Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.

Hele fijne feestdagen en een spetterend 2017 toegewenst van ..
Hallo, hoe gaat het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even te delen.

De onderwerpen van deze keer:
- Met vroege echo koop je slechts tijd
- Partners kankerpatienten tevreden over online hulpcursus
- Mensen met beperking of chronische ziekte centrale rol bij
   toegankelijk maken Nederland
- MRI-scan bij zwangere vrouwen helpt bepalen of baby
   hersenafwijking heeft
- Tekort aan Vitamine D bij zwangere vrouwen verhoogt kans
   op autisme bij kind
- 31 Ziekenhuizen staken complexe kankeroperaties
- Virtuel Reality kan helpen bij verlichten fantoompijn
- Nieuw vaccin tegen terugkeer huidkanker


Met vroege echo koop je slechts tijd

Zwangere vrouwen moeten tussen de twaalfde en veertiende week van hun zwangerschap een extra echo kunnen krijgen, zo schreef de Gezondheidsraad gisteren in een advies aan minister Schippers van Volksgezondheid. Journalist Maarten Slagboom en zijn vrouw kregen tijdens de 20 wekenecho slecht nieuws en moesten binnen zestien dagen beslissen over de toekomst van hun ongeboren kindje. Het grootste voordeel dat Slagboom ziet in een vroegere echo is tijdwinst. Dat meldt RTL Nieuws.
Partners kankerpatienten tevreden over online hulpcursus

Twintig tot dertig procent van de partners van kankerpatiënten kampt met psychologische problemen. Bij patiënten die ongeneeslijk ziek zijn, ligt dit percentage zelfs nog hoger. Wetenschappers van UT-onderzoeksinstituut IGS en het VU Medisch Centrum hebben daarom speciaal voor de partners een online hulpcursus ontwikkeld. Uit het promotieonderzoek van Nadine Köhle komt naar voren dat de partners tevreden zijn over de cursus en dat deze ze helpt beter om te gaan met hun situatie. Köhle promoveerde afgelopen week aan de Universiteit Twente op haar onderzoek.
Mensen met beperking of chronische ziekte centrale rol bij toegankelijk maken Nederland

Mensen met een beperking of chronische ziekte krijgen een centrale rol bij de invoering van het VN Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Zij zijn actief betrokken bij de totstandkoming van actieplannen per sector waarin concreet wordt uitgewerkt hoe algemene toegankelijkheid in de praktijk wordt gerealiseerd.
MRI-scan bij zwangere vrouwen helpt bepalen of baby hersenafwijking heeft

Onderzoekers vinden dat zwangere vrouwen MRI-scans moeten krijgen als er vermoed wordt dat hun ongeboren kind een hersenafwijking heeft. MRI's blijken zulke beperkingen goed op te kunnen sporen.
Voor een studie, gepubliceerd in The Lancet, ondergingen 570 zwangere Britse vrouwen een MRI-scan. Het ging om vrouwen bij wie een echo al had aangetoond dat hun ongeboren kind mogelijk een hersenafwijking had.

Lees meer...........
Tekort aan Vitamine D bij zwangere vrouwen verhoogt kans op autisme bij kind

Een tekort aan vitamine D kan bij zwangere vrouwen leiden tot een groter risico op autisme bij hun kinderen. Op zesjarige leeftijd hebben deze kinderen twee keer vaker problemen met sociale interactie en vertonen zij afwijkend gedrag in vergelijking met leeftijdsgenootjes.
Dat concluderen Australische wetenschappers en onderzoekers van het Erasmus MC.

Lees meer...........

31 Ziekenhuizen staken complexe kankeroperaties

In Nederland stoppen 31 ziekenhuizen met zeer complexekankeroperatiesomdat ze niet meer kunnen voldoen aan de strengere kwaliteitseisen. De zorgverzekeraars melden dat op basis van gegevens die ze van de ziekenhuizen hebben gekregen.
Virtuel Reality kan helpen bij verlichten fantoompijn

Mensen bij wie een ledemaat is geamputeerd, hebben mogelijk baat bij virtual reality. Bij het spelen van een computerspel met een virtuele arm is defantoompijndie vele patiënten ervaren minder heftig. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de technische universiteit Chalmers in Göteborg.
Nieuw vaccin tegen terugkeer huidkanker

Het Radboudumc start een experimentele behandeling met een vaccin dat de kans op terugkeer vanhuidkankerverkleint. De therapie activeert het afweersysteem en is bedoeld voor huidkankerpatiënten bij wie recent lymfeklieren met uitzaaiingen zijn verwijderd.
Lees meer.........
Wanneer jij iemand kent waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen:
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse