoofd-
        halskanker;
  • Kind tussen 12 en 18 maanden loopt het meeste kans op
        brandwonden;
  • Kankerweefsel wordt dankzij nieuwe uitvinding snel 
        opgespoord;
  • Nieuwe brandwondenapp voor hulpverleners.
Baby's vaker in het ziekenhuis door grote broer of zus
met griep.

Baby’s en peuters hebben een grotere kans op ernstig ziek worden door de griep als zij een oudere broer of zus hebben. Engelse onderzoekers stelden vast dat jonge kinderen met broers of zussen vaker in het ziekenhuis belanden. Dat meldt NU.nl.
Groot internationaal onderzoek naar nut weeënremmers.

Nederlandse gynaecologen starten een groot internationaal onderzoek naar het nut van weeënremmers. Momenteel krijgen vrouwen die te vroeg dreigen te bevallen medicatie toegediend om de bevalling uit te stellen.
Zwaarste vrouw ter wereld overleden.

ABU DHABI - De 37-jarige Eman Ahmed Abd El Aty, die de ’zwaarste vrouw ter wereld’ wordt genoemd, is overleden aan de gevolgen van haar gewicht.
El Aty woog ooit 500 kilo, totdat ze eerder dit jaar voor operaties naar India en de Verenigde Arabische Emiraten vloog. Daar verloor ze in totaal 300 kilogram.

Lees meer........

Recordvangst aan erectiemiddelen, afslankpillen en
slaaptabletten.


Bij een jaarlijkse internationale actie tegen de handel in illegale medicijnen was de opbrengst dit keer groter dan ooit: ruim 25 miljoen medicijnen zijn onderschept. In Nederland vond de douane 315 pakketjes, dat zijn er 61 meer dan het jaar ervoor.
De controle-operatie Pangea in 123 landen duurde vijf dagen en werd gecoördineerd door Interpol. De onderschepte pakketjes zaten met name vol medicijnen, medicijnen- en medicijnen. Ook werden voedingssupplementen en pijnstillers aangetroffen. Interpol had dit keer extra aandacht voor de handel in pijnstillers. De afgelopen jaren zijn er al duizenden mensen wereldwijd overleden aan het gebruik van de pijnstillers Fentanyl.


79% Nederlanders onbekend met symptomen hoofd-
halskanker.


70 procent van de Nederlanders checkt het gebied rondom hun keel, mond en neus niet (genoeg) op verdachte plekjes. Dat concludeert Patiëntenvereniging Hoofd-Hals op basis van een enquête onder ruim 800 Nederlanders over hoofd-halskanker. Zorgwekkend is dat van de risicogroep (41-80 jaar) bijna de helft (47%) zichzelf niet regelmatig checkt. Dat heeft volgens de vereniging vooral te maken met een gebrek aan kennis en zichtbaarheid.


Lees meer...........

Kind tussen 12 en 18 maanden loopt het meeste kans op brandwonden.

Kinderen vanaf zeven maanden lopen vaker brandwonden op, maar vooral kinderen tussen de twaalf en achttien maanden lopen het grootste risico op brandwonden.
Volgens De Nederlandse brandwonden Stichting is dit te verklaren doordat kinderen op deze leeftijd vaardigheden als optrekken, grijpen, kruipen en (langs)lopen ontwikkelen. 


Kankerweefsel wordt dankzij nieuwe uitvinding snel
opgespoord.

De universiteit van Texas in Austin heeft een hulpmiddel ontworpen dat snel en accuraat kankerweefsel kan ontdekken.
Binnen tien seconden kan het apparaatje, dat eruitziet als een pen, een diagnose geven. Zo weten chirurgen welk weefsel zij moeten weghalen en wat er behouden moet blijven. Dat schrijft De Volkskrant donderdag op basis van het wetenschappelijk tijdschrift Science Translational Medicine woensdag.


Nieuwe brandwondenapp voor hulpverleners.

Artsen en verpleegkundigen binnen Brandwondenzorg Nederland constateren dat er fouten worden gemaakt bij de eerste opvang en behandeling van brandwondenpatiënten buiten de brandwondencentra. Het totaal verbrand lichaamsoppervlak wordt bijvoorbeeld verkeerd ingeschat of een patiënt krijgt té veel of juist té weinig vocht toegediend. Daarom is de Brandwonden-app ontwikkeld die de zorgprofessional buiten het brandwondencentrum begeleidt in de juiste eerste opvang van, eerste zorg aan, en verwijzing van een patiënt naar een brandwondencentrum. Dat meldt de Brandwondenstichting.

Wanneer jij iemand kent Friend waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse