Onderwerp: Hallo, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
                Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • Erasmus het eerste ziekenhuis in Europa met inwendige
         bestraling borstkankerpatiënten;
  • Onderzoekers zijn obesitaspil op het spoor;
  • Tot 30 jaar geleden werden baby's onverdoofd geopereerd;
  • UMCG maakt afgekeurde donorlever geschikt voor
         transplantatie;
  • Aantal kinderen met obesitas vertienvoudigd in de afgelopen
         40 jaar;
  • Eerste patiënten met brandwonden behandeld met gekweekte 
         eigen huid;
  • Kwakzalverprijs voor 'onkritische' verloskundige;
  • Kankercellen kunnen verslaafd raken en dat kan je uitbuiten.
Erasmus het eerste ziekenhuis in Europa met inwendige bestraling borstkankerpatiënten.

Het Erasmus MC is als eerste in Europa gestart met het inwendig bestralen van borstkankerpatiënten. Patiënten van boven de vijftig met een laag-risico tumor krijgen hierbij radioactieve ‘zaadjes’ in de borst. Die zorgen van binnenuit voor bestraling. Deze patiënten hoeven nu niet meer wekenlang op en neer naar het ziekenhuis voor bestraling maar zijn in een keer klaar.
Onderzoekers zijn obesitaspil op het spoor.

Overgewicht proefdieren verdwijnt als sneeuw voor de zon
Onderzoekers van medicijnfabrikant Amgen zeggen een middel op het spoor te zijn dat een maagverkleining of -bypass overbodig kan maken. Bij eerste tests van de stof 'GDF15' op obese muizen, ratten en apen verdween overgewicht als sneeuw voor de zon. De dieren kregen minder eetlust, betere cholesterolwaarden en een lage insulinespiegel.

Tot 30 jaar geleden werden baby's onverdoofd geopereerd.

Tot begin jaren tachtig was de heersende opvatting dat baby’s geen pijn voelen. De gedachte was ook dat verdovingsmiddelen slecht zouden zijn voor pasgeborenen. En dus werden baby’s onverdoofd geopereerd. Daarover schrijft de Volkskrant.
Het idee was dat baby’s een onrijp zenuwstelsel hebben, waardoor ze geen pijn voelen en zouden ze toch wat voelen dan was dat niet zo erg, omdat ze zich er later toch niets van zouden herinneren.


UMCG maakt afgekeurde donorlever geschikt voor
transplantatie.

Voor het eerst in Nederland heeft een patiënt een donorlever getransplanteerd gekregen, die voor transplantatie was afgekeurd en is geoptimaliseerd in een perfusiemachine. De patiënt maakt het uitstekend.
De transplantatie maakt deel uit van een proef, waarbij donorlevers die bij binnenkomst een te slechte kwaliteit hebben, eerst worden ‘opgeknapt’ in een perfusiemachine. De donorlever werd eerst met speciale, koude zuurstofrijke vloeistof gespoeld en daarna geleidelijk opgewarmd naar 37 graden, waardoor deze weer ging functioneren.


Aantal kinderen met obesitas vertienvoudigd in de afgelopen 40 jaar.

Het aantal kinderen en tieners met ernstig overgewicht wereldwijd is vertienvoudigd in de afgelopen veertig jaar. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag naar aanleiding van nieuw onderzoek.
In de studie werd de ontwikkeling van obesitas in meer dan tweehonderd landen bekeken. Het onderzoek, het grootste in zijn soort, is gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lance
Eerste patiënten met brandwonden behandeld met gekweekte eigen huid.

De drie Nederlandse brandwondencentra starten deze maand met het behandelen van brandwondenpatiënten met nieuw gekweekte huid, die is opgebouwd uit huidcellen van de patiënt zelf. Hiermee zet Brandwondenzorg Nederland als eerste in Europa de volgende stap van onderzoek naar praktijk.

Kwakzalverprijs voor 'onkritische' verloskundige.

De Meester Kackadorisprijs 2017 is toegekend aan de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). De Vereniging tegen de Kwakzalverij reikt de 'prijs' ieder jaar uit aan een organisatie die 'bijdraagt aan de kwakzalverij in Nederland'.
De KNOV krijgt de prijs 'vanwege haar onkritische houding tegenover alternatieve behandelingen'. De meerderheid van de verloskundigen beoefent zijn beroep op 'voorbeeldige wijze', schrijft de jury, maar 'in de eerstelijnsverloskundigen worden met enige regelmaat dubieuze praktijken beoefend, 'zoals onderwaterbevallingen en waterinjecties', of zelfs echte kwakzalverij, 'zoals homeopathie, haptonomie, en acupunctuur'.


Kankercellen kunnen verslaafd raken en dat kan je uitbuiten.

Kankercellen kunnen verslaafd raken aan de medicijnen die juist zijn bedoeld om ze uit te roeien. Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek hebben achterhaald hoe die verslaving ontstaat én hoe dit kan worden uitgebuit.
Met de opgedane kennis kan de bestrijding van Kanker opnieuw wat worden verbeterd.
De onderzoeksresultaten zijn deze week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.


Wanneer jij iemand kent waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse