Subject: Ziņu lapa MŪSU JAUNAIS STĀSTS Nr.28 / 2023. gada oktobris

Ja vēstule nav redzama korekti, lūdzu apskatiet e-pastu pārlūkprogrammā
MŪSU JAUNAIS STĀSTS
Ziņu lapa
2023. gada 6. oktobris
Nr. 28
PRIECĪGU INTERREG SADARBĪBAS DIENU!
Tā bija ļoti krāsaina, priecīga un notikumiem bagāta diena! Skatieties, kā mēs svinējām, meklējot „ceļojošās pierobežas pīles”, iepazīstot sadarbības rezultātus pierobežas reģionā!
Mēs apmeklējām vairākus ES finansētus projektus un veicām 3,7 km garu pārgājienu pa dabas taku Veisiejos un 3 km garu taku Oržišā, meklējot „pīles”, iedvesmojoties no projekta „Pīles, kas ceļo pierobežā” idejas.
Paldies visiem par aktīvu dalību un sadarbību!
PROJEKTU ZIŅAS
Dzīves prasmju attīstība
Eiropas Valodu dienai veltīta valodu fiesta

Eiropas Valodu dienu atzīmē katru gadu septembrī. Šogad daudzvalodu konkursu „Eiropas valodu dārgums '23“ organizēja mūsu projekta partneris – Alītas Ādolfa Ramanauska-Vanaga ģimnāzija.
Valodu dienas pasākumā 26. septembrī skolēni prezentēja savas komandas, piedalījās viktorīnā par Eiropas valodām, spēlēja šarādes un pat mēģināja atveidot pasakas. Pasākumā tika runāts lietuviešu, angļu, spāņu, franču, vācu, norvēģu un daudzās citās valodās.
Pateicoties mūsu projektam Dzīves prasmju attīstība, skolā ir izveidotas vairākas alternatīvas izglītības telpas, piemēram, valodu laboratorija, pārvietojamā skatuve un āra klase, kas paredzēta dažādiem pasākumiem, iesaistot neformālās izglītības procesā daudzus vietējās kopienas bērnus.
Skatieties TV reportāžu par projekta aktivitātēm un sasniegumiem.

Tradicionālo prasmju saglabāšana
Izbaudiet „medus“ tūrisma maršrutu Dzūkijā

Tūrisma maršruts tika izveidots projekta īstenošanas laikā, lai saglabātu tradicionālo dobumkoku biškopību, veicinātu kultūras tūrismu, paplašinātu zināšanas par etnisko kultūru un tradīcijām, kā arī iepazīstinātu ar vienu no senākajiem vietējiem uzņēmējdarbības veidiem – meža koku biškopību un ar to saistītajām tradīcijām, dabas un kultūras vērtībām.
Projekta ietvaros tapa arī videofilma „Meža bites“ un publikācijas „Koku biškopība no paaudzes paaudzē“ par šo seno prasmi. Aicinām iepazīties un dalīties ar jaunajiem lasītājiem ar grāmatu 5.-8. klašu skolēniem „Bišu mācības“, kurā atraktīvā veidā sniegti interesanti fakti par bišu dzīvi!
PLAUKSTOŠI REĢIONI, STIPRĀKA EIROPA
Vai vēlaties uzzināt, kāda ir ES ietekme jūsu reģionā? Vai vēlaties labāk saprast, kā ES fondi palīdz jūsu pilsētai vai reģionam risināt aktuālās problēmas?
No 9. līdz 12. oktobrim, Briselē norisināsies 21. ES Reģionu nedēļa - lielākais pasākums, kas veltīts ES kohēzijas politikai.

Iepazīstieties ar pilnu programmu un sekojiet līdzi tiešraidei pasākuma tīmekļa vietnē.
INTERREG PROJEKTU KONKURSS 2023
Projektu konkurss sociālajos mediju norit pilnā sparā!

Iepazīstieties ar Interreg projektu fantastiskajiem darbiem un 
nobalsojiet līdz 15. oktobrim. Jūsu balsojums ir svarīgs!

Atcerieties, ka tiks ieskaitītas tikai tās „patīk“, kuras jūs piešķirsiet video šeit.
Programma tiek īstenota Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros 
un to finansē Eiropas Savienība.
Šī ziņu lapa ir tapusi ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par ziņu lapas saturu pilnībā ir atbildīgs Apvienotais tehniskais sekretariāts un tas nekādā veidā nevar tikt izmantots, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.
Sventaragio str. 2, LT-01510, Vilnius, Lithuania
You may unsubscribe or change your contact details at any time.