Aihe: Vedetään hatusta

Keitä ovat Hölö ja Mörkö?
kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Vietin viime viikonvaihteessa isäviikonloppua, eli olimme siis Isäni kanssa kahdestaan reissussa ja kylläpä olikin mukavaa. Paljastui, että mulla on iso liuta pikkuserkkuja joista en aiemmin tiennyt mitään, mutta kyllä meillä kaikenlaista juttua riitti. Jouduin ekaa kertaa vuosiin puhumaan hiukan ruotsiakin. Harmittaa huomata, että sekin taito senkun ruostuu!

Nyt kun oltiin autolla, valittiin ylitykseen tällä kertaa Finnlinesin paatit Naantalista Kapellskäriin. Laivassa ei ollut tarjolla mitään sen kummempaa viihdettä, mutta sellaiselle ei kyllä ollut tarvettakaan kun yöllä matkustettiin. Lipun hintaan kuuluivat myös seisovan pöydän sapuskat, jotka kyllä ajoivat asiansa, eli siirsivät nälkää.

Menisin toistekin!

Ruotsin tiet (ainakin Tukholmasta etelään) ovat ihan kuten Suomessa. Ainoat erot ovat motarin nopeusrajoitus 110 ja se, että kyltit ovat ruotsiksi.

Muksuna me naurettiin kaikille huvittaville paikannimille ja keksittiin niistä juttuja, ja siinä on asia joka ei ole vieläkään muuttunut miksikään. Tällä reissulla matkan varrelle osuivat Hölö ja Mörkö joista tarinaa riitti pitkän matkaa mennen tullen.

Niistä voit säkin napata ekat sanat alla kuvattuun luovuuden kehittämisharjoitukseen: keitä olisivat Hölö ja Mörkö?

Loistavaa viikkoa Friend!

//Eveliina
Tiskivuoro 14/2018 | Jos viesti näyttää oudolta, avaa se selaimessa.
Tien päällä taas
IG-logo
#somessatapahtuu

Instagram on nyt paljastanut algoritminsa salat ja kertonut siis julkisesti miten kuvat sinne meidän fiidiimme valikoituvat. Aikaisemmin ollaan oltu käyttäjien huomioiden perusteella tehtyjen oletusten varassa mm. näissä jutuissa:
- Vastoin yleistä luuloa, IG ei jätä näyttämättä yhtään kuvaa sun seuraamilta tileiltä, vaan jos jatkat skrollaamista niin sieltä ne tulevat lopulta vastaan joka ikinen. Seurasitpa sitten viittä tai viittä tuhatta grammaajaa.
- On myös huhuttu, että tarinoita julkaisemalla päätyisi useammin myös kuvafiidiin, mutta tämäkään ei pidä paikkaansa.
- Silläkään ei ole merkitystä onko tili henkilökohtainen vai yritystili - saman arvoisia ovat molemmat algoritmin silmissä.

Aiheesta lisää täällä.
Umpimähkä treenaa luovuutta

Kesäkuun teemaksi päätin ottaa luovuuden, josta ensimmäinen juttu olikin jo viime viikon blogissa. Ajattelin, että kesä on monelle niin paljon rennompi ja inspiroivampi ajanjakso kuin syksy, talvi tai kiireinen kevät joten jospa säkin Friend innostuisit ravistelemaan vähän rutiineja.

Ensimmäinen luovuutta kehittävistä tekniikoista jota voisit testata on Umpimähkä. Jos muistat sellaisen TV-sarjan kuin Hotelli Sointu, jota esitettiin YLEllä 2000-luvun alussa - siinä käytettiin tätä tekniikkaa. Muusikot siis vetivät hatusta yhden otsikon ja saivat valmiin lauseen, joka piti sisällyttää kappaleeseen.

Täältä voit katsella jaksoa, jossa yksi kaikkien aikojen loistavimmista riimittelijöistä eli Juice Leskinen tekee neljässä tunnissa biisin aiheesta Monopoli ja sisällyttää siihen lauseen ”perheen päätä särkee”. (Video alkaa siitä kohdasta, jossa Essi Wuorela esittää valmiin kappaleen.)

Samaan tapaan syntyi muuten myös Pauli Hanhiniemen hittikappale Joki.

Sun ei tarvitse lähteä ihan noin kunnianhimoisista projekteista liikkeelle, vaan riittää kun ”vedät hatusta” pari sanaa tai lausetta tai sitten kuvaa ja lähdet rakentelemaan tarinaasi niiden ympärille.

Sanat voi valita vaikkapa siten, että otat hyllystä ensimmäisen käteen sattuvan kirjan ja sieltä 8. sana sivulta 44 ja 12. sana sivulta 112. 

Voit halutessasi asettaa harjoitukselle muita reunaehtoja, eli päättää etukäteen vaikka että kirjoitat 5 minuuttia tai 5 kokonaista lausetta tai jos oikein innostut, muotoilet niistä haikun.

Materiaaliksi kelpaa myös valmis teksti: ota lähimmästä (keräykseen menossa olevasta) lehdestä joku kirjoitus, leikkele se lauseiksi ja yhdistele niitä uudelleen.

Avainsanana tässä harjoituksessa on ennakkoluulottomuus ja tavoitteena kehittää täällä mainittua kyseenalaistamista, eli ”out of the box” -ajattelua. Tarinoita voi sanella tai kirjoittaa ylös eikä niitä tarvitse koskaan näyttää kenellekään jos ei tahdo.


Pääasia että aloitat heti!
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Rakkauden ja laupeuden osoittaminen lykkääntyy loputtomasti, jos ehtona on, että omat asiat pitää ensin saada kuntoon. #twaarna ~Tapio Luoma
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse