Onderwerp: ✍ Hallo, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid waarbij
AvL Coaching, al dan niet met hypnose, iets voor je kan betekenen. Het grote verschil is echter, dat een hypnotherapeut op zoek gaat naar de bron van het probleem en van daaruit gaat werken, dus het probleem op gaat lossen, in plaats van dat we aan symptoombestrijding werken!
     Er is al weer een maand voorbij en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Groot Europees onderzoek naar ontstaan oorsuizen;
  • Geen pijnloze dood euthanasiepoeder;
  • VGZ vergoedt herstel geamputeerde borst niet. Niet verminkt genoeg!;
  • Meer gezonde kinderen door streng anti-rookbeleid;
  • Rijnstate onderzoekt nieuwe behandelmethode tegen opvliegers;
  • Menstruatie onderschat probleem. Meer onderzoek nodig;
  • Rotterdam waarschuwt jongeren voor lachgas met lespakket;
  • Een goed seksleven houdt je vagina in topconditie.
Groot Europees onderzoek naar ontstaan oorsuizen

Samen met zeven andere instellingen in Europa, start het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een groot project (TIN-ACT) om onderzoek te doen naar oorsuizen (tinnitus). Dit heeft het UMCG bekendgemaakt.
De onderzoekers hopen hiermee de biologische mechanismen te ontrafelen die de basis vormen voor het ontstaan van oorsuizen. In totaal worden vijftien promovendi opgeleid die onderzoek gaan doen naar wat oorsuizen veroorzaakt, methoden om oorsuizen vast te stellen en mogelijke behandelingen. Voor het onderzoeksproject is bijna vier miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie.

Geen pijnloze dood euthanasiepoeder

Een middel dat een relatief nieuwe organisatie haar leden wil adviseren om hun leven op een humane manier te beëindigen, kan leiden tot afschuwelijke laatste momenten waarschuwt psychiater Boudewijn Chabot vandaag in Trouw.
De coöperatie Laatste Wil trad deze maand met het poeder naar buiten. Volgens Chabot kan de Coöperatie de claim van een snelle pijnloze dood niet waarmaken. De arts Philips Nitschke deelt die mening in de krant. De Coöperatie zegt zich niet in de genoemde bijwerkingen te herkennen.


VGZ vergoedt herstel geamputeerde borst niet. Niet verminkt genoeg!

Het is elke ochtend weer schrikken voor de spiegel. Nadat bij Mirelle de Brouwer uit Den Bosch voor de tweede keer borstkanker werd geconstateerd, liet ze beide borsten amputeren. Nu wil ze die graag laten reconstrueren, maar zorgverzekeraar VGZ wil dat niet betalen.

Meer gezonde kinderen door streng anti-rookbeleid

Streng anti-rookbeleid levert nog veel meer gezonde kinderen op dan gedacht. Het aantal kinderen dat met ernstige luchtweginfecties in het ziekenhuis belandt, daalde met bijna 20 procent.
Door de sigaret te verbannen op plekken als werk en horeca werden ook minder baby’s te vroeg geboren. Bovendien daalde het aantal kinderen met zware astma-aanvallen met 10 procent.

Rijnstate onderzoekt nieuwe behandelmethode tegen opvliegers

Rijnstate onderzoekt of hun nieuwe behandelmethode van ernstige opvliegers effectief is. Bij deze in het Arnhemse ziekenhuis ontwikkelde methode wordt een zenuwknoop in de hals verdoofd. Daardoor verminderen de opvliegers gedurende een aantal maanden sterk. De eerste resultaten zijn veelbelovend, laat het ziekenhuis weten.

Menstruatie onderschat probleem. Meer onderzoek nodig

Bijna alle vrouwen krijgen er maandelijks mee te maken, maar toch is er nooit een groot landelijk onderzoek naar gedaan: menstruatie. Tijd om dat te veranderen vindt gynaecoloog Bertho Nieboer van Rabdoudumc.
De reacties op het onderzoek dat hij is gestart, zijn overweldigend.
"Vrouwen stoppen zich massaal vol pijnstillers en gaan gewoon aan het werk", zegt Nieboer. "Met zware klachten stappen ze nu niet naar de dokter." Terwijl er wel vrouwen zijn die maandelijks vergaan van de pijn, of eigenlijk te ziek zijn om te werken, zegt hij.

Rotterdam waarschuwt jongeren voor lachgas met lespakket

De gemeente Rotterdam is een campagne gestart om te waarschuwen voor de gevaren van lachgas. Onder jongeren is het een nieuwe trend om het gas uit de patronen voor slagroomspuiten in een ballon te spuiten. Het gas uit de ballon ademen ze vervolgens in voor een roes die enkele seconden duurt. Het inademen van lachgas is niet zonder risico's en kan bij langdurig gebruik ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Een goed seksleven houdt je vagina in topconditie

Vaginale droogheid: het is een probleem waar heel wat vrouwen tegenaan botsen tussen de lakens. Vooral de gevolgen zijn erg vervelend: een brandend gevoel, pijn tijdens het vrijen en bij het plassen. Om van de psychologische klachten - je raakt immers plots niet meer opgewonden, ligt dat nu aan jou of aan je partner? - nog maar te zwijgen. Al kan je er ook iets aan doen, volgens expert Louise Mazanti.

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel en tot snel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse