Subject: 🌺 Beköszöntő áprilisra | Hírek és programok a Kortárs Építészeti Központból

ArchiKids_VárosÁlmodók | Továbbra is lehet jelentkezni!

Április 1. 23:00-ig várjuk a jelentkezéseket rendezvényünkre, hogy több foglalkozással, helyszínnel és partnerrel bővítsük a repertoárunkat az érkező kicsiknek és nagyoknak.

IDEI MOTTÓNK: PANELHÁZAK, ÉPÍTKEZÉS ELEMRŐL-ELEMRE


Szívesen fogadjuk szervezetektől, építészektől és építész irodáktól, művészektől, vizuális nevelőtanároktól, múzeum- és drámapedagógusoktól és kulturális intézményektől a részletes adatokkal ellátott regisztrációit, hogyha szívesen megvalósítanának egy vagy több programot.

jelentkezést ITT tudod leadni.

A foglalkoztatók számára felajánlott anyagi támogatás mértéke fél nap esetén 25.000 Ft, egész nap esetén 50.000 Ft. 

KÉK Városi Séták | aktuális sétáink

Kis Modern a Kis-Sváb-hegyen

Április 13-án a sétálni vágyók a Városmajor peremén húzódó, két világháború közötti modern építészet példáit járhatja körbe. Tarts velünk, ha érdekel a villa-építészet, a 30-as évek épületei, Kós Károly féle szecesszió és egy kis Bauhaus, mivel ezekből nem lesz hiány.

Sétavezető: Klaniczay János építész, a KÉK Városi Séták projektvezetője

További információkat, jegyeket és regisztrációt ITT találod.

Vizafogó park és pavilon

Egy karakteres hely a XIII. kerületben, ahol minőségi zöldfelület található, helybéliek igényeire lett szabva és a kortárs felfogás tapintható.

Április 15-én várjuk szeretettel az érdeklődő sétálókat, akik megnéznék a Budapest Építészeti Nívódíjas parkot.

Séta vezetők: Pécsi Máté és Ripszám Eszter az Objekt Tájépítész Iroda tájépítészei

Az eseményről ITT találsz több információt.

LINA Open Call for Breaking Through

A harmadik LINA Open Call Európa kreatív szereplőit invitálja arra, hogy jelentkezzenek a környezeti válsággal foglalkozó ötleteikkel, szövegeikkel és gyakorlataikkal.

Legyél te is LINA-ösztöndíjas! A felhívás feltörekvő szakembereket, gondolkodókat és kreatívokat keres, egyének és csapatok jelentkezését várjuk radikális ötletekkel, gyakorlati megoldásokkal, elméleti meglátásokkal vagy a környezeti válsággal foglalkozó gondolatébresztő gyakorlatokkal.
A kiválasztott 25 szerző meghívást kap a 2024-es szarajevói LINA-konferenciára (október 3-4.), míg az érvényesen pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a LINA építészeti program eseményein, amely a platform tagjai által Európa-szerte szervezett rendezvények sorozata.

A LINA Platformnak 2023 óta a KÉK is tagja. A közösség remek lehetőség az ösztöndíjasoknak a nemzetközi kapcsolatrendszer építésére és együttműködések kialakítására. Reméljük idén sok magyar projektet is látni fogunk a pályázatok között!


További információ a LINA Platform honlapján
Határidő: 2024. május 13.
A programot a Kreatív Európa támogatja.

ADÓ1% | Ismerjük meg jobban a KÉK projekteket!

Építész vagy? Vagy csak érdekel az építészet? Járd be velünk Budapest kevéssé ismert, ám hihetetlenül izgalmas helyeit vagy éppen a mindennapokban látott épületeit, miközben új szemszögből láthatod az épített környezetet. A repertoárban találhattok klasszikus belvárosi sétákat, városrészeket vagy építészeti stílusokat bemutató, kontroverzális kérdéseket feszegető és iparterületeket bejáró sétákat is.

A KÉK Városi séták csapata minden évben több és több bejárással várja a városi felfedezőket, hozzáértőket és újoncokat.


Ha szeretnéd, hogy jövőre is elhozzuk Budapestre ezeket a sétákat, adód 1%-ával támogasd a Kortárs Építészeti Központ Alapítványt!

Adószám: 18189223-1-43


Így nyilatkozhatsz az 1%-ról


Technológia:
GetResponse