ThesanCo Newsletter nr. 1 / 15 nov 2006

November 17th, 2006 at 3:00 am EEST

 

ThesanCo Newsletter

Nr. 1 / 15 Noiembrie 2006

In acest numar:

* Editorial - De ce acest Newsletter ?
* Ce este Nutritia Inteligenta ?
* Va cunoasteti IMC-ul propriu ?

* Program de slabire de baza

* Apa - Izvorul vietii

Editorial

Mesaj adresat tuturor cititorilor nostri,

De ce a aparut acest Newsletter ? Iata o intrebare simpla cu un raspuns la fel de simplu: din necesitatea de a aduce informatii in domeniul nutritiei, al prevenirii si combaterii surplusului de greutate si obezitatii, impreuna cu toate consecintele acestora asupra sanatatii umane.

Nu stiu cati dintre noi isi dau seama ca lumea moderna are o noua problema, aceea a alimentatiei, a nutritiei sanatoase, a bolilor datorate nutritiei, a consecintelor obezitatii asupra starii de sanatate a organismului uman – aceasta a devenit problema societatii sfarsitului de secol XX si inceput de secol XXI.

Eu am capatat in ultima vreme o asa-numita « deformatie profesionala », aceea de a observa oamenii pe strada, in diverse locuri publice, copii in curtea scolii sau in anumite locuri de joaca si va propun si dvs. acest execitiu. Veti constata ca fete tinere de pana la varsta de 25 ani, se imbraca cu haine ata de stramte incat li se vad cele trei randuri de sunculite abdominale, dar in acelasi timp paloarea fetei nu poate fi foarte bine ascunsa de machiajul cosmetic ; copiii nu mai mananca acasa, ci primesc bani de la parinti si mananca in oras la fast-food sau se hranesc cu chips-uri si snacks-uri. Aceasta este realitatea zilelor noastre. O realitate prezenta nu numai in Romania, ci in intreaga Europa.

O jumatate din numarul total de adulti ai Europei si unul din cinci copii sunt supraponderali, iar o treime dintre acestia sunt deja obezi. Numarul persoanelor obeze in Europa si la nivel mondial este in crestere, ceea ce ii determina pe oficialii Europei sa declare ca obezitatea a atins proportii epidemice. In ultimii 20 de ani, numarul persoanelor supraponderale si obeze s-a triplat, iar in lipsa unor masuri si actiuni de contracarare se prevede ca pana in anul 2010 se va ajunge la 150 milioane de adulti obezi (adica 20% din populatie) si 15 milioane de copii si adolescenti obezi (10% din populatie). In prezent, in majoritatea tarilor, intre 30% si 80% dintre adulti sunt supraponderali.

In perioada 15 – 17 noiembrie 2006, are loc la Istanbul, Turcia Conferinta organizata de Oficiul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in colaborare cu Comisia Europeana si alte organizatii mondiale. De remarcat este faptul ca pentru prima data, se vor intalni ministri ai sanatatii si reprezentatnti ai altor ministere importante din 53 de tari ale Europei, pentru a stabili o startegie de actiune si a adopta Carta Europeana a luptei impotriva obezitatii.

Oficialii, organizatiile guvernamentale si neguvernamentale isi vor adopta masurile necesare si vor cauta calea cea mai buna de eradicare a acestui adevarat flagel al lumii moderne. Este insa necesar ca noi toti sa actionam pe masura puterilor proprii pentru a face cunoscute riscurile surplusului de greutate, dar si metodele de a lupta cu kilogramele in plus.

Acesta este raspunsul la intrebarea simpla de la inceputul articolului meu … Este nevoie sa informam cat mai multi oameni despre ce inseamana sa ai kilograme in plus si mai ales, cum poti scapa de ele !

Misiunea noastra este de a ajuta oamenii sa se simta mai bine, sa arate mai bine, sa-si controleze greutatea corpului

Va invitam deci, sa cititi informatiile pe care vi le vom trimite in mod gratuit. Suntem aici pentru a va informa !

Cu respect si prietenie,

Angela Gurau

Distribuitor Independent Herbalife

go to top

Nutritie si Sanatate

Ce este Nutritia Inteligenta ?

Sanatatea optima poate fi obtinuta numai cu ajutorul unei nutritii corecte. Organismul uman este compus din trilioane de celule vii care trebuie hranite pentru a putea sa-si indeplineasca functiile vitale de regenerare, detoxifiere, eliberare a nivelului maxim de energie. Corpul nostru este supus actiunilor daunatoare externe, in fiecare zi.

Sunteti grabiti, infometati, obositi si stresati, asa ca alegeti ca din comoditate sa mancati la fast-food-uri, sa luati ingraba cateva dulciuri sau alte alimente pe baza de zahar pe post de stimulenti si luati medicamente sa alungati durerile, insomniile si starea de rau generala a organismului. In lumea moderna, predomina alimentele prajite, super-incalzite sau preparate termic, alimentele bogate in inlocuitori, aditivi si suplimenti alimentari. Pe langa aceste obiceiuri alimentare gresite, organismul uman este coplesit de poluarea mediului inconjurator (aer, apa) si de stress-ul zilnic. In aceste conditii, celulele nu functioneaza corect, regenerarea lor nu este un proces optim, nu mai au puterea de a elimina toxinele si de a se regenera, nu au vitalitate si energie, asa ca apare starea generala proasta a organismului, durerile si bolile. In zilele noastre, simptomele tot mai frecvent intalnite de nervozitate, insomnii, migrene, tulburari digestive etc. au la baza o proasta nutritie a organismului.

In functionarea lor, celulele organismului au doua roluri importante, din care decurg si cele doua functionalitati ale celulelor : unul de depozitare si altul de eliminare. In cazul in care celulele nu primesc hrana optima, intervine un dezechilibru intre functiile de asimilare si de eliberare. Pentru a rezolva aceasta disfunctionalitate la nivel celular, trebuie sa asiguram hrama optima a organismului, hrana bogata in vitamine, minerale, proteine, aminoacizi, etc. Este absolut necesar sa ne asiguram oferim organismului nostru nutrienti de calitate si ca acestia sunt corect asimilati, astfel ca fiecare celula sa beneficieze de o nutritie maxima pentru a putea sa realizeze regenerarea si detoxifierea.

Cum rezolvam aceasta problema ? Nu trebuie decat sa ne amintim ca in vremurile stravechi, oamenii beneficiau de bogatia oferita de mama natura, de numeroasele plante folosite pentru nutritie, tratamente si purificare.

Este timpul sa ne intoarcem la natura ! Natura generoasa se ofera sa ne insoteasca, sa ne sprijine, sa ne fie calauza in drumul catre pastrarea  sau recuperarea sanatatii, catre longevitate si frumusete. Sa pretuim natura, sa primim si sa intelegem mesajul ei: pentru sanatate, reveniti la alimentatia naturala !

Este ceea ce realizeaza produsele de Nutritie Interna ale companiei Herbalife - asigura hrana perfecta si echilibrata a organismului prin nutritie la nivel celular.

Produsele noastre sunt recunoscute la nivel mondial ca respectand proportia perfecta intre componenta de plante si dozajul acestora.

(citeste mai mult ...)

Nutritia Celulara Inteligenta este esenta sanatatii si tineretii!

go to top

Informatii utile !

Recomandarea noastra !

Calculati-va indicele masei corporale
Cea mai usoara cale de a afla daca sunteti gras sau nu este de a va calcula indicele masei corporale (IMC). Cu cit este mai mare indicele masei corporale, cu atit greutatea dumneavoastra corporala este mai mare si pericolul la care sunteti expusi, din punct de vedere al sanatatii, este mai mare
Valoarea indicelui de masa corporala (IMC) exprima cel mai bine cantitatea de grasime existenta in organism si este definit prin raportul dintre greutate (in Kg) si patratul inaltimii (in m).
Obezitatea se masoara cu ajutorul indicelui de masa corporala.

IMC=G/I2

G - greutatea corpului [kg]

I - inaltimea [m]

Valorile pot fi grupate in categoriile urmatoare:

IMC Concluzia Recomandare *)
< 19 subponderal Program de Crestere a masei musculare (de ingrasare)
19 ÷ 25 greutate normala Program de Mentinere
26 ÷ 29 preobez Program de slabire de Baza sau Avansat
30 ÷ 35 obez Clasa I Program de slabire Avansat sau Total
36 ÷ 39 obez Clasa II Program de slabire Total
>= 40 obez Clasa III Program de slabire Total Plus

*) - recomandarile din tabel se refera la situatia generala. Pentru a afla in particular care este programul de control al greutatii care vi se potriveste, este bine sa completati si sa trimiteti Profilul individual de Nutritie, pentru a putea sa aveti recomandarile personalizate din partea Consultantului dvs. de nutritie.

go to top

Cel mai usor mod de a obtine tot ce v-ati dorit:

  • silueta ideala

  • sanatate excelenta

  • energie si vitalitate

  • tinerete pana la varste inaintate

Program de slabire de Baza

Pret 5,0 $/zi (149,70 $/lună)

Contine:

  • Formula 1 - (2 cutii pentru o luna) inlocuitor de hrana echilibrat, delicios, foarte hranitor, cu proteine usor asimilabil.

  • Formula 2 - amestec de multivitamine, minerale si ierburi chinezesti, selectionate pentru detoxifierea, regenerarea celulelor si o sanatate mai buna.

  • Formula 3 - activator celular bogat in fier si vitamina C, favorizeaza asimilarea eficienta a vitaminelor si mineralelor din hrana.

  • Total Control - Ajută la arderea grăsimii, taie pofta exagerată de mâncare, sporeşte forţa de muncă, oferă suportul necesar pentru slăbire.

Citeste mai multe detalii si modul de consum al programului.

Acum este foarte usor sa slabesti si sa-ti mentii greutatea corporala ! Depinde de tine ...

Articole
Apa- izvorul vietii

Apa constituie 70% din tesuturile corpului uman, 80% din sange, 90% din creier. Omul pierde zilnic prin transpiratie si prin secretii naturale pana la 2,5% liri de apa. De aceea este foarte necesar sa ne completam rezervele de apa, pentru a ne simti mai bine. Fara hrana, omul poate sa reziste cateva saptamani, dar fara apa, are zile numarate. Cunoscand utilitatea apei, totusi omul modern bea mai putin de 4 pahare - nici macar jumatate din norma zilnica. Apar probleme de sanatate.
Apa este necesara pentru o buna digestie, pentru functionarea rinichilor si a ficatului. Apa elimina din organism produsele metabolice, toxinele si previne constipatiile. Apa imbunatateste activitatea glandelor cu secretie interna, contribuind la functionarea eficienta a intregului organism. Insuficienta de apa in corp duce la scaderea imunitatii, scaderea rezistentei la diverse boli.

Bea cel putin 1,5 litri de apa potabila pe zi si vei uita de boli. 1,5 – 2 litri de apa zilnic … si grasimea se topeste!

Apa este singurul, cel mai important catalizator in scaderea si mentinerea greutatii. Apa activeaza metabolismul, impiedica depunerea de grasime, ajuta la reprimarea poftei de mancare si a spasmelor de foame.

Cercetarile au aratat, ca limitarea consumului de apa provoaca marirea depunerilor de grasime si invers. Rinichii nu functioneaza normal fara o cantitate suficienta de apa. In acest caz, o parte din sarcina lor este transmisa ficatului. Ficatul are rolul sa transforme rezervele de grasime in energia necesara corpului. Daca ficatul exercita lucrul rinichilor, atunci lucreaza ineficient, prelucreaza mai putine grasimi, grasimile se depun si sporesc greutatea corpului.
Cei care retin apa in organism incearca sa rezolve aceasta problema limitand consumul de apa. Corpul percepe acest lucru drept o amenintare si incearca sa pastreze fiecare picatura. Atunci apa se acumuleaza in spatiul intracelular. Asta duce la umflarea extremitatilor. Substantele diuretice aduc o usurare temporara. Cea mai buna metoda pentru a depasi edemele va fi, sa oferi corpului ceea ce el necesita: o cantitate mai mare de apa. Astfel, apa acumulata in organism va fi eliberata.

Persoanele cu surplus de greutate trebuie sa consume mai multa apa decat cele slabe, chiar si 3 litri pe zi.
Cu cat este mai mare greutatea, cu atat este mai mare efortul metabolic. Apa ajuta si la mentinerea tonusului muscular, oferindu-le muschilor proprieatea naturala de a se contracta, prevenind deshidratarea. De asemenea, ajuta la evitarea atarnarii pielii, care urmeaza de obicei dupa o scadere brusca in greutate. Celulele isi iau suficienta apa si pielea capata un aspect sanatos.

Mentinerea echilibrului in ceea ce consumi, este cheia succesului pentru a fi sanatos. Produsele Herbalife te ajuta sa asiguri acest echilibru.

go to top

    Copyright 2006 © ThesanCo

    Design by TesanCo

    www.nutritie-slabire.ro

    informatii: info@nutritie-slabire.ro

    comenzi: office@nutritie-slabire.ro