ThesanCo Newsletter nr. 3

December 7th, 2006 at 3:10 am EEST

Sanatate, Frumusete, Silueta prin Nutritie Inteligenta

www.nutritie-slabire.ro

ThesanCo Newsletter

Nr. 3 / 7 Noiembrie 2006

In acest numar:

Obezitatea - un flagel mondial
* Cum sa ne alimentam sanatos ?
* Vitaminele si mineralele
* Program Avansat de slabire

* Detoxifierea organismului

Editorial

Obezitatea - un flagel mondial,

Cel mai important in a avea o greutate normala nu este aceea de a arata intr-un anumit fel, ci a te simti bine si a fi sanatos. Un exces, sau chiar un surplus de greutate corporala poate fi un factor daunator pentru organismul nostru, si aceasta nocivitate se poate manifeta in mai multe feluri.

Vestea buna este ca niciodata nu este prea tarziu sa facem schimbari in stilul nostru de viata, pentru a ne constrola greutatea corporala; in plus, este important de stiut ca aceste schimbari nu sunt nici pe departe atat de dificile cum va imaginati ! Deci, daca dvs. sau cineva cunoscut are surplus de greuatate sau a ajuns in faza de obezitate, este bine sa citeasca informatiile pe care vi le prezentam pentru a adopta un stil de viata sanatos.

Surplusul de greutate (supraponderal) si obezitatea - acesti doi termeni sunt definiti ca o acumulare anormala si excesiva de grasime ce dauneaza starii de sanatate a organismului. Atunci cand aportul caloric depaseste consumul energetic al unei persoane, organismul depoziteaza caloriile in exces in celule de grasime prezente in tesuturile adipoase. Aceste celule adipoase functioneaza ca rezervoare de energie si se vor mari sau se vor contracta, in functie de modul in care persoana respectiva isi consuma energia. Daca nu vom pastra un echilibru intre regimul caloric (intrari) si consumul energetic (iesiri) prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sanatoase si exercitii fizice, miscare - atunci grasimea se va acumula si exista riscul de a deveni obezi.

Pentru stabilirea acestor nivele, in mod frecvent se utilizeaza un indicator numit Indice de Masa Corporala IMC (denumirea in engleza este Body Mass Index - BMI), definit ca raport intre greutatea corpului masurata in kg si patratul inaltimii masurata in metri. Daca IMC este intre limitele 25 si 29,9 atunci ne aflam in categoria persoanelor supraponderale; pentru un IMC mai mare de 30, inseamna ca suntem deja obezi.

Conform unor date recente ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in anul 2005, la nivel mondial se inregistrau circa 1,6 miliarde de persoane adulte cu varste de peste 15 ani, se incadrau in categoria persoanelor supraponderale, iar 400 milioane dintre acesti adulti erau obezi. Datele sunt cu atat mai alarmante, cu cat aceeasi organizatie apreciaza pe baza datelor statistice, ca pastrandu-se ritmul accelerat de dezvoltare al acestei adevarate epidemii, se va ajunge ca in anul 2015, la nivel mondial se va ajunge la 2,3 miliarde persoane supraponderale si mai mult de 700 milioane dintre acestia vor fi obezi. Si mai grav este faptul ca in anul 2005, cel putin 20 milioane de copii sub varsta de 5 ani erau supraponderali.

Iata si cateva date inregistrate la Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru Romania, la nivelul anului 2005, pentru grupa de varsata de peste 30 ani: - persoane cu IMC > 25 - supraponderali - barbati: 50,1 % - femei: 54,9 % - persoane cu IMC > 30 - obezi - barbati: 8,1 % - femei: 17,7 %

Dupa cum vedeti, domnilor, doamnelor si domnisoarelor, situatia este alarmanta, dar ceea ce este mai grav este faptul ca cifrele prezentate sunt in continua crestere. Dar, de ce trebuie sa ne alarmam ? Simplu ! Surplusul de greutate si mai ales obezitatea sunt extrem de daunatoare starii de sanatate a organismului nostru. Acestea sunt mai mult decat o problema cosmetica, de aspect placut, de "look". Multe probleme medicale sunt legate direct de obezitate, incluzand aici diabetul, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare, infarctul si unele forme de cancer. Barbatii obezi sunt mult mai predispusi la dezvoltarea unor forme de cancer la colon, rect sau prostat decat cei cu greutatea corpului normala. La fel in cazul femeilor obeze, incidenta aparitiei cancerului ovarian, uterin sau de col este mai mare decat la femeile cu greutate normala. Mai multe despre consecintele surplusului de greutate asupra sanatatii, puteti citi aici ...

Ce trebuie sa faceti ? Sunt cateva lucruri foarte importante la care merita sa reflectati: - eliminati in mod treptat din alimentatie acele mancaruri cu continut caloric mare si nivel proteic scazut (citeste mai multe despre Ghidul culinar aici), faceti miscare fizica, plimbari in aer liber, gimnastica, renuntati la sucurile sintetice cu continut ridicat de zahar si aditivi alimentari si inlocuti-le cu sucuri de fructe naturale (recomandabil sa fie preparate de dvs. acasa), beti 2 litri de apa plata pe zi. Nu veti reusi sa faceti aceste schimbari in mod brusc, dar va fi nevoie de multa vointa si veti simti ca starea dvs. se va imbunatati. Solicitati-ne consultanta pentru rezolvarea problemelor dvs. de control al greutatii, prin completarea Profilului Individual de Nutritie. Veti primi pe adresa de e-mail - in mod grauit si fara nici o obligatie din partea dvs. - recomandarile noastre pentru scaderea in greutate si mentinerea rezultatelor obtinute.

 

go to top

Nutritie si Sanatate

Cum sa ne alimentam sanatos ?

"Hrana trebuie sa fie medicamentul tau, si nu medicamentul hrana ta !" - este o invatatura ce ne-a fost transmisa de Hippocrates.

Sunt insa foarte putini aceia dintre noi care dau atentia cuvenita stilului propriu de alimentatie. De cele mai multe ori, oamenii se gandesc la alimentele pe care le consuma doar atunci cand starea sanatatii lor se deterioreaza, cand apar diverse boli si sunt nevoiti sa ajunga la medic. Alimentatia naturala, hrana netratata termic este cel mai bun medicament in prevenirea imbolnavirilor. Cei mai renumiti specialisti nutritionisti precizeaza ca prin incalzire, fierbere, prelucrare si tratare tehnologica sau adaugarea de diferite substante de sinteza-nenaturale, cele mai multe alimente isi pierd calitatile, se distrug si nu mai furnizeaza organismului elementele necesare unei corecte functionari.

In cadrul procesului de tratare termica-gatire, se pierd 50% din proteine si intre 60 pana 80% din vitaminele si mineralele alimentare. Daca incalzim alimentele naturale la temperaturi mai mari de 48 grd. enzimele pe care acestea le contineau initial sunt distruse, iar acest fapt este daunator sistemului imunitar si activitatii cerebrale. Toate acestea au ca efect o mai mare cantitate de toxine ce se vor depozita in organism si dereglari importante ale diverselor sisteme, mai ales al sistemului digestiv. Daca ne gandim ca obieciurile alimentare includ in proportie de 90% alimente bazate pe tratarea termica, ne punem intrebarea "oare, ce trebuie sa facem ? Cum este mai bine sa ne alimentam pentru a ne asigura o calitate foarte buna a vietii, pentru a rari vizitele la medic si a evita tratamentele medicamentoase?" Parerea mea, este ca in primul rand va trebui sa ne autoeducam, sa fim in permanenta constienti ca de fapt omul nu traieste pentru a manca, ci manaca pentru a trai ! Si de ce sa nu traim cat mai bine ? De ce sa nu ne asiguram ca organismul nostru functioneaza la parametri maximi, ca avem energia si vitalitatea atat de necesare in lumea moderna in care trebuie sa facem fata provocarilor de fiecare zi ?

Iata cateva sfaturi:

- consumati zilnic fructe proaspete, de cel putin 2-3 ori pe zi, cel mai bine inaintea meselor principale, pentru a asigura o buna digestie;

- obisnuiti-va cu salatele de cruditati, legumele si verdeturile sunt extraordinare :

- beti ceaiuri din plante naturale. Dupa trei luni schimbati planta din care preparati ceaiul si inlocuiti-o cu o alta planta pentru urmatoarele trei luni;

- incercati sa eliminati sau macar sa reduceti cat mai mult posibil consumul de: sare, zahar rafinat, coloranti sintetici, aditivi alimentari, conservanti;

- inlocuiti painea alba cu paine neagra sau hipoglucidica;

- renuntati la alimentele sarate, afumate, precum si la grasimile de origine animala;

- beti cel putin 2 litri de lichide zilnic, dintre care cea mai importanta este apa plata;

- renuntati la sucurile carbogazoase si inlocuiti-le cu sucurile naturale, preparate de dvs. acasa;

- eliminati din alimentatia dvs. chips-urile, snacks-urile, hrana de tip fast-food, produsele de patiserie.

Aceste recomandari se constituie intr-un set de masuri minime pe care trebuie sa le adoptati in stilul dvs. de viata, daca va doriti cu adevarat sa traiti mai mult, sa fiti sanatosi si sa aveti posibilitatea de a va indeplini dorintele, visurile si aspiratiile fara sa va ingrijorati de starea de sanatate. Un rol foarte important il au suplimetii nutritivi, dar nu vorbim aici de vitaminele si mineralele obtinute prin procedee chimice (in general, cele ce se gasesc in farmacii) - acestea, ca orice produs chimic, vor avea numeroase efecte negative asupra organismului. Ma refer la acei suplimenti nutritivi 100% naturali, obtinuti din plante netratate termic si chimic, care vor completa cu mare succes dieta dvs. pentru o sanatate perfecta. O nutritie buna este secretul unei vieti lungi si sanatoase. (detalii aici).

Ce fac produsele HERBALIFE? Ajuta la rezolvarea multiplelor probleme de sanatate legate de nutritie. O nutritie buna este secretul unei vieti lungi si sanatoase. Programele HERBALIFE sunt pe baza de plante benefice sanatatii, plante originare din intreaga lume: din China, America, padurile tropicale. Aceste ierburi reunesc bogatia lumii vegetale de pe glob. Nu dau reactii adverse. La crearea formulelor HERBALIFE au fost folosite retete stravechi si cele mai performante tehnologii de preparare. Combinarea ierburilor dupa filosofii vechi au dat nastere unui program echilibrat de nutritie la nivelul celulei. Programul HERBALIFE este un program alimentar care ofera organismului posibilitatea de a primi în mod echilibrat toate substantele naturale necesare si îl ajuta sa le asimileze cu o cantitate minima de calorii. Citeste despre Avantajele Programelor Herbalife ... Produsele Herbalife sunt recunoscute la nivel mondial ca respectand proportia perfecta intre componenta de plante si dozajul acestora.

(citeste mai mult ...)

                 Fat Woman                              Pretty Woman

go to top

Informatii utile !

Recomandarea noastra !

Vitaminele si mineralele

  • Vitamina A - se gaseste in mod natural in laptele prins, in galbenusul de ou, in peste si uleiul de peste, in ficat si alte organe animale. Vitamina A provine direct din carotenoizi (inclusiv beta-caroten). Legume ca morcovii si dovleacul, sunt surse bogate in carotenoizi, fructe ca portocalele, caisele, piersicile si pepenele galben, precum si legume cu frunze verzi (spanacul, broccoli, frunzele de varza si de rapita) contin carotenoizi. Retineti ca o mare parte din continutul de vitamina A si/sau beta-caroten se pierde prin prelucrarea si expunerea la caldura prea mare si la lumina.
  • Vitamina C - are o importanta deosebita in formarea anticorpilor ce lupta impotriva infectiilor si bolilor. Surse bogate in vitamina C sunt macesele, catina, coacazele negre, fragii, capsunele, broccoli, varza de Bruxelles, varza de iarna, patrunjelul, ardeiul gras, conopida, salata verde, guliile, spanacul, citricele (grapefruit, lamai, mandarine). Acestea trebuie consumate in stare proaspata, in bucati intregi, pentru ca taierea lor va duce la reducerea continutului de vitamine.
  • Zincul - Cele mai bune surse de zinc sunt carnea de pui, ficatul, pestele, galbenusul de ou, semintele de dovleac, fasolea fiarta, lintea fiarta, migdalele, nucile, faina de ovaz, germenii de grau.
  • Fierul si cuprul - sunt substante extrem de importante in organism, lipsa oricareia dintre aceste substante minerale ducand la o limitare a imunitatii. Fierul se gaseste in spanac, galbenusul de ou, fructe uscate, nuci, stafide, legume si cereale integrale. Cele mai bune surse alimentare de cupru sunt strugurii, nucile, legumele, cerealele integrale, mazarea, anghinarea si ridichile.
  • Calciul- se gaseste in produsele lactate, cerealele integrale, paine, legumele cu frunze verzi, nuci, seminte (in special semintele de susan), fructele uscate si branza. Calciul ajuta la intarirea oaselor si a dintilor.

go to top

Cel mai usor mod de a obtine tot ce v-ati dorit:

  • silueta ideala
  • sanatate excelenta
  • energie si vitalitate
  • tinerete pana la varste inaintate

Program Avansat de slabire

Program Avansat de slabire

Pret 7,3 $/zi (220,16 $/luna)

Contine:

  • Formula 1 - (2 cutii pentru o luna) inlocuitor de hrana echilibrat, delicios, foarte hranitor, cu proteine usor asimilabil.

  • Formula 2 - amestec de multivitamine, minerale si ierburi chinezesti, selectionate pentru detoxifierea, regenerarea celulelor si o sanatate mai buna.

  • Formula 3 - activator celular bogat in fier si vitamina C, favorizeaza asimilarea eficienta a vitaminelor si mineralelor din hrana.

  • Total Control - Ajuta la arderea grasimii, taie pofta exagerata de mancare, sporeste forta de munca, ofera suportul necesar pentru slabire.

  • Thermojetics Herbal Concentrate - praf instant pentru prepararea bauturilor refrisante, tonifiante din plante. Topeste grasimile, accelerand pierderea centimetrilor si a kilogramelor

  • Thermojetics Galben (Yellow) - supliment nutritional pentru controlul dorintei de a manca

    Citeste mai multe detalii si modul de consum al programului.

Acum este foarte usor sa slabesti si sa-ti mentii greutatea corporala ! Depinde de tine ...

Articole
Detoxifierea organismului 

Traim intr-un mediu extrem de poluat, aerul din aglomeratiile urbane este la fel de poluat, ne hranim cu alimente tratate chimic (pesticide, hormoni, ingrasaminte chimice), alimente combinate cu aditivi alimentari, conservanti - dar am dori ca in acelasi timp sa avem o sanatate excelenta, sa ne simtim bine in fiecare zi. Nu prea este posibil ... Toate aceste substante chimice-toxice patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice, care trebuiesc eliminate pentru a se mentine sanatatea si fortele vitale.


Exista trei cauze care conduc la acumularea substantelor nocive in corp:

  1. Consumul unor cantitati de alimente mai mari decat necesarul organismului duce la suprasolicitarea sistemului digestiv, la digerarea si asimilarea incompleta a componentilor alimentari, avand ca rezultat formarea unor produsi neasimilabili ce devin toxici pe masura ce raman un timp mai indelungat in organism, pana la evacuarea lor.

  2. Insuficienta eliminare a toxinelor din corp prin fecale (in caz de constipatie), prin urina (datorat consumului unei cantitati insuficiente de lichide), prin transpiratie (in cazul blocarii eliminarii prin piele a toxinelor cu substante cosmetice perspirante sau prin lipsa de aerisire a corpului, purtarea de haine sintetice direct pe piele etc.).

  3. Consumarea excesiva a unor alimente, cum ar fi: carnea, zaharul si produsele zaharoase, cele care contin aditivi alimentari, produsele sintetice, ultrarafinate, alcool, cafea.

Iti sunt cunoscute aceste simptome: depuneri pe limba, miros neplacut din gura, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, digestie proasta, balonari, probleme abdominale? Sunt semnele acumularii de toxine si "dysbiozis".
Din cauza alimentatiei gresite, mancarii bogate in amidon, preparate excesiv, cu multe proteine de origine animala (carne, salam, parizer, oua, lapte) pe intestinul gros ramane o pelicula de fecale - "zgura". Ea se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Ambele procese dauneaza organismului.

Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit, ca intestinul "infundat" este cauza principala a aterosclerozei. Spre 40 de ani intestinul este pietrificat din cauza fecalelor, se intinde, apasa pe organele adiacente (ficat, vezica biliara e.t.c.). Chirurgii declara ca 70% din intestinele taiate au depuneri pietrificate cu mase fecale, paraziti si mucegai. Sunt ca un horn de soba ce necesita curatire totala. Este greu sa ramai sanatos, daca intestinul gros este acoperit cu "zgura". Aceasta zgura se depune chiar si la oamenii, care nu sufera de constipatii. Chiar si medicamentele (hipotensive, antinevralgice, antiinflamatorii e.t.c) intoxica organismul... Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in depuratia organismului. Colonul mai are si un rol important in absorbtia fluidelor, electrolitilor si vitaminelor esentiale. Cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc, se reduce nu numai capacitatea lui de a elimina rezidurile, dar se reprima si mediul normal de bacterii. Acest fenomen se numeste "dysbiosis" si daca nu se iau masuri, se deregleaza digestia si apar probleme grave de sanatate. Lucrul intestinului gros influenteaza multe organe.

Nutritie sanatoasa, detoxifiere

 

Care este solutia? Experienta medicilor arata, ca este greu sa tratezi o afectiune cronica, insotita de dureri, tensiune sporita, oboseala fara sa dai importanta DEPURATIEI, DETOXIFIERII organismului. Fara aceasta nici cele mai performante metode de tratament nu ofera efect durabil. Medicii recomanda efectuarea unei cure de detoxifiere la 2-3 luni, sau cel putin la inceputul fiecarui sezon (primavara si toamna).
 

 

 

Iata cateva metode ce va vor ajuta sa va curatati organismul, in mod periodoc:

  • eliminati alimentele prajite, conservate sau afumate, cele care contin coloranti sau aditivi alimentari

  • evitati si chiar eliminati consumul de carne si mezeluri

  • consumati fructe proaspete in locul dulciurilor

  • inlocuiti fainoasele albe cu consumul de cereale, piine neagra, de secara, de tarite

  • consumati fructe, legume proaspete si proteine vegetale (soia, ciuperci)

  • beti cel putin 2 l de apa (apa plata) pe zi

  • eliminati din alimentatia dvs. zaharul, cafeaua, alcoolul si bauturi racoritoare sintetice

  • ca indulcitor, utilizati mierea in locul zaharului.

  • inlocuiti cafeaua cu ceaiul verde, pentru energizare

  • consumati multe sucuri naturale si ceaiuri de plante

  • in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare beti un pahar de apa plata cu sucul de la 1/2 lamiie si 1 lingurita miere de albine

  • consumati lactate proaspete: iaurt, sana, chefir (verificati eticheta, nu trebuie sa contina E-uri, coloranti si conservanti)

  • exercitiile fizice, mersul activ, stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie

  • cel putin 1 zi pe saptamina mancati numai "hrana vie", respectiv alimente netratate termic, alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri.

  • cu putina vointa si multa dorinta de a obtine o detoxifiere mai profunda a organismului, veti reusi sa consumati "hrana vie" pentru mai multe zile (5-7 zile este foarte indicat).

Fructe                                                Legume


Pentru a obtine efectul maxim in cura de detoxifiere, va recomand sa combinati aceste metode cu produsul 21 Day al companiei Herbalife, creat special pentru eliminarea toxinelor din organism. Acesta este un program depurativ cu ierburi, pentru 21 de zile. Formula apartine in exclusivitate HERBALIFE. Imbunatateste abilitatea colonului de a elimina toxinele din organism. Rezolva constipatia in mod precaut si natural. Asigura o baza sanatoasa pentru programele de control asupra greutatii corpului si nutritie Herbalife. Vei fi multumit de rezultate. Vei simti prospetime, usurare in tot corpul. Pur si simplu vei recapata un moral ridicat, vei fi surprins de limpezimea mintii si capacitatea de munca.
Compania Herbalife sustine ca alimentatia joaca rolul primordial in mentinerea si imbunatatirea capacitatilor organismului de a se autodepura de toxine, de a-si crea si mentine mediul favorabil pentru functionarea colonului. Sistemul "21 zile, program depurativ cu ierburi" are la baza remedii de calitate superioara si realizarile performante in tehnologia productiei. Acest program ajuta corpul sa inlature eficient toxinele si sa normalizeze flora intestinala. Combinatia speciala de ingredienti, calmeaza si revitalizeaza colonul. Nu contine grau, porumb, ingredienti de origine animala, zahar, coloranti sintetici, substante aromatizante sau conservanti. Ierburile tabletizate sunt acoperite cu un invelis protector unic pe baza de apa, care usureaza inghitirea si imbunataste asimilarea. (citeste toate detaliile produsului)

Program depurativ cu ierburi "21 Day"

go to top

Copyright 2006 © ThesanCo

Design by TesanCo

http://www.nutritie-slabire.ro/

informatii: info@nutritie-slabire.ro

comenzi: office@nutritie-slabire.ro