Subject: Nauja mūsų istorija

Jei šis laiškas Jums tinkamai neatsidaro, skaitykite jį internete
NAUJA MŪSŲ ISTORIJA
Naujienlaiškis
2023 m. balandžio 6 d.
Nr. 25
PROJEKTŲ NAUJIENOS
Sprendimai bendriems iššūkiams
Naujos apsaugos priemonės kovai su potvyniais Utenos apskrityje, Žiemgalos ir Latgalos regionuose

Vienas iš klimato kaitos padarinių yra didesnė potvynių rizika, dėl kurios reikia stiprinti vandentvarkos strategijas ir infrastruktūrą. Mūsų projektai SafeFlood, ClimaAdapt ir Secure Areas siekia sumažinti potvynių riziką Latgalos ir Žiemgalos regionų (LV) teritorijose, kuriomis prateka Dauguvos upė, taip pat Utenos apskrityje (LT), kuri yra gausi nuostabių ežerų ir upių. Paramos gavėjų organizacijos įsigijo naują apsaugos ir ekstremalių situacijų valdymo įrangą, kuri veiks kaip apsaugos ir kovos nuo potvynių sistema ir tokiu būdu sumažins riziką daugelyje gyvenviečių, nukentėjusių nuo potvynių. Vykdant projektus taip pat buvo surengti specialūs mokymai gelbėtojų komandoms, remiamas bendrų strategijų kūrimas ir viešinimo kampanijų organizavimas, kad regionai būtų geriau pasirengę potvyniams, klimato kaitai ir mažėtų daroma žala bei aplinkos tarša.
Užimtumo skatinimas
Niekada nevėlu pradėti verslą, ypač taikant inovatyvius verslumo palaikymo sprendimus ir priemones

Latvija ir Lietuva Programos teritorijoje susiduria su panašiais teritoriniais iššūkiais, tokiais kaip nepakankamas ekonomikos augimas, didelis priešpensinio amžiaus žmonių nedarbas ir neaktyvi verslumo aplinka. Siekiant paskatinti vyresnio amžiaus žmonių verslumą, projektas BeLL to Start Business surengė seminarų ciklą, skirtą vadinamojo „sidabrinio amžiaus“ žmonėms (vyresniems nei 50 metų), norintiems tapti verslininkais. Nors dėl epidemiologinių apribojimų Panevėžio apskrities (LT) ir Žiemgalos regiono (LV) dalyviai dažniausiai dalyvavo nuotoliniu būdu, jie pasidalino tikromis Latvijos ir Lietuvos verslininkų istorijomis, pristatė savo verslo idėjas, kurias įvertino verslo ekspertai. Be to, projekto partneriai sukūrė daugybę inovatyvių verslumo palaikymo sprendimų ir įrankių, įskaitant bendrą e. mokymosi platformąbūdami tvirtai įsitikinę, kad „niekada ne vėlu pradėti verslą!“
Vietos paveldo išsaugojimas ir plėtra
Susipažinkite su gyvąja istorija: Stelmužės dvaras  muziejus po atviru dangumi

A Living History projektas siūlo patyrinėti vieną seniausių kultūros paveldo objektų Lietuvoje – Stelmužės dvarą – kaip muziejų po atviru dangumi. Projekto paramos gavėjai atliko tyrimą įvairiuose Europos archyvuose (Varšuvoje, Marburge, Rygoje, Tartu, Kaune, Vilniuje), parengė naujus žemėlapius ir dokumentinį filmą „Stebuklingoji Stelmužė“. Projekte dalyvaujantys Latvijos ir Lietuvos mokslininkai išaiškino anksčiausią Stelmužės ąžuolo paminėjimo datą, nustatė dvaro savininkus ir surado ekslibrisą su šio medžio – žymiausio gamtos paminklo – simbolika. Tai yra vienas seniausių Europoje ir seniausias (600 metų) bei storiausias medis Lietuvoje. Projekto metu taip pat buvo surengti specialūs IT projektavimo mokymai pasienio regionų muziejų darbuotojams.
Daugpilio tvirtovėje restauruoti objektai yra metinių Latvijos statybos apdovanojimų laureatai

Kasmetiniuose Latvijos statybų apdovanojimuose neseniai buvo paskelbti laureatai ir Grand Prix laimėtojai. Nuoširdžiai sveikiname Daugpilio miesto savivaldybę, mūsų projekto Loyalty to Culture and Tourism paramos gavėją, laimėjusią sidabrą nominacijoje „Restauravimas“ už Daugpilio tvirtovėje restauruotus paveldo objektus – Martinsonų namą ir Bastiono 7 kazematus. Projekto restauruotos patalpos buvo sėkmingai pritaikytos Daugpilio Marko Rotko meno centro keramikos darbams. Grand Prix laimėtas objektas – Inžinerinis arsenalas taip pat yra šios tvirtovės dalis.
 
Labai didžiuojamės tokiu puikiu pasiekimu!
PRIMINIMAS DĖL VIEŠINIMO REIKALAVIMŲ
Maloniai primename laikytis viešinimo reikalavimų dėl planuojamų ir, jei įmanoma, jau įgyvendintų viešinimo veiklų. Išsamią informaciją ir formas rasite mūsų svetainės skiltyje „PROJEKTŲ VYKDYTOJAMS.
GALIMYBĖS TOLIMESNIAM BENDRADARBIAVIMUI
Nepraleiskite naujų bendradarbiavimo galimybių!

Latvijos ir Lietuvos paramos gavėjai visą informaciją apie bendradarbiavimo galimybes ir finansavimą gali rasti šiuose nacionaliniuose puslapiuose:
LINKIME SAULĖTŲ VELYKŲ!
Programa yra įgyvendinama pagal Europos kaimynystės priemonę
ir yra finansuojama Europos Sąjungos
Šį leidinį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik Jungtinis techninis sekretoriatas ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis dokumentas atspindi Europos Sąjungos poziciją.
Sventaragio str. 2, LT-01510, Vilnius, Lithuania
You may unsubscribe or change your contact details at any time.