Onderwerp: ❤ Hallo, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
                Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

Maar allereerst wil ik iedereen vanaf hier al mijn trouw lezers hele fijne feestdagen wensen. Hopelijk wordt het een gezond, pijnvrij, gelukkig en liefdevol 2018 voor iedereen!

De onderwerpen van deze keer:
  • 'Als de vermoeidheid en pijn maar minder zouden worden, dan ben ik al       blij';
  • Nieuwe therapie lymfeklierkanker voor het eerst in UMCG toegepast;
  • Yade's huid is zo kwetsbaar als een vlinder;
  • Britse experts: geef moeders geld voor borstvoeding;
  • Snelle (pijn)reductie
  • Antilichamen ontdekt die ernst migraine verminderen;
  • Ik kan alleen maar juichen voor een Draagmoederbank;
  • Vrouw sterft na innemen 800 laxeerpillen per dag.
'Als de vermoeidheid en pijn maar minder zouden worden, dan ben ik al blij'

IK GELOOF HET WEL - Je eigen gezinsleven aanschouwen vanaf een bed in de woonkamer. Anita Dibbes (45) heeft chronische Lyme en ligt meer wel in bed dan niet. Een groot deel van haar leven bestaat uit slapen, pijn lijden en doktersbezoeken. Openhartig vertelt ze wat de chronische ziekte doet met haar gezin.
’s Ochtends, als haar man naar het werk is en de kinderen naar school, staat Anita al achter het fornuis. Alvast het avondeten koken. Langzaam natuurlijk, in haar eigen tempo. ,,Als ik dan in de loop van de dag slechter word, wat heel vaak voorkomt, hebben ze tenminste ’s avonds een maaltijd.’’
Nieuwe therapie lymfeklierkanker voor het eerst in UMCG toegepast

Recent is voor het eerst in het UMCG een patiënt met een agressieve vorm van lymfeklierkanker behandeld met een nieuwe, experimentele therapie waarbij de afweercellen van de patiënt genetisch zijn veranderd. Zijn T-cellen zijn genetisch zodanig aangepast dat ze nog maar een ding kunnen, namelijk het herkennen en vernietigen van lymfeklierkankercellen. Volgens hematoloog Tom van Meerten reageert de patiënt goed op deze behandeling. Met de patiënt gaat het naar omstandigheden goed. In Nederland is hij de vierde patiënt die deze behandeling heeft gehad.

Yade's huid is zo kwetsbaar als een vlinder

Het klinkt lief maar het is pijnlijk. Yade, bijna zes maanden, is een 'vlinderkind'. Haar huid is net zo kwetsbaar als die van een vlindervleugel: elke aanraking kan zorgen voor een beschadiging. Blaren, ontvelling, kans op infectie: permanent is een deel van haar lijfje in verband gehuld. Een van haar beentjes is knalrood, haar knuistjes dragen de sporen van eerdere kwetsuren.


Britse experts: geef moeders geld voor borstvoeding

Beloon moeders voor het geven van borstvoeding. Dat zeggen Britse gezondheidsexperts na een proef waarbij ze zagen dat het aantal vrouwen dat borstvoeding geeft, fors stijgt als je ze beloont met vouchers voor winkels en supermarkten.
Door het inzetten van cadeaukaarten hopen de onderzoekers dat meer vrouwen overstappen op het geven van moedermelk aan hun baby. In Groot-Brittannië krijgt maar 1 procent van de baby's tot de zesde maand volledige borstvoeding.


Snelle (pijn)reductie

Ik denk dat ik het maar de snelle reductie methode moet gaan noemen want het gebeurd steeds vaker dat ik het voor andere dingen inzet en dat het ook perfect werkt.
Een paar maanden geleden heb ik het gebruikt voor jeuk bij eczeem, werkte prima. Een paar weken geleden hielp ik iemand die een migraine-aanval had. Tijdens het behandelen werd ze misselijk.

Antilichamen ontdekt die ernst migraine verminderen

Uit twee klinische onderzoeken waarbij migraine-antilichamen zijn getest, blijkt dat deze mogelijk effectief zijn tegen migraine.
Dat schrijft de BBC donderdag, gepubliceerd in New England Journal of Medicine.
Bij beide onderzoeken is er één specifiek antilichaam onderzocht. 955 patiënten kregen het antilichaam erenumab toegediend, waarna de werking ervan werd bekeken. Antilichamen, ook antistoffen genoemd, kunnen indringers zoals bacteriën of virussen herkennen en vervolgens "aanvallen".


Ik kan alleen maar juichen voor een Draagmoederbank

Hoever ga je om een kind te kunnen krijgen? Volgens mij heeft iedereen er van tevoren een duidelijke grens bedacht, maar raakt die grens steeds diffuser naarmate de hunkering en de hormonen het overnemen. Er is altijd nog wel een sprankje hoop vandaan te halen. Het doorzettingsvermogen dat daarmee gepaard gaat, is voor de mazzelaars die zomaar zwanger raken -zoals ik- moeilijk voor te stellen.

Vrouw sterft na innemen 800 laxeerpillen per dag

Een Australische vrouw is overleden doordat ze langdurig extreem veel laxeermiddelen had gebruikt. Tijdens de hoorzitting bij het kantoor van de lijkschouwer over haar overlijden bleek dat ze uiteindelijk wel achthonderd laxeertabletten per dag slikte.
Claudia La Bella overleed op haar 28e in 2014, toen ze nog maar 35 kilo woog en compleet uitgedroogd was. Toentertijd werd gedacht dat ze was bezweken aan eierstokkanker.


Wanneer jij iemand kent waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse