ThesanCo Newsletter nr. 7 / 10 Octombrie 2007

October 9th, 2007 at 9:00 pm EET

ThesanCo Newsletter

Editia 1,  Nr. 7 / 10 Octombrie 2007

In acest numar:


Antioxidanti
Program optim de nutritie celulara
Legumele si efectele lor benefice
 

Buna Friend,Toamna !

Dupa o vara lunga si fierbinte, iata ca toamna si-a intrat pe deplin in drepturi ! Ca la orice schimbare de anotimp, si acum organismul nostru este pus la incercare, mai ales datorita scaderii temperaturii si cresterii umezelii din atmosfera.

Pentru a fortifica organismul impotriva virusilor si pentru a-l pregati de sezonul rece trebuie sa cresti vitalitatea si imunitatea acestuia. De aceea, sfatul nostru este sa profiti de bogatiile toamnei si sa consumi cat mai multa “hrana vie” (neprelucrata termic). Dar, cum nu este suficienta aceasta masura, ideal ar fi ca in completarea alimentatiei bazate pe cruditati sa consumi si suplimenti nutritivi care au in compozitie antioxidanti. De ce ? Pentru ca antioxidantii ajuta cel mai bine organismul sa lupte impotriva efectelor cauzate in organism de radicalii liberi.

Radicalii liberi, aceste elemente nocive si daunatoare ce afecteaza organismul in acelasi mod in care coroziunea si oxidarea afecteaza anumite metale, sunt mult discutate in domeniul prevenirii imbolnavirilor si a pastrarii sanatatii.
Aceste elemente, care practic exista pretutindeni si cauzeaza incetinirea reproducerii celulare in tesuturile organismului – chiar distrugerea acestor celule – reprezinta factorul principal raspunzator de procesul cunoscut ca imbatranire. Numeroase studii in domeniul sanatatii au aratat ca procesul de imbatranire al fiintelor umane este in mare masura cauzat de lipsa elementelor protective, cunoscute ca antioxidanti, care ofera corpului protectie impotriva procesului de imbatranire.Fructe
In lumea moderna, poluata si din ce in ce mai mult orientata catre hrana de tip fast-food, oamenii au tendinta sa imbatraneasca mai repede, daca nu isi asigura o alimentatie corecta si daca nu consuma suplimenti nutritivi bogati in vitamine. Consumul de alimente proaspete, legume si fructe, ajuta organismul sa lupte impotriva efectelor produse de radicalii liberi.
Antioxidantii se gasesc in majoritatea fructelor si legumelor proaspete, ca si in carnea de peste. Cei mai cunoscuti anti-oxidanti sunt vitaminele A, C, E si D, precum si mineralul "seleniu".

Vitamina A – este cunoscuta si sub denumirea de retinol. Prezenta ei in orgamisn este foarte importanta, dintre functiile importante amintim: ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor (mucoasa nazala, de exemplu), la cresterea imunitatii impotriva infectiilor, imbunatateste vederea si ajuta la adaptarea vizuala in conditii de obscuritate. Vitamina A contribuie la reglarea somnului si a tensiunii arteriale, intervine in metabolismul proteinelor, precum si al unor saruri minerale (calciu), grasimi si glucide. Vitamina A ca atare (retinolul) se gaseste in produse de origine animala; importante surse de retinol sunt: branza, ouale, pestele gras (scrumbia), laptele, iaurtul. Ficatul este de asemenea, o sursa foarte bogata de vitamina A. Vitamina A poate fi preluata si din fructe si legume, si anume din fractiunea de beta-caroten, continuta in cantitati apreciabile de unele dintre acestea (ardei gras, ceapa verde, morcov, spanac, rosii, caise, pepene galben, mango). Carotenul (beta-carotenul) continut de fructe si legume este transformat in vitamina A de catre organism, si prin urmare poate indeplini aceleasi functii ca si vitamina A, fiind considerat ca pro-vitamina A. Datorita antioxiodantilor pe care ii contine, carotenul determina reducerea cu o treime a inrautatirii starii de sanatate a ochilor, precum si diminuarea procesului de instalare a diferitelor afectiuni cardiace.
Legume proaspeteVitamina C – cunoscuta si ca acid ascorbic, este este unul dintre antioxidantii cei mai cunoscuti si eficace, iar consumul regulat de vitamina C este de asemenea cunoscut ca cel mai eficace impotriva virozelor si racelilor. Asa cum doar cateva picaturi de zeama de lamaie impiedica un mar decojit sau o jumatate de avocado sa devina bruna (adica sa oxideze), tot asa vitamina C va ajuta organismul tau sa lupte impotriva radicalilor liberi.

Vitamina C este deosebit de sensibila la caldura, prin fierbere si prajire, putandu-se pierde 30% - 90% din continutul initial al alimentelor. De asemenea, e sensibila la lumina si la aer (oxigen).
Vitamina E – un important antioxidant, ajuta celulele pielii sa lupte impotriva imbatranirii. Vitamina E se gaseste in majoritatea uleiurilor vegetale, inclusiv uleiurile din germeni de grau, nuci, alune, soia, arahide si masline.
Rosiile, sunt o excelenta sursa de anti-oxidanti, ce includ vitamine si minerale benefice, printre care si vitamina C.
Dieta generala ce include reducerea alimentelor cu grasimi si carbohidrati, contribuie de asemenea la reducerea efectelor distructive ale radicalilor liberi asupra organismului tau. Prin consumul redus de proteine animale si grasimi, simultan cu cresterea consumului de cereale integrale, fructe si legume proaspete, vei avea ca rezultat o importanta reducere a procesului de imbatranire.

Radicalii liberi pot fi combatuti, trebuie doar “sa iti dotezi organismul cu protectia corecta” !

Pentru o cat mai corecta pregatire a organismului in lupta sa permanenta cu acesti periculosi factori – radicalii liberi – este recomandabil sa alegi suplimenti nutritivi ce pot oferi ajutorul necesar organismului tau.

Produse recomandate pentru imbunatatirea imunitatii

RozeOx

 

 

RoseOx - Antioxidant cu rozmarin si alte plante, cu efect in cascada. Ajuta la scaderea colesterolemiei, pentru profilaxia dezvoltarii aterosclerozei.Schizandra Plus

 

 

 

Schizandra Plus - antioxidant cu plante care cresc in zone montane din Tibet. Sursa excelenta de imunomodulatoare. Reduce dereglarile cauzate de radicalii liberi. Imbunatateste digestia, fortifica sistemul imunitar.

 

go to top

Care este scopul fiecaruia dintre noi ? Care este scopul tau ? Bineinteles ca vorbim despre acele scopuri pe termen lung … Cred ca pentru fiecare individ, inclusiv pentru tine telul este sa te simti mai bine, sa previi riscul imbolnavirilor, sa incetinesti imbatranirea !

Cine nu vrea sa aiba un organism sanatos si tanar ? Dar cum asiguram obtinerea acestor deziderate ?

In nici un caz consumand hrana tip fast-food, alimente bogate in grasimi saturate si colesterol, sare, aditivi alimentari, pesticide, etc … Acestea ar trebui reduse sau chiar eliminate.
Pentru a oferi organismului acele elemente indisponibile unei corecte functionari – adica: vitamine, microelemente, minerale, carbohidrati, fibre, grasimi nesaturate, proteine, aminoacizi, enzime – este recomandabil sa apelam la suplimenti nutritivi obtinuti din plante naturale.

Produsele Herbalife reprezinta o baza nutritionala pentru o suplimentare completa, fiind legal recunoscute ca hrana.
In cei 28 de ani de existenta, compania Herbalife a creat produse de nutritie avand la baza principiul Nutritiei Celulare, fiind recunoscute in lume ca cele mai bune produse ce mentin un echilibru perfect intre compozitia de plante ecologice si dozajul acestora.

"Hrana trebuie sa fie medicamentul tau, si nu medicamentul hrana ta." (Hippocrates)

Programul optim de Nutritie Celulara contine urmatoarele produse:

  • Formula 1 - bautura proteica, are un continut bogat in vitamine, minerale si plante medicinale pentru o sanatate mai buna.

  • Formula 2 - amestec de multivitamine, minerale si ierburi chinezesti, selectionate in mod unic pentru detoxifierea, regenerarea celulelor si o sanatate mai buna.

  • Formula 3 - activator celular bogat in fier si vitamina C, favorizeaza asimilarea eficienta a vitaminelor si mineralelor din hrana; imbunatateste absorbtia si eficienta vitaminelor si mineralelor. Contine elemente speciale, contribuind la functionarea optima a celulelor

  • Schizandra Plus - atioxidant cu plante care cresc in zone montane din Tibet. Sursa excelenta de imunomodulatoare. Reduce dereglarile cauzate de radicalii liberi. Imbunatateste digestia, fortifica sistemul imunitar

  • Herbalifeline - factori de nutritie extrasi din plante de mare si peste pentru sanatatea inimii si vaselor. Regleaza consistenta sângelui, reduce colesterolemia si concentratia inalta de trigliceride din sânge, normalizeaza tensiunea arteriala

  • Herbal Aloe Concentrate - bautura naturala cu aloe vera pentru o sanatate mai buna. Contribuie la curatarea colonului, confera o digestie sanatoasa

Program optim de nutritie celulara

Pret 408,15 RON/luna - TVA inclus

(13,60 RON/zi)

go to top 

Legume proaspete

 

Morcovul
- are efecte terapeutice deosebite, in special datorate continutului mare de vitamina A, un valoros antioxidant care inactiveaza radicalii liberi extrem de periculosi pentru om. Unul din cele mai grave efecte ale prezentei radicalilor liberi in corpul uman este aparitia cancerului.
- este o valoroasa sursa de energie
- are un important continut de calciu organic, pentru oase si dinti.
- constituie o sursa importanta de vitamina C, aproape toate vitaminele complexului B, fier, potasiu, fosfor si sodiu. Acestea sunt usor de digerat si produc eliberarea excesului de colesterol.

 

RosiileLegume proaspete
- sunt o sursa bogata de vitamina C. O singura rosie contine peste 50% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.
- contin fosfor organic, sodiu, calciu, potasiu, magnesiu, acid oxalic si sulf.
Nu toate rosiile au acelasi continut de nutrienti. Rosiile crescute in sistem intensiv, in sere, contin un procent foarte mic din vitamina C si mineralele amintite, de aceea e bine sa consumam rosii de gradina cultivate in mod traditional, fara exces de fertilizanti si ingrasaminte chimice.

Legume proaspeteVarza
- bogata in special in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor
- este o leguma foarte putin calorica, aprox. 25 de calorii la 100 de grame de varza. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile. Contin de asemenea, zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat.
- se numara printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C (cele mai bogate sint foile aflate la exterior). Prin fierbere se pierde cam 30-40 la suta din continutul de vitamina C, de aceea se recomanda in special salatele de varza proaspata
- este foarte bogata in vitamina E: 2-7 mg la 100 g. De aceea, putem spune cert ca 200 de grame de varza proaspata consumate zilnic acopera necesarul zilnic de vitamina E.
- provitamina A este si ea foarte bine reprezentata, astfel ca o portie de 200 de grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamina A.
- are un continut important de vitamine din grupa B: B1, B2, B3, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticanceroasa.
- foarte important este continutul in minerale: calciu, magneziu, fier, precum si cel in oligoelemente: iod, cupru, mangan, sulf.
- fibrele alimentare sunt un alt compus important, acestea fiind reprezentate in principal din celuloza si hemiceluloza. Fibrele alimentare sint capabile sa stimuleze intestinul si sa previna constipatia. O portie de 200 de grame de varza asigura peste 20 la suta din cantitatea de fibre necesara zilnic (30-37 g).

go to top

Copyright 2007 © ThesanCo

Design by ThesanCo

www.nutritie-slabire.ro

informatii: info@nutritie-slabire.ro

comenzi: office@nutritie-slabire.ro

Intrebarile tale

Ai nevoie de informatii suplimentare, ai anumite intrebari la care nu ai gasit raspunsul, ai nelamuriri ?

Completeaza formularul de mai jos, apasa butonul "Trimite" si vei primi raspunsul nostru in cel mai scurt timp posibil (maxim 48 de ore). Nu uita sa completezi adresa de e-mail ...

Nume, Prenume:
e-mail:
Telefon:
Intrebarea (1):
Intrebarea (2):
Intrebarea (3):

Powered by GetResponse email marketing software