Aihe: Tiedätkö mitä he tekevät?

Totuus: kivojen ja hyödyllisten rutiinien juurruttaminen on yhtä vaikeaa kuin vähemmän kivojen
Kansikuva
Jobs
Kuplivaa tiistaita!

Sain tuossa mutkan kautta muistutuksen siitä, miten paljon vähemmällä sitä ihminen pääsee (ja jää sitten energiaa muuhun tähdellisempään) noudattamalla tiettyjä rutiineita.

Tää on se juttu, josta mm. Herrat Jobs ja Zuckerberg tunnetaan (no joo, kyllä ne vähän ehkä jostain muustakin…) - tiedäthän: musta poolopaita. Joka päivä.

Yksi helppo ja yksinkertainen päätös vähemmän.

Ei tietty sovi ihan kaikille, mutta onhan tästä versioita. (Googlaa: kapselivaatekaappi)

Mulla on yksi ja sama tietty rutiini jokaiseen aamuun, sisältäen perinteiset pesut, pisut ja petaukset. (Sekä luonnollisesti kahvia.) Jokainen uusi palanen on pitänyt sinne asentaa pidemmän kaavan kautta ja vasta harjoittelun kautta sitä ei tarvitse varsinaisesti ajatella vaan ainoastaan suorittaa.

Ja auta armias kun tulee joku poikkeustilanne joka sekoittaa rytmin hetkeksi, niin johan taas aloitat alusta. Esimerkkinä omasta elämästä vaikka tuo meditointi, joka on tapa josta nautin suunnattomasti ja olen huomannut myös siitä olevan mulle käytännön hyötyjä ja iloa.

Ja kuinka vaikea sille on silti löytää täydellistä ajankohtaa jokaiseen päivään. Lomalla helppo homma, mutta se arki.

Aamulla on ihan liian kiire, päivällä ei käy koska sukat kiristää ja päässä surisee ja illalla… noh…

No ei kai illalla enää mitään kännyköitä räplätä eihän. (Tai ihan mikä vaan ihana tekosyy.)

Kaikissa tekemisissä on loppujen lopuksi ihan sama juttu. Kyllähän sä sen tiedät, että jonkinlaisen rutiinin - siis sellaisen jonka noudattaminen on myös realistista - luominen helpottaisi omaa elämää pidemmällä aikavälillä, paitsi että ensin pitäisi, pitäisi ja pitäisi, muttakun äx ja yy ja zetkin vielä.

Ei auta vaikka “tietää että pitäisi” tai osaa jo ihan riittävästi - asioiden käytäntöön vieminen on aina vääntämisen takana ja kivojen ja hyödyllisten rutiinien juurruttaminen on yhtä vaikeaa kuin vähemmän kivojen. Varsinkin jos se ei ole just sitä omaa välitöntä ydinosaamista (eli sitä mistä oma leipä on eniten kiinni).

Esimerkiksi: seuraatko (rutiininomaisesti!) sun nettisivuston kävijätilastoja ja keräät niistä ideat talteen?

(Sivuhuomautuksena: harva yrittäjä siis oikeesti tietää mitkä sivut omilla nettisivuilla tuottaa eniten yhtään mitään. Tuntuu, että vielä harvempi seuraa edes mainosraportteja, saati että ottaisi niistäkään onkeensa.)

Mitä luulet: pitäisikö sun Friend tehdä niin?

Loistavaa viikkoa!

//Eveliina

Tiskivuoro 10/2019 | Jos viesti näyttää oudolta, lataa kuvat tai avaa se selaimessa
Aamurutiineihin kuuluu muistutus kaikista niistä ihanista hetkistä ja aurinkoisista päivistä rannoilla joilta nämä simpukat ja kivet ovat kerätty. Tärkeä rutiini sekin.
Google Tag Manager 

Nettisivujen kehityksen apuryhmässä Facessa heitin eilen jäsenille kysymyksen käytätkö Google Tag Manageria ja samaa kysyisin myös sulta Friend.

En suoranaisesti ylläty jos vastaat että et, sillä harvinaistahan tuo näin pienyrittäjien maailmassa on. Mulla on parhaillaan työn alla yksi isompi sivuston uusimisprojekti (se sama uudelleenbrändäys jonka olen maininnut ennenkin), ja sen yhteydessä tämä otetaan ehdottoman varmasti käyttöön. Voisin samalla kerätä siitä opit talteen sua varten jos yhtään kiinnostaa (vastaa tähän viestiin ja kerro jos näin on!)

Se mikä GTM:stä tekee kiinnostavan ja hyödyllisen on, että ainakin se nopeuttaa sivuston latautumista (ja sitä kautta parantaa Googlen antamia laatupisteitä eli lisää hyvän sijoituksen todennäköisyyttä hakutuloksissa).

Se myös mahdollistaa sellaisia juttuja joita on muuten vaikea tai jopa mahdoton seurata (esimerkiksi että mistä linkeistä sun nettisivulta poistutaan; mennäänkö vaikka sivuston ulkopuolella sijaitsevaan verkkokauppaan kuten Holvi, tai vaikka tsekkaamaan Linkedin-profiilia).

Käytännössä kyseessä on koodinpätkä joka asennetaan omille nettisivuille ja muihin kohteisiin joissa käytetään erilaisia seurantatägejä (kuten Facebookin mainospikseli) - jonka jälkeen kaikki nämä varsinaiset pikselit ja muut hallinnoidaankin sieltä GTM:n kautta.

Olet enemmän kuin tervetullut tonne Facebook-ryhmään, jonka tavoitteena on tarjota konkreettista apua omien nettisivujesi kehittämisessä. 

Jos sun sivusto ei tällä hetkellä täydellisesti tee sitä työtä johon sinä olet ne perustanut - tule sinne! (Jos vielä uskaltaudut esittämään suoria kysymyksiä niin aina parempi ihan kaikkien kannalta!)
#somessatapahtuu

Instagram on näköjään tuomassa henkilökohtaisten ja business-tilien rinnalle Creator-tilin, ja siitä on näkynyt testiversioita siellä täällä. Näkyvin muutos (käyttäjän näkökulmasta) on kuulemma se, että tykkäysten ja ja uusien seuraajien määrän rinnalla näkyy myös seuraamisen lopettaneiden määrä.

Ei-vain-henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kyseiseen numeroon ei kannattaisi ihan kamalasti kiinnittää huomiota ylipäätään. Olennaisempaa kuin montako on kuitenkin kuka ja miksi.
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Vaikeudet valmistelevat usein tavallisia ihmisiä epätavallista osaa varten. ~C. S. Lewis
PS. Vaikka et löytäisi tästä numerosta mitään itseäsi kiinnostavaa, saatat tuntea jonkun jolle sen lukemisesta olisi hyötyä. Laitathan sen eteenpäin tälle ihmiselle! (Minä kiitän ja hän!)
LikeTwitterForward
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse