Aihe: Friend, tarkista nämä

"Enimmäkseen me halutaan jotakin mahdollisimman vähällä vaivannäöllä ja mieluiten heti."
Kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Ollaan asiakkaan kanssa palaveerattu (B2B-palveluyritys) brändiviestin tiimoilta jo muutamaan otteeseen. Ekalla kerralla käsiteltiin asioita sellaisesta mäkkärinäkökulmasta, että ”mikähän vois olla meidän isot ranskikset ja iso juoma”. Toisella mietittiin millaisia asioita kilpailija viestinnässään painottaa, josko löytäisimme sitä kautta uutta kulmaa (eikä ainakaan mennä sille kovin suositulle ”nopea ja luotettava” -linjalle joka ei sano yhtään mitään). Kolmannessa palaverissa oltiin jo monesta asiasta yhtä mieltä ja nyt tähän neljänteen vein mukanani stoorin jonka toivoin olevan enää viilausta vaille. Lopuksi kuulin sellaisia kommentteja, kuten ”ihmeellistä miten sä ootkin saanut koottua kaikki ne meidän sekavat jutut näin loogiseen ja järkevään muotoon”. Ja ihan rehellisesti: oli se kyllä musiikkia korville!

Eniten mua kiinnostaa kuulla vielä nykyisiltä asiakkailta, ovatko he kanssam”me" samaa mieltä näistä tarinan pääkohdista: ketkä ovat vihollisia (ja miksi), millaisia tunteita hänen ongelmansa herättää, millaiset panokset hänellä on pelissä ja mitä hän odottaa ”me"iltä. Ne on nyt meillä ohjelmassa seuraavaksi ja sitten päästään toteuttamaan muutoksia kaikkiin yrityksen viestintäkanaviin.

Kiinnostaisko sua tämän tyyppinen brändin (yritys/palvelu/tuote) tarinaan liittyvä workshoppi ja pitäisikö sen ehdottomasti tapahtua kasvokkain, vai olisiko verkkokokous parempi? Laita mulle viestiä tulemaan ja kerro!
 
Loistavaa viikkoa!

//Eveliina

PS. Törmäsitkö hauskoihin aprillipiloihin? Mä nauroin tälle!
Tiskivuoro 7/2019 | Jos viesti näyttää oudolta, lataa kuvat tai avaa se selaimessa
sisällön tarkistuslista
Sisältömarkkinoijan tarkistuslista

Vaikka käytän tässä esimerkkinä ”lukijaa”, niin olipa kyseessä blogi, video tai vaikka julkinen esiintyminen, koostamalla sen näistä aineksista varmistat, että sanomasi menee perille ja johtaa haluamaasi toimintaan.

1) Voisit koostaa otsikkosi näistä komponenteista: ”Annan sinulle haluamasi lahjan joka muuttaa elämääsi näin nopeasti”. Kyllä - kuulostaa amerikalta, mutta perustuu kaikkien meidän yhteisissä geeneissä olevaan koodistoon. Me ollaan kaikki aika samanlaisia perustarpeinemme ja unelminemme. Enimmäkseen me halutaan jotakin mahdollisimman vähällä vaivannäöllä ja mieluiten heti.

2) Aloita kertomalla aiheeseen liittyvä tarina jos sulta sellainen löytyy.
Jos ei, niin kerro suoraan kenelle sisältö on tarkoitettu ja mitä hyötyä sen lukemisesta on - mikä muuttuu. Paljastamalla tämän ensimmäisessä lauseessa saat oikeat ihmiset jatkamaan lukemista. Tarkoitushan ei ole tuhlata kenenkään aikaa - vai kuinka?

3) Huolehdi siitä, että sisällöllä on yksi selkeä pointti - mitä haluat lukijan tekevän seuraavaksi - ja lisää mukaan toimintaohjeet. Tee myös jossakin muodossa selväksi mikä tekee susta oikean ihmisen antamaan näitä neuvoja.

4) Tarkista vielä josko saisit lukijan tuntemaan jotakin - riemua, ärsytystä, surua, hämmennystä, pelkoa, ällötystä tai optimismia. Me ihmiset toimimme tunteiden varassa ja johtamina ja tunteista jää meille myös muistijälki.  


Löysitkö nämä kaikki oheisesta kuvasta?
#somessatapahtuu

Osa Instagram-käyttäjistä on viimein päässyt testaamaan videoiden kelausnappeja. Vaikea ymmärtää miksi sellaisen saaminen on kestänyt näinkin kauan... 
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

”Mitkä ovat vaikuttavimpia sanoja maailmassa? Ne joita käytät puhuessasi itsellesi.” ~Karen Salmansohn
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse