Aihe: se sit herätti keskustelua (hyvä!)

sehän tässä on tarkoituskin!

Se mun viime viikon teksti onnistui herättään keskustelua - mikä on aina hyvä juttu. Koska voi olla, että sinä Friend et ollut mukana siinä, referoidaan vähän.


Ei, tarinan opetus ei ollut siinä, että ostoksilla kuuluu lesoilla. ("Elvistellä".) Sen sijaan tässä ois muutama huomion arvoinen kohta:


Ostoksia tehdään tunteella ja perustellaan järjellä. Jokainen meistä tekee niin. Myös maitokaupassa. (kauramaito vs. lehmänmaito. Pirkka vai premium. Voiko Lidlissä käydä)


Kauppiaana ois hyvä tietää millaista sen potentiaalisen asiakkaan elämä on ja millaista dialogia hän päänsä sisällä käy. Ja etenkin se, millaisena hän näkee itsensä - ja erityisesti jos sun kauppatavara on suhteessa sieltä hintavammasta päästä - "kuka" hän haluaa olla.


Millaisen tarinan henkilö?


Jos käyt katsomassa niitä Justinen videoita (siitä vaatemalliston suunnittelusta löytyy kokonainen sarja!), saatat ohessa oivaltaa pari-kolme asiaa sisällöntuotannosta ja siitä, mitä tarkoittaa lisäarvo.


Tai vaikka tarinankerronnastakin.


Meillä some-aikakauden ihmisillä on tosiaan tullut tavaksi kertoa kolmenkymmenen parhaan kaverin sijaan noin kolmelle sadalle parhaalle kaverille kaikista jutuista. Tässä tapauksessa jos paketin avaaminen ois tuottanut vau-fiiliksen (ja tuottihan se, sillä siinä oli iso reikä - mutta se oli ilmeisesti kuljetusfirman vika, sillä laatikko oli tiukasti kääritty inhoamaani muoviteippiin, enkä oikein voi kuvitella Justinea tekemässä sellaista.)...


niin oisin varmaan tehnyt siitä vähintäänkin IG-stoorin. Autossa parkkipaikalla.


Sellaiset ois kaikki ilmaista mainosta sulle. Ja mahdollisesti lisää sitä lisäarvoa sun some-kanaviin. Sillä on ihan eri painoarvo mitä sun asiakkaat sanoo kuin mitä sä itse sanot.


Vieläkö muistat Minna Parikan kengät? Miten sä sait tietää niistä?


Ja tosiaan, jos sulla on asiakkaiden ja sellaiseksi haluavien sähköpostiosoitteita, niin pidä nyt #herranenaika ihmisiä ajan tasalla siitä, että kaupassa on täydennystä ym.


Hästäk uutiskirje.


Niille jotka ei sitä halua on kirjeessä (oltava) linkki josta voi lopettaa niiden tulemisen.

(ks. kohta "peruuttaa tilauksen", sinisellä.👇🏻).


Olikohan vielä muuta...


Ei me ihmiset haluta ostaa sulta tavaroita/palveluita, vaan parempi versio itsestämme.


Mä lähden hiihtolomalle (paitsi etten kyllä lupaa hiihtää). Instasta ehkä löytää silti, mutta ens viikolla ei välttämättä tuu multa meiliä.


Palataan!


//Eveliina


PS. Nyt on tulossa se harvinainen hetki, kun multa saa lähestulkoon henkkoht apua noin 85 %:n alennuksella. Näänkö siis sut 28.2. sunnuntaina some-sisältötyöpajassa?
Täällä kerron tarkemmin mitä siellä käydään läpi.


Palvelun tarjoaa:
GetResponse