Subject: Tre positiva nyheter

View this message online
LikeTwitterForward
Tre positiva nyheter från Mundekulla
1. ÄNTLIGEN KOMMER MUNDEKULLAS KOKBOK PÅ SVENSKA

Det har varit en spännande resa med Mundekullas kokbok de senaste åren.
Projektet påbörjades hösten 2019 med en vision om att göra en kokbok som ofta efterfrågats av våra besökare. Den engelska versionen "Mundekulla Cooks" skulle vara klar våren 2020 i samband med säsongsstarten som dessutom såg ut att bli vår bästa säsong någonsin sedan begynnelsen 1998 men som bekant kom Covid 19 emellan och vad skulle vi göra då ? 

Svaret blev "Tänk nytt och agera annorlunda" varpå Stephanie startade en crowdfunding kampanj vilket innebär att folk kunde förköpa boken innan den var klar som sedan finansierade boktryckningen. Det gjorde att den nådde ut till över 15 olika länder såsom Japan, USA, Sydamerika samt att den sålde slut (1000 ex) på bara blott en månad. 

Senare samma år fick den pris för "Sveriges Bästa Vegetariska kokbok 2020" av organisationen Gourmand Cookbook awards. Därmed fick den vara med även i den internationella tävlingen där den tog hem priset som "Världens bästa kokbok inom hotell och restaurang 2021"

Internationella intressenter hörde av sig och ett Holländsk förlag köpte rättigheterna till boken och gav ut boken i Holland med namnet "The Grateful Kitchen" där den nominerades till Årets kokbok i fjol.

Nu kommer den äntligen ut på svenska vid namn "Mundekullas Gröna Kök" av Bonnier / Bazar förlag i mitten av mars och ju fler som förbokar desto mer uppmärksammas boken när den släpps. Välkommen att förboka ditt ex här redan idag!

2. RADIOSÄND FREDSKONSERT FRÅN MUNDEKULLA PÅ SÖNDAG 16 JAN

Mundekullas Fredskonsert bestående av 12 tonsatta fredsböner från olika traditioner sänds som radiogudstjänst på världsreligionsdagen den 16 jan 2022 kl 11:03 Lyssna direkt på söndag>> (Konserten ligger kvar en månad) 

Bilden på vagnshjulet med 12 ekrar har blivit symbol för denna konsert och vagnshjulet är placerat som fönster på höloftet i Mundekulla. Varje eker är en symbol för resp. tradition och i mitten möts alla vägar och där råder konsensus och förståelse medan i utkanten av varje eker uppstår stridigheterna då vi tycks vara väldigt långt ifrån varandra. I den tid vi lever i nu är det extra viktigt att hålla sig nära mitten och söka förståelse och försoning framför separation och splittring. Målsättningen är att de 12 sångerna ska komma ut på spotify inom kort samt även många andra av de härliga Mundekullasångerna.
Läs mer och gilla Facebooksidan>>

3. Se Mundekullas musikal "Hemstannarna" i efterhand

I det senaste avsnittet av "Mundekulla Live" den 26 dec sändes första akten av Mundekullas Musikal ”Folkmusikalen Hemstannarna som framfördes drygt 30 ggr för ca 6000 personer åren 2013-2017. V
ill du se hela föreställningen går den att köpa för 100:- via denna länk >> 

”Musiken höjde sig ibland till Duvemåla och Benny Andersson nivåer.."
Anders Marell, Ölandsbladet

Det känns lite symboliskt att den nya filmen "Utvandrarna" av Vilhelm Moberg nyligen hade premiär på biograferna då Moberg växte upp blott 5 km från Mundekulla och filmen utspelar sig i våra trakter. Den gav även upphov och inspiration till vår musikal som handlar om de som stannade kvar som vi är resultatet av idag. Läs mer på www.hemstannarna.se 

Biljetterna till årets Mundekullafestival 10-14 aug släpps den 31 jan!

Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center
Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.