Subject: Saare Arenduskeskuse kriisiolukorra uudiskiri 20.03.2020

KUI SA EI NÄE SEDA KIRJA KORREKTSELT, VAJUTA SIIA
Saare Arenduskeskuse 
kriisiolukorra infokiri
20.03.2020

Ettevõtluse toetusmeetmete paketi tutvustamise webinar täna kell 15:30
Täna, 20.03, kell 15:30 toimub Zoom keskkonnas järjekordne webinar, kus tutvustatakse ettevõtluse toetusmeetmete paketti. 

Kriisiabikeskus palub ettevõtjatelt infot hetkeolukorrast
Nõustamiskeskus Eesti ettevõtetele, kes on saanud majanduslikku kahju viirusepuhangu tagajärjel ning vajavad personaalset nõustamist majandusliku jätkusuutlikkuse tagamiseks.


Valitsus toetab majandust vähemalt 2 miljardi euroga
Seoses eriolukorraga kiitis valitsus Eesti tööinimeste ja ettevõtete olukorra leevendamiseks heaks majanduslike meetmete paketi. 

KredEx hakkab ettevõtetele pakkuma kriisimeetmeid 
Koroonaviiruse jätkuvast levikust tingitud Eesti ettevõtete majandustegevuse tõsiste tõrgete leevendamiseks kavandab KredEx täiendavaid meetmeid.

Eriolukorras peatatakse maksuvõlgade intressi arvestamine
Maksu- ja Tolliamet peatab eriolukorra ajaks ettevõtete maksuvõlalt intressi arvestamise, intressivabastus kehtib tagasiulatuvalt 1. märtsist kuni 1. maini. 

Välisministeerium algatas ettevõtjatele ideekorje
Välisministeerium algatas infokorje, et tuvastada, milliseid teenuseid ja tooteid ning millistel sihtturgudel praeguses kriisiolukorras realiseerida võiks.

Eesti E-kaubanduse Liidu ettepanekud Vabariigi Valitsusele 
E-kaubandus toetab viiruse leviku piiramise tagamist ka edaspidi, kuid siiski on valdkonnas tekkinud ja tekkimas rida probleeme, millele soovime juhtida Vabariigi Valitsuse tähelepanu.


Õigusbüroo Fondia soovitused ja juhised tööandjale
Õigusbüroo Fondia tegi tööandja vaatenurgast lähtuvalt kokkuvõtte käesoleva situatsiooniga kaasnevatest oluliseimatest stsenaariumitest.


Kriisiaja digiturunduse soovitused E-kaubanduse liidult
Eesti E-kaubanduse liit jagab e-äridele soovitusi, mida praegusel ajal on mõistlik teha ning 5 tööriista, mida digiturunduses ise kasutada. 

Riik kogub kokku abipakkujad
Kas sul on koroonaviirusest tingitud eriolukorras jäänud üle seadmeid, töövahendeid või muid ressursse? Kas sul on pakkuda oskuseid või teadmiseid, millest kriisi lahendavatele asutustele võiks abi olla? 

Saaremaa vald ootab vabatahtlikke
Saarlased on meie poole pöördunud sooviga olla vabatahtlikena tekkinud eriolukorras abiks. Kui ka Sinul on soov panustada, palume Sul endast Saaremaa vallavalitsusele teada anda.


Võimalused isikukaitsevahendite tellimiseks
Saaremaal on olemas ettevõtted, kelle käest on võimalik tellida maske, desinfitseerimisvahendeid ning muid eriolukorraks tarvilikke isikukaitsevahendeid.


Ajutiste tööpakkumiste virtuaalmess
Eesti Töötukassa on loonud võimaluse ajutiste töökohtade vahendamiseks, et viia kokku tööandjad, kes vajavad abikäsi, tööotsijatega, kes ei saa oma põhitöökohal tööd teha või kellel praegusel hetkel töökoht puudub. 


10 lihtsat nõuannet Eesti töökohtade toetuseks
Aitame üksteist raskel ajal. Siis on tõenäolisem, et need toredad teenused on ka tulevikus meid rõõmustamas. Kindlasti leiad siit kasvõi ühe punkti mida teha.

Zelos viib kokku abivajajad ja -pakkujad
Veebirakendus kriisiolukorras abivajajale ja abi pakkujale. Viime kokku vabatahtlikud ja inimesed, kes vajavad koroonaepideemia ajal millegagi abi.

Juhised abistamiseks kogukondadele ja vabatahtlikele
On tekkinud  olukord kus üksikutel eakatel ja erivajadustega inimestel on täna vaja abi, et pääseda ligi toidule, esmaabitarvetele ning retseptiravimitele. Kuidas aidata?


Vähekindlustatud lasterikkad pered saavad kodutoetust taotleda
KredEx alustas madalama sissetulekuga lasterikastele peredele mõeldud kodutoetuse taotluste vastuvõtmist. Taotlusi saab esitada 20. aprillini.

Info ja juhised Terviseametilt
Ametlikult kinnitatud info ja juhised koroonaviiruse puhangu kohta on leitavad Terviseameti kodulehelt. Terviseamet tegutseb rahva tervise ja hea elukeskkonna nimel.

Saarte ja mandri vaheline liikumine
Alates 14. märtsist kehtib vabariigi valitsuskomisjoni korraldus, mis keelab suursaarte ja mandri vahelise liikumise. Kellele on saarte ja mandri vahel liikumine lubatud ning kuidas politseinik seda hindab?


Saarte Hääle COVID-19 otseblogi 
Koroonaviirusega seonduvat värskeimat infot vahendab Saarte Hääle kiiduväärt kollektiiv. Oluliseimad teadaanded ja info turvalisuse, uuenenud andmete ja majandusuudiste kohta reaalajas.


Saare Arenduskeskuse kontor on ajutiselt suletud
SAK kontor on ajutiselt suletud ja füüsilised kliendikohtumised on tühistatud. 
Teenused jätkuvad e-maili, telefoni ja online lahenduste abil (nt Skype).
SA Saare Arenduskeskus
Lossi 1a, Kuressaare
4 520 574
Torni 1, 93812, Kuressaare, Estonia
You may unsubscribe or change your contact details at any time.