Subject: Vart är världen på väg?

View this message online
LikeTwitterForward
Vart är världen på väg?

VÄRLDEN BEHÖVER VILA OCH VI MED DEN
Ovan rubrik har varit vårt budskap de senaste två åren samt temat för fjolårets festival. En påminnelse om att söka freden som bor inom oss, vilket gör det lättare att hantera de yttre skeendet och tänka en gång extra innan vi agerar i världen. Meningen känns lika aktuell fortfarande och det sägs att om det finns en vilja det en väg....

Unity in diversity

Vi har viljan att vara en plats där olikheter kan mötas för att finna en djupare förståelse av vår omvärld. Årets Mundekullafestival den 10-14 aug har temat ”unity in diversity” (Enhet i mångfald) och 
visst är det så att det är fler saker som förenar oss människor än som skiljer oss åt. Vågar vi tro det när vi blickar ut mot världen med en stilla undran "vart världen är på väg?"
Kanske är det för att vi inte har förmågan att möta varandra från den stilla fridfulla plats som bor i var och en av oss utan istället ser vi bara det yttre skeendet och plötsligt verkar motparten så annorlunda än oss själva och våra egna värderingar
I slutet av detta nyhetsbrev vill vi hedra och 3 personer som nyligen gått ur tiden och som haft stor betydelse för Mundekulla genom åren som kan fortsätta att ge oss hopp och inspiration om den värld vi önskar vara medskapare av.
Hoppas Mundekulla kan vara med och förgylla ditt år och bidra till att hålla fokus på det konstruktiva för att få kraft att göra skillnad där vi kan göra skillnad och ge oss själva en klapp på axeln för våra goda avsikter och låta dem omsättas i handling. 

Boka tidigt rabatt - tills midnatt 28 feb!
Vi har även boka tidigt rabatt på både Circle Way camp och Mundekullafestivalen fram tills midnatt den 28 feb enligt nedan.

Nu öppnar vi dörrarna för säsongen
Välkommen till oss / hälsar

Mundekulla teamet
Music and Mindfulness - in action, 14-17/4

I påsk öppnar vi upp med en gemenskapshelg där du bara betalar för kost & logi och får ta del av workshops från delar av Mundekullateamet samt vila, njuta av naturen samt inte minst äta Mundekullas goda mat. Vi får även besök av den eminenta musikern Diane Patterson från USA som förgyller påskaftons kväll  med en konsert (Möjlighet att boka endast konserten). Under helgen kan du även vara med och måla ladugården och hjälpa till och iordningställa anläggningen för säsongen

Livskonst i nuet med Jem och Emma, 14-17/4

Vi hälsar Jem och Emma välkomna tillbaka!
Jem erbjuder meditationer och qigongövningar, samt Dharmaundervisning och mindfulnessövningar i dagliga livet inspirerad av tiden från munk i Plum Village traditionen. 
Emma erbjuder sessioner i TRE (Tension and Trauma Release Exercises), vilket hjälper oss att djupdyka in i kroppen för att tillåta frisläppning av djup spänning. Hon visar också EFT tapping, som lugnar nervsystemet och lager för lager komma i kontakt med våra föreställningar om oss själva och livet.

Ändra dina tanka, ändra ditt liv 22-24/4

Välkommen på denna omåttligt populära kurs ! 
En workshop fylld av lärdomar, skratt och insikter om hur våra tankar och trossatser påverkar våra liv. Du får energi, inspiration och verktyg om hur du kan ändra gamla förminskande tankar. Kays entusiasm smittar av sig och han kan få det svåra att bli enkelt och självklart. Kay skrev den Oscarsnominerade succéfilmen Så som i Himmelen som är en av Sveriges mest sedda filmer någonsin samt en av Sveriges främsta föreläsare under närmare 40 års tid.
Circle Way Camp, 12-17/7- Boka tidigt rabatt dagen ut

Meningsfull sommarvecka för alla åldrar
Vi skapar tillsammans en gemenskap där alla får utrymme och månar om varandra. Tryggheten vi bygger möjliggör stark personlig utveckling. Samtidigt äter vi god vegetarisk mat i vackra omgivningar. Lägret passar alla livsfaser och alla åldrar. Barn inkluderas på ett naturligt vis. Vuxna utan barn likaså. Kom för att uppleva gemenskap och djupt lyssnande, känslomässig närhet, tacksamhet, lekfullhet och livsglädje.
Kursledning Kalle Grill, Camilla Grill samt Ellika Linden och Peter Elmberg

Mundekullafestivalen, 10-14/8 - Boka tidigt rabatt dagen ut!

Välkommen till en helg full av dans, musik, möten, kreativitet, dans, yoga, mindfulness, akrobatik, meditation, föreläsningar, Mundekulladanser, workshops, barnaktiviteter, konstutställningar, föreläsningar samt inte minst härliga konserter om kvällarna med artister från när och fjärran. 
Många besökare har uttryckt sin uppskattning över Mundekullas idylliska miljö med källsjöar att bada i, bastu, kulturlandskap, vackra byggnader med helhetstänkande och givande möten! Som deltagare på Mundekullafestivalen blir du automatiskt en aktiv medskapare snarare än en passiv åhörare.



Mundekullas Gröna kök släpps om 2 veckor
Tiden springer förbi.. Nu är det bara två veckor kvar till Mundekullas kokbok släpps på svenska vid namn "Mundekullas Gröna Kök" genom Bazar förlag. Tack alla ni som redan förbokat boken och tack för alla otroligt fina och snälla kommentarer! Ni som är nyfikna kan redan nu förhandsboka boken här och då skickas boken direkt när den släpps.

Tre Män(niskor) att minnas
I tider av utmaningar kan det vara fint att inspireras av människor som gått före och hittat konstruktiva förhållningssätt i krissituationer. Följande tre personer har nyligen lämnat jordelivet och de har alla på olika sätt varit betydelsefulla för Mundekullas existens och min egen personliga utveckling. / Peter Elmberg
Desmond Tutu, 1931-2021
Tutu var, näst efter Nelson Mandela, det svarta Sydafrikas mest framstående ledare. Han var en känd motståndare till apartheid och en icke-våldsförespråkare, ärkebiskop samt Nobels fredspristagare 1984. Personligen kom hans gärning kring försoningsarbete att påverka mig djupt under 90 talet då min bror bragtes om livet vilket senare bidrog till att jag startade Mundekulla Retreatcenter
Jag vill hedra honom med sången "One world" som jag skrev på en resa i Västafrika 2009  "One world" Lyssna>> 
Björn Natthiko Lindeblad, 1961-2022
Björn Natthiko lämnade knappast någon oberörd med sin knivskarpa penna och underbara humor. Björn hjälpte oss att ta oss själva på mindre allvar och inse att "Jag kan ha fel". Björn kom att erbjuda många retreater på Mundekulla och avsikten var erbjuda två stora retreater våren 2020 vilket stoppades av Covid. Istället startade vi tillsammans fonden "Natthikos vänner" för att kunna fortsätta erbjuda retreater i liknande anda
Jag vill hedra Björn med sången "Jag kan ha fel", Lyssna>>
Thich Nhat Hanh, 1926-2022
Har du hört talas om begreppet Mindfulness? Om du dessutom praktiserat och funnit glädje av det kan du framförallt tacka den Vitnamesiske Buddhistmunken och Zenmastern Thich Nhat Hanh. 
Han var den som förde begreppet till väst och har skapat närmare 10 center runt om i världen där munkar och nunnor aktivt praktiserar mindfulness som regelbundet tar emot besökare.
Själv besökte jag Plum Village i Frankrike 2014 varpå jag skrev ett 15 tal sånger ("Mindfulness Songs")  som ofta sjungs på Mundekulla, däribland sången "Breathing in", Lyssna >> 

Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center
Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.