Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.

                  Hier ben ik dan weer met de nieuwsbrief van ........
Hallo Friend, hoe gaat het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even te delen.

De onderwerpen van deze keer:
- Het kan altijd beter in ziekenhuizen; 
- Bacteriën in ontlasting patiënt Ziekte van Crohn blijken
  voorspeller;
- De Kijksluiter legt medicijnen sneller en duidelijker uit;
- Een derde van de mensen bij wie diabetes type II is
  vastgesteld verandert levensstijl niet;
- Een wijntje tijdens de zwangerschap is al te veel;
- Jojoën verhoogt kans op hartaanval aanzienlijk;
- Lagere kwaliteit van leven en onbegrip bij reumapatiënten;
- EXIT-gen is het bewijs waarom kanker minder voorkomt bij
  vrouwen.

"Het kan altijd beter in ziekenhuizen" 

Medicijnfouten, te veel pijn of te weinig ervaring bij cruciale operaties: er is alle reden de prestaties van ziekenhuizen te blijven meten en vergelijken.
Bacteriën in ontlasting patiënt Ziekte van Crohn blijken voorspeller

De samenstelling van bacteriën in de ontlasting van patiënten met de ziekte van Crohn blijkt een voorspeller te zijn van ziekteactiviteit. Het meten van de bacteriën in de ontlasting biedt mogelijk een alternatief voor een endoscopie.
Het Maastricht UMC schrijft dat een endoscopie, waarbij de darmen met een camera bekijkt, duur, invasief en niet gehele vrij van mogelijke complicaties is.
De Kijksluiter legt medicijnen sneller en duidelijker uit.

Bijsluiters zijn vreselijke dingen, vol met namen en opsommingen waar je niet vrolijk van wordt. Ze zijn heel specifiek, maar juist daardoor vaak niet heel duidelijk in wat je nu kunt verwachten als je een bepaald medicijn slikt. Dat kan makkelijker, dus daarom beginnen nu een honderdtal apotheken met de kijksluiter. Dat is een filmpje van maximaal 2,5 minuut waarin het medicijn en de eventuele bijwerkingen simpel worden uitgelegd. Je krijgt een code bij het medicijn , die vul je in op kijksluiter.nl en dan kun je in 95 procent van de gevallen zien hoe het zit.
Een derde van de mensen bij wie diabetes type II is vastgesteld verandert levensstijl niet.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie, dat 24 november wordt gepresenteerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het onderzoek is verricht onder 578 diabetes type 2-patiënten boven de 35 jaar.

Een op de drie (34 procent) van de diabetes type 2-patiënten geeft aan dat hun leefstijl niet is veranderd na de diagnose. Van de diabetes type 2-patiënten kampt 83 procent met overgewicht. Een minderheid volgt een dieet. Een derde geeft aan meer te willen gaan bewegen en een derde zegt meer te gaan letten op gezonde voeding.

Lees meer...........
Een wijntje tijdens de zwangerschap is al te veel.

Het is algemeen bekend dat het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap allesbehalve goed is voor de baby. Toch denken gynaecologen dat 37 procent van de zwangere vrouwen soms de verleiding niet kan weerstaan om een alcoholische versnapering te nuttigen.
Jojoën verhoogt kans op hartaanval aanzienlijk.

Het gewicht van veel vrouwen schommelt. Dat lijkt ongevaarlijk, maar niets is minder waar. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat jojoën de kans op het overlijden aan hartziekten vergroot.
Meer lezen...............
Lagere kwaliteit van leven en onbegrip bij reumapatiënten

Elke dag komen er 700 mensen bij met de diagnose reuma. Het totale aantal komt hiermee tot bijna 2 miljoen mensen die kampen met een vorm van reuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders.
Daarmee is het een zeer veel voorkomende chronische ziekte in Nederland. Een derde ondervindt matige tot ernstige beperkingen in het dagelijks leven. Ze worden beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Lees meer.........
EXIT-gen is het bewijs waarom kanker minder voorkomt bij vrouwen!

Vrouwen dragen mogelijk meer genen bij zich die beschermen tegen kanker dan mannen. Het kan een verklaring zijn waarom kanker vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen.
Uit eerder onderzoek bleek dat een vorm van leukemie werd veroorzaakt door een mutatie in een gen genaamd KDM6A, dat is gekoppeld aan het x-chromosoom. Bij de embryo-formatie van meisjes wordt één van de x-chromosomen uitgeschakeld, wat zou betekenen dat vrouwen en mannen evenveel kans hebben op de ontwikkeling van kanker.

Wanneer jij iemand kent Friend waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen:
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse