Onderwerp: Hallo Friend, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo Friend, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • MMC onderzoekt modernste technieken geboortezorg;
  • E-health toepassing zorgt voor halvering ziekenhuisopnamen;
  • Eerste netwerk fysiotherapeuten voor hoofdpijnpatiënten;
  • Antibiotica tijdens de zwangerschap kan de kans op afwijkingen vergroten;
  • NIP-test slaat bij jonge vrouwen vaak vals alarm;
  • Belgische test met preventieve behandeling aidsvirus succesvol;
  • Wetenschappers ontdoen menselijke embryo's van erfelijke ziekte.
MMC onderzoekt modernste technieken geboortezorg

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft één miljoen euro ontvangen van de Stichting De Weijerhorst. Het ziekenhuis gebruikt dit geld om samen met de onderzoeksgroep Fundamentele Perinatologie onderzoek te doen naar nieuwe en veilige manieren van bevallen. Ook besteedt het onderzoek aandacht aan een veilige zwangerschap, met als doel het aantal vroeggeboortes en babysterftes te verlagen. Dat meldt MMC.

E-health toepassing zorgt voor halvering ziekenhuisopnamen

eHealth-toepassing bij chronische darmziekten succesvol en zorgt voor halvering aantal ziekenhuisopnamen en betere therapietrouw

De eHealth-toepassing MijnIBDcoach zorgt voor een halvering van het aantal ziekenhuisopnamen, minder polibezoeken en een betere therapietrouw voor patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening , zoals de ziekte van Crohn. Dit is gebleken uit onderzoek bij bijna duizend patiënten in verschillende Nederlandse ziekenhuizen, onder leiding van het Maastricht UMC+. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift The Lancet. “Dit bewijst de meerwaarde en potentie van eHealth toepassingen voor het efficiënter inrichten van de zorg”, aldus maag,- darm-, leverarts Marieke Pierik.
Eerste netwerk fysiotherapeuten voor hoofdpijnpatiënten

Circa vier procent van de Nederlanders heeft last van chronische hoofdpijn. Chronische hoofdpijnwil zeggen dat een patiënt meer dan vijftien dagen per maand hoofdpijnheeft gedurende een periode van minimaal drie maanden. Een deel van deze chronische hoofdpijnbetreft chronische spanningshoofdpijn en is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse vormen van nog onvoldoende begrepen hoofdpijnen, zonder bekende neurologische oorzaak. De pijn voelt als een strakke band die om het hoofd zit. De pijn kan uitstralen vanuit de nek naar het hoofd, en veel mensen hebben last van een stijve nek en stijve schouders. De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend. Spanningshoofdpijn komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan samengaan met depressieve verschijnselen.chronisch zijn.

Antibiotica tijdens de zwangerschap kan de kans op afwijkingen vergroten

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap bepaalde soorten antibiotica gebruiken, verhogen daarmee mogelijk de kans op een aangeboren afwijking bij hun kind. Dit stellen Canadese onderzoekers op basis van onderzoek onder bijna 140.000 moeders die zijn bevallen tussen 1998 en 2008. Het gaat vooral om de zogeheten chinolonen.
NIP-test slaat bij jonge vrouwen vaak vals alarm

De uitslag van de NIP-test, waarmee bij ongeboren kinderen het syndroom van Down kan worden opgespoord, is bij jonge vrouwen zeer dikwijls ten onrechte positief (ongunstig).

Lees meer...........

Belgische test met preventieve behandeling aidsvirus succesvol

België heeft met succes een PrEP-middel tegen het aidsvirus getest. Het RIZIV betaalt risicogroepen de preventieve behandeling sinds 1 juni ook terug, wat van ons land een Europese pionier maakt in de strijd tegen HIV. Dat schrijft Le Soir.
Belgische onderzoekers stelden de resultaten van de nog niet-gepubliceerde studie vorige week voor het eerst voor tijdens een conferentie in Parijs.


Wetenschappers ontdoen menselijke embryo's van erfelijke ziekte

Voor het eerst zijn wetenschappers erin geslaagd om veilig en succesvol menselijke embryo's te ontdoen van een ernstige erfelijke ziekte. Met behulp van een spraakmakende genetische knip-en-plaktechniek wisten ze een mutatie te corrigeren die een veelvoorkomende hartafwijking veroorzaakt.

Wanneer jij iemand kent Friend waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse