Onderwerp: Hallo, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid!
     Er is al weer een maand voorbij en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Onderzoek naar zorg in de laatste levensfase;
  • 'Te duur' medicijn taaislijmziekte wordt niet vergoed;
  • Dit is het verband tussen slaap en eenzaamheid;
  • Amerikaanse tiener valt dood neer na het drinken van te veel cafeïne-drankjes;
  • Waarom oogbewegingen helpen om traumatische gebeurtenissen te vergeten;
  • Iedereen heeft een dwangstoornis;
  • Stijging gebruik Ritalin onder studenten erg zorgelijk;
  • Catharina Ziekenhuis pakt roken onder jongeren aan.
Onderzoek naar zorg in de laatste levensfase.

Het UMCG start een groot onderzoek naar de mening van Nederlanders over de kwaliteit van palliatieve zorg, de zorg in de laatste levensfase. Dit heeft het UMCG bekendgemaakt.

'Te duur' medicijn taaislijmziekte wordt niet vergoed.

Patiënten met taaislijmziekte krijgen het dure medicijn Orkambi voorlopig niet vergoed. De fabrikant vraagt te veel voor het middel om het in het basispakket te kunnen opnemen, liet staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dinsdag de Tweede Kamer weten.


Dit is het verband tussen slaap en eenzaamheid.

Voel jij je geregeld eenzaam? Dan is de kans groot dat je ook last hebt van vermoeidheid en concentratieproblemen. Dat zeggen onderzoekers van King’s College Londen.
Tijdens het onderzoek werden 2.232 tweelingen tussen de achttien en negentien jaar oud onderzocht. Zij moesten vier vragen beantwoorden over vriendschap, buitensluiting, isolatie en eenzaamheid.

Amerikaanse tiener valt dood neer na het drinken van te veel cafeïne-drankjes.

Een Amerikaanse kerngezonde 16-jarige viel vorige maand opeens dood neer in zijn klas. De politie deed onderzoek naar de oorzaak en komt nu met een waarschuwende conclusie: te veel cafeïne is dodelijk.


Waarom oogbewegingen helpen om traumatische gebeurtenissen te vergeten.

Een veel voorkomende behandeling voor angststoornissen is het terughalen van traumatische herinneringen terwijl de patiënt oogbewegingen maakt. Het was lang onduidelijk waarom het bewegen van de ogen helpt bij de verwerking. Linda de Voogd van het Radboudumc bestudeerde de breinmechanismen achter oogbewegingstherapie.  

Iedereen heeft een dwangstoornis.

De een hangt nog even zijn jas recht en daarna nog een keer, de ander staat in een hoekje in gedachten verzonken. Weer iemand anders kijkt schichtig om zich heen. Het is duidelijk: dit is een bijeenkomst van mensen die leven met en lijden onder 'dwang'.
Van alles obsessief moeten en niets mogen; dat is een dwangstoornis.


Stijging gebruik Ritalin onder studenten erg zorgelijk.

Eén op de vier studenten slikt adhd-medicijnen zoals Ritalin en Concerta om beter te kunnen studeren. Dat kan worden afgeleid uit een peiling onder 400 Nederlandse hbo- en universitaire studenten door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Twee jaar geleden ging het nog om één op de tien studenten die deze concentratieverhogende middelen innam.

Catharina Ziekenhuis pakt roken onder jongeren aan.

Specialisten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zijn op zoek naar rokende middelbare scholieren om ze te laten zien wat voor invloed roken heeft op hun gezondheid.
Catharina Ziekenhuis pakt roken onder jongeren aan. Ze mogen een dagje meedraaien op de polikliniek en een kijkje nemen in de operatiekamer.


Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse