Onderwerp: ❤ Hallo, hier ben ik weer.

Minder pijn is ieders welzijn.
                Hallo, hier is hij weer, de nieuwsbrief van.....
Hallo, hoe is het met je? Tijd voor de volgende nieuwsbrief, wat gaat de tijd toch snel!
Er is weer een heleboel gebeurd, zeker de moeite waard om even met je te delen.

De onderwerpen van deze keer:
  • Hoe lang blijf jij nog met de pijn doorlopen;
  • Ziek kind krijgt betere hulp thuis;
  • Eerste genreparatie in het lichaam van een patiënt;
  • Een paar jaar terug dacht ik nog dat dit niet zou kunnen;
  • Risico van pijnstillers onderschat;
  • Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen;
  • Meer mensen met lyme en aanverwante ziekten;
  • Colombia geeft gas met productie medicinale wietolie.
Hoe lang blijf jij nog met de pijn doorlopen

Vorige kwam er iemand bij me aan de deur die iets op kwam halen. Tussen neus en lippen door vraagt ze of dat nou een beetje werkt die hypnose. Zij heeft het ook wel vaak in haar rug maar ze kent iemand die echt hele erge pijn in zijn rug heeft. Ik geef haar uitleg over dat ik dan 3 sessies geef waarin ik mijn cliënten zelfhypnose leer zodat zij bij zichzelf levenslang hun pijn kunnen reduceren. Ze wil mijn kaartje meenemen omdat ze vanaf mij naar die persoon ging die het zo heel erg in zijn rug heeft.
Ziek kind krijgt betere hulp thuis

Ernstig zieke kinderen die na behandeling in het ziekenhuis met ontslag gaan, kunnen rekenen op extra ondersteuning thuis. Dat moet voorkomen dat ze snel weer moeten worden opgenomen, omdat ze het thuis niet redden.
Dat is de inzet van een nieuw initiatief waar Radboudumc, gemeente Nijmegen, zorgverzekeraar VGZ en Stichting Kind en Ziekenhuis de handen voor ineenslaan. Het betreft een proef van twee jaar met een werkwijze die voor het eerst in Nederland wordt toegepast.

Eerste genreparatie in het lichaam van een patiënt

Een man met het syndroom van Hunter heeft een medicijn gekregen dat een aangeboren fout in zijn genen moet repareren.
Of hij genezen is, weet hij nog niet. Maar in ieder geval is de Amerikaan Brian Madeux (44) de eerste patiënt die een infuus kreeg met DNA-bewerkende enzymen die een aangeboren fout in zijn genen moeten herstellen.
Madeux lijdt aan (een milde vorm van) het syndroom van Hunter, een erfelijke stofwisselingsziekte, waardoor het enzym iduronaat-2-sulfatase niet naar behoren functioneert.


Een paar jaar terug dacht ik nog dat dit niet zou kunnen

Een mooie reactie van een cliënt met zenuwpijn. Klik hieronder of op de foto om het filmpje te bekijken.


Risico van pijnstillers onderschat

De meeste mensen slikken wel eens paracetamol of ibuprofen, maar bijna niemand leest de bijsluiter aandachtig. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) onder 600 mensen.
De overgrote meerderheid (80 procent) denkt genoeg te weten over pijnstillers, maar de helft weet bijvoorbeeld niet hoeveel je er dagelijks mag innemen. Dan ligt het gevaar van overdosering op de loer, stelt het IVM.

Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen

De tweeling in de buik van Vicky Plowright had slechts vijftig procent kans om te overleven, omdat ze in dezelfde vruchtzak groeiden, maar een knuffel redde hen het leven.
Tijdens de tien weken echo kwam Vicky erachter dat ze een tweeling kreeg, die bovendien in dezelfde vruchtzak zat.


Meer mensen met lyme en aanverwante ziekten

Tussen de jaren 1994 en 2014 is het aantal gevallen van de ziekte van Lyme verviervoudigd.
Dat stellen twee RIVM-onderzoekers in hun promotieonderzoek, uitgevoerd via tekenradar.nl. Op deze website kunnen personen aangeven waar zij een tekenbeet hebben opgelopen en ook of zij hierdoor ziek werden, of niet.
Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde kans om de ziekte van Lyme te krijgen na een tekenbeet 2,6 procent is. Onderzoeker Agnetha Hofhuis bekeek ook of de kans op de ziekte groter wordt als een teek meer bloed heeft opgezogen. De kans op Lyme steeg hiermee tot maximaal 14,4 procent.


Colombia geeft gas met productie medicinale wietolie

Ooit was het Zuid-Amerikaanse Colombia het bloedigste strijdtoneel van de war on drugs, maar die tijden zijn voorbij. Zeker voor wat betreft cannabis, want het land zet nu volop in op de medicinale wietrevolutie. De eerste 2 bedrijven – waaronder een coöperatie van arme Colombiaanse boeren – hebben de licentie binnen om grootschalig wietolie te produceren, met ongelimiteerde THC en CBD-percentages.

Wanneer jij iemand kent waarvan je weet dat deze altijd pijn of ergens ongemak van heeft, verwijs hem/haar dan naar de website van Pijnreductie. Geef mensen zelf de mogelijkheid om te kijken of ik iets voor ze kan betekenen. 

Pijnreductie heeft diverse mogelijkheden om workshops te volgen waarin je zelfhypnose leert om meer controle te krijgen over lichaam en geest:

Lieve groet, Anja
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse