Subject: Nauja mūsų istorija: Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programos naujienlaiškis Nr. 12

Jei šis laiškas Jums tinkamai neatsidaro, skaitykite jį internete 
NAUJA MŪSŲ ISTORIJA
Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programos naujienlaiškis
2019 m. rugsėjo 27 d.
Nr. 12
Europos bendradarbiavimo diena 2019!
Šiemet Europos bendradarbiavimo dieną šventėme diskusijų festivalyje „Būtent!“ Birštone. „Būtent!“ yra atviras, nepolitinis, nemokamas renginys, kurio tikslas – skatinti šalyje diskusijų ir įsiklausymo kultūrą, toleranciją skirtingiems požiūriams, pilietinį įsitraukimą ir gerinti priimamų visuomenei svarbių sprendimų kokybę. Žodis „Būtent!” atspindi tą diskusijos momentą, kai diskusijos dalyviai, pateikę savus argumentus, pasiekia abipusį sutarimą ir supratimą. 

Naujienlaiškyje rasite daugiau informacijos apie renginį!
Geri kaimynai  artimesni, nei giminės?
Festivalio metu organizavome diskusiją „Geri kaimynai - artimesni, nei giminės?“Norėjome sužinoti, kokia Lietuvos ir Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir kitų pietinės Baltijos jūros pakrantės šalių kaimynystė šiandien – kiek pajudėjome per 15 metų, kai bendroms su kaimynais iniciatyvoms turime galimybę naudoti ir ES paramą. Ar tinkamai ir tikslingai išnaudojame ES teikiamas galimybes kurti darnią kaimynystę – tvarius bei ilgalaikius ryšius tarp žmonių, bendruomenių, organizacijų, verslo, savivaldybių? O gal per pastaruosius pusantro dešimtmečio sukūrėme naujų „geležinių / informacinių / popierinių“ ir kitokių sienų? Kaip išvengti jų atsiradimo arba ką padaryti, kad jos nekliudytų kaimyniškiems santykiams?

Atsakymų į šiuos klausimus pakvietėme ieškoti žymius lietuvius ir Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos lietuvių kilmės visuomenės veikėjus.

Diskusiją galite peržiūrėti LRT mediatekoje.
Ar nusifotografavote mūsų fotobūdelėje?
Galimybė nusifotografuoti fotobūdelėje sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo! Kiekvienas galėjo nusifotografuoti ir gauti ryškų festivalio prisiminimą. 

Kviečiame aplankyti mūsų specialiąją fotobūdelės galeriją čia.
Europa – kas tai?
Tam, kad atsakytume į šį klausimą, sukūrėme specialią instaliaciją. Į vidų patalpinome veidrodį, atsakantį „Europa – tai Tu“! Nes tai yra tiesa!
Europa  tai Tu!
Kadangi Europos bendradarbiavimo dienos šūkis šiemet yra „Europa – tai Tu“, visos padarytos nuotraukos iškart keliavo į didelį ekraną, sudarydamos ES vėliavą, kurioje kiekvienas nusifotografavęs galėjo rasti save! Nes Europa – tai Tu!
Laimingos Europos bendradarbiavimo dienos!
Mūsų komanda kartu su Vidaus reikalų ministre Rita Tamašuniene
Nuotraukų ir vaizdo įrašų galerija
Daugiau nuotraukų ir informacijos rasite mūsų Facebook paskyroje ir interneto svetainėje

Šį leidinį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik Jungtinis techninis sekretoriatas ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis dokumentas atspindi Europos Sąjungos poziciją.
Sventaragio str. 2, LT-01510, Vilnius, Lithuania
You may unsubscribe or change your contact details at any time.