Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo Friend, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • Toeslaan waar de kanker een steekje laat vallen;
  • Huisartsen West-Brabant terughoudend bij het
        voorschrijven van medicinale Cannabis;
  • Voorlichting keizersnede in 3D; 
  • Helft tattoo-allergieën ontstaat lange tijd ná het zetten;
  • Stap dichterbij orgaantransplantatie varkensorgaan naar
        de mens;
  • Tandenpoetsen, vergeet dan zeker dit plekje niet;
  • Glutenvrij is ongezonder en duurder.
Toeslaan waar de kanker een steekje laat vallen

Voor sommige uitbehandelde kankerpatiënten is er een sprankje hoop: behandeling met medicatie die bedoeld is voor een heel ander type kanker. In een proef van 23 ziekenhuizen zijn de eerste successen geboekt. Maar er is meer onderzoek nodig om vast te stellen wat bij wie werkt.
Huisartsen West-Brabant terughoudend bij het
voorschrijven van medicinale Cannabis


Ook al bestaat de kans dat medicinale cannabis in de toekomst weer wordt vergoed, schrijven huisartsen het liever niet voor. Toch is er een toename van het aantal medicinale cannabis -gebruikers gesignaleerd. Het gebruik stijgt al jarenlang. Van 2015 op 2016 steeg het zelfs met 70 procent. Dat meldt BN de Stem.
Voorlichting keizersnede in 3D

Sinds kort worden zwangere vrouwen in het Haaglanden Medisch Centrum via virtual reality voorgelicht over hun geplande keizersnede. De vrouw en haar partner krijgen een virtual realitybril op die laat zien hoe het proces naar een keizersnede eruit ziet. Dat melden Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en de Telegraaf.

Lees meer........
Helft tattoo-allergieën ontstaat lange tijd ná het zetten

In 25% van de gevallen ontstaat de allergie pas na langer dan een jaar, en soms zelfs pas na 7 jaar. Blootstelling aan zonlicht leidt bij ruim een derde van de gevallen tot verergering van de klachten. Ook op tatoeages in de vorm van permanente make up komen allergische reacties voor. Dat zijn de eerste uitkomsten van nog ongepubliceerde data van de Tattoopoli. Sinds de start in januari 2017 komen er vanuit heel Nederland patiënten naar het spreekuur van de Tattoopoli.
Stap dichterbij orgaantransplantatie varkensorgaan naar
de mens


Kun je zomaar een varkensorgaan in een mens plaatsen? Nee, want de organen worden afgestoten en het DNA van een varken zit vol met kopieën van het varkensvirus PERV. Toch is het wetenschappers van het Amerikaanse bedrijf eGenesis gelukt om PERV-vrije varkens te creëren.


Lees meer...........

Tandenpoetsen, vergeet dan zeker dit plekje niet

Als we onze tanden poetsen, dan slaan we vaak een belangrijke plek over: de achterkant. Besteed er voldoende aandacht aan en je komt niet voor verrassingen te staan bij de tandarts. Dat zegt tandheelkundige Jessica Hilburg, verbonden aan het NYU College of Dentistry, aan de Huffington Post.


Glutenvrij is ongezonder en duurder

DEN HAAG - Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Behalve meer vet, suiker en/of zout bevatten ze minder vezels dan vergelijkbare producten met gluten. Bovendien zijn ze een stuk duurder. Dit meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.
Glutenvrije eten wordt steeds normaler. In cafés wordt glutenvrije bier verkocht en restaurants bieden brood zonder gluten aan. Er zijn zelfs Facebook-groepen waar glutenvrije recepten worden uitgewisseld. ,,Al binnen een paar weken zonder gluten merkte ik verschil”, zegt Dana Riedema (33).

Wanneer jij iemand kent Friend waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse