Onderwerp: ✍ Hallo Friend, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo Friend, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid waarbij
AvL Coaching, al dan niet met hypnose, iets voor je kan betekenen. Het grote verschil is echter, dat een hypnotherapeut op zoek gaat naar de bron van het probleem en van daaruit gaat werken, dus het probleem op gaat lossen, in plaats van dat we aan symptoombestrijding werken!
     Er is al weer een maand voorbij Friend en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Videogames als digitale medicatie;
  • Vele jongeren liggen 's nachts wakker;
  • Twee miljoen voor passend levenseinde voor mensen met dementie;
  • Jeugdgezondheidszorg kan beter en efficiënter;
  • Schoon verklaarde kankerpatiënten kampen met PTSS;
  • Hoe ongezond is het echt om tussendoortjes te eten;
  • Man met prostaatkanker weet te weinig van de bijwerkingen;
  • ADHD is als problematisch ervaren gedrag. Geen ziekte dus.
Videogames als digitale medicatie

De Amerikaanse firma Akili zal volgend jaar een aanvraag indienen bij de Food and Drug Administration in de VS om haar digitale behandeling met videogames te laten goedkeuren als geneesmiddel tegen ADHD. De eerste testresultaten blijken positief. Het is een belangrijke stap op weg naar het eerste digitale medicijn op voorschrift in zijn soort.

Vele jongeren liggen 's nachts wakker

Steeds meer kinderen hebben ernstige slaapproblemen en liggen 's nachts eindeloos wakker. Vaak zijn de problemen zo erg dat ze alleen nog geholpen kunnen worden bij speciale slaapcentra, waar de wachtlijsten langer worden. En dat is zorgelijk, merkt ook de 18-jarige Layla Dekker, want slaapstoornissen hebben grote gevolgen


Twee miljoen voor passend levenseinde voor mensen met dementie

Onderzoek naar zorg rond het levenseinde kan en moet beter. Dat is de overtuiging van onderzoeker Jenny van der Steen. De komende jaren hoopt ze de vraag te beantwoorden welke zorg voor welke persoon met dementie het beste is. Haar project krijgt 2 miljoen euro van de European Research Council. Dat meldt het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).


Jeugdgezondheidszorg kan beter en efficiënter

Met een nieuwe werkwijze kan de jeugdgezondheidszorg beter én efficiënter. Dat stelt jeugdarts Janine Bezem van GGD Gelderland-Midden, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en TNO. Zij verdedigt haar proefschrift op 28 november aan de Leidse Universiteit. Bezem onderzocht een nieuwe werkwijze waarbij kinderen die bij de jeugdgezondheidszorg komen, eerst gezien worden door een doktersassistente, die alleen doorverwijst naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige als dat nodig is. Zo ontstaat ruimte voor kinderen die extra zorg en begeleiding nodig hebben.

Schoon verklaarde kankerpatiënten kampen met PTSS

Ongeveer een vijfde van kankerpatiënten die de ziekte overleven kampen na hun schoonverklaring met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bij de meesten verdwijnt dit enkele maanden na de schoonverklaring, sommigen lopen er nog jaren mee rond.
469 Mensen met verschillende soorten kanker werden door een team van de universiteit van Maleisië onderzocht op verschillende momenten na hun schoonverklaring.


Hoe ongezond is het echt om tussendoortjes te eten

Drie maaltijden per dag en twee gezonde tussendoortjes, klinkt vaak het advies voor wie gezond wil eten. Maar wat is een gezond tussendoortje, en is het wel echt nodig om te snacken tussen twee maaltijden in? Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell heeft het in de Nederlandse krant Het Parool over ons ‘opgedrongen snackgedrag’.


Man met prostaatkanker weet te weinig van de bijwerkingen

Kies je voor een operatie, bestraling of laat je de tumor alleen goed in de gaten houden? Patiënten met prostaatkanker moeten vaak zelf een behandeling kiezen, terwijl ze niet goed weten wat die keuze inhoudt.

Prostaatkanker is de meestvoorkomende kankersoort onder mannen in West-Europa. En, anders dan bij andere vormen van kanker, krijgt een patiënt die de diagnose krijgt vaak de keuze uit meerdere behandelopties, waarvan er niet per definitie één 'de beste' is.


ADHD is als problematisch ervaren gedrag. Geen ziekte dus

Psycholoog Laura Batstra (44) betwist de visie van hersenwetenschappers dat ADHD een ziekte is die altijd bestreden moet worden met medicijnen. 'Druk en dwars gedrag is lastig, maar ook knetternormaal.'
Haar zoon van 8 komt het huis binnen rennen, met een woedende man op zijn hielen. Het joch had rijdende auto's bekogeld met kluiten aarde.
'Nadat ik had uitgelegd hoe gevaarlijk het is om dingen naar automobilisten te gooien, mocht hij van mij weer buiten spelen. Hij was zo geschrokken van die bulderende man dat hij in mijn ogen genoeg was gestraft.

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen Friend, dan mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel en tot snel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse