Onderwerp: Hallo, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid!
     Er is al weer een maand voorbij en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Meer snurkers door de hitte;
  • Jongeren beginnen op latere leeftijd aan seks dan voorheen;
  • Meer problemen met gezondheid na gebruik XTC;
  • Kleine borstkankertumor kun je beter met rust laten;
  • Onderzoekers vinden genen voor slapeloosheid;
  • Doodgaan is minder erg dan we denken;
  • Zorgen dat je kind genoeg slaapt;
  • Sjoemelsigaret draagt bij aan longkanker.
Meer snurkers door de hitte

Uit intern onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu blijkt tijdens deze zeer warme dagen veel meer vraag te zijn naar het oplossen van het snurkprobleem dan tijdens de rest van het jaar. De snurkkliniek verwacht dat dit komt doordat mensen sowieso slechter slapen door de hitte in de slaapkamer.
Jongeren beginnen op latere leeftijd aan seks dan voorheen

Nederlandse jongeren beginnen, in vergelijking met vijf jaar geleden, zo'n anderhalf jaar later aan seks. Met 18,6 jaar heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad, in 2012 was dat nog met 17,1 jaar.
Dat blijkt uit een groot onderzoek Seks onder je 25ste 2017, dat werd uitgevoerd door het Kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland. Ze werkten samen met gemeentelijke gezondheidsdiensten.


Meer problemen met gezondheid na gebruik XTC

Het Trimbos-instituut waarschuwt vandaag opnieuw voor het gebruik van Ecstasy (XTC). 'Het is een populaire drug met een onschuldig imago, ondanks het feit dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten de laatste jaren toenam', zo heeft het Trimbos bekendgemaakt.

Kleine borstkankertumor kun je beter met rust laten

Sommige borstkankertumoren groeien in zo'n langzaam tempo dat behandeling meer leed veroorzaakt dan goed doet. Het is daarom de vraag hoe effectief mammografieën zijn.
Borstamputaties, chemokuren en bestralingen: de behandeling van borstkanker heeft impact op de kwaliteit van leven. Om borstkanker snel op te sporen, worden veelal mammografieën verricht.
Onderzoekers vinden genen voor slapeloosheid

Een internationaal team van wetenschappers heeft voor het eerst zeven risicogenen gevonden voor slapeloosheid. Door deze vondst hebben de wetenschappers een belangrijke stap gezet in het ontrafelen van de biologische mechanismen die zorgen voor slapeloosheid. De vondst bewijst daarnaast dat slapeloosheidgeen puur psychische aandoening is, wat veelal wordt beweerd. Dat melden het Nederlands Herseninstituut, VUmc en de Vrije Universiteit Amsterdam.


Doodgaan is minder erg dan we denken

Laatste woorden gaan over liefde en verbondenheid.
Doodgaan is minder erg dan we vrezen. Er komt minder angst en verdriet aan te pas dan vaak wordt gedacht. Amerikaanse onderzoekers analyseerden ruim 2.500 blogposts terminaal zieke patiënten en de laatste woorden van bijna 400 gevangenen op 'death row' voorafgaand aan hun executie. De teksten gingen vaak over positieve emoties zoals liefde en verbondenheid. Niet over eenzaamheid, angst of spijt.


Zorgen dat je kind genoeg slaapt

Kinderen die ouders hebben die losse bedtijden hanteren, krijgen in veel gevallen te weinig slaap. Daarom raden onderzoekers aan: houd strikte bedtijden aan. Ook in het weekend.
Kinderen tot 13 jaar moeten minimaal negen uur slaap hebben per nacht. Kinderen tussen de 13 en 17 jaar hebben zeker acht uur rust nodig.

Sjoemelsigaret draagt bij aan longkanker

Dat roken zeer schadelijk is voor onze gezondheid dat wisten we al, maar als je er dan toch niet van af kan blijven, dan is het beter om een sigaret te roken zonder ventilatiegaatjes in het filter dan met gaatjes.
Uit onderzoek van het Nationaal Kankerinstituut in de Verenigde Staten is vast komen te staan dat de ventilatiegaatjes in sigarettenfilters debet zijn aan de toename van adenocarcinoom, de meest voorkomende vorm van longkanker .


Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse