Aihe: Tähtää ja laukaise

...ja vaikuttaako uusimmat FB-muutokset sinuun?
kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Sen jälkeen kun 2012 sain Puolisoni puoliväkisin raahattua kulttuurimatkalle jazzin synnyinsijoille New Orleansiin (ja hän ymmärsi viimein mistä siinä on kysymys), meille on tullut tavaksi käydä syksyisin jossakin live-konsertissa. Tänä vuonna oli vuorossa Viapori Jazz ja bändi jota ei ole kuultu keikalla 23 vuoteen - Perko Pyysalo Poppoo. Mä olen teininä kuunnellut kavereilta salaa Severi Pyysalon levyä (tai siis C-kasettia) jota lainailin kirjastosta. Tuohon aikaan luulin, että monipuolinen musiikkimaku ”ehkä pilaa mun imagon tai jotain", heh!

Keikkasetti sisälsi sävellyksiä 90-luvun alkupuolelta, ja kuulosti aika erilaiselta kuin nämä nuoremman polven soittajat. Pyysalohan on aikoinaan ollut jonkin sortin lyömäsoitinten lapsinero, ja vaikkei hänestä ole vuosiin juuri kuultu niin taitoa löytyy edelleen, kunhan kone lähti ensin käyntiin. Kovasti oltiin tyytyväisiä meidän viihteelliseen kulttuuripläjäykseen tänäkin vuonna. (Minä tosin toivoisin, että Suomessa alettaisiin jazzia arvostaa mieluummin musiikkina ja viihteenä kuin ”kulttuurina ja taiteena”.)

Koko keikan ajan kuitenkin mietin eniten sitä, miten ihmeessä edessämme istuneet 2 japanilaisturistia olivat päätyneet loppuunmyytyyn konserttiin räpläämään kännyköitä. Harmittaa, etten sillon vuosia sitten jatkanut aloittamiani kieliopintoja, muuten olisin kyllä kysynyt suoraan!

Sunnuntaina leivoin pullaa, ekan kerran sitten vuoden 2003. Piti olla nopea, että sai kuvan.

Loistavaa viikkoa Friend!

//Eveliina
Tiskivuoro 19/2018 | Jos viesti näyttää oudolta, avaa se selaimessa.
Instagramissa lisää lifestyle-aiheita 
#somessatapahtuu

Facebook on poistanut 5000 erilaista mainosten kohdennusmahdollisuutta, joista suurin osa ei ole koskaan ollut käytössä jenkkilän ulkopuolella. Että jos kuvittelit tällä olevan jotakin vaikutusta sinuun, suotta pelkäsit. Täällä meillä joutuu edelleen käyttämään mielikuvitustaan monipuolisesti kun miettii niitä kohderyhmiä ja kiinnostuksen kohteita - ja nyt joutuvat sielläkin. Peukku sille!
#valokuvaus

Lukijakyselyssä (joka on siis edelleen avoinna täällä, eli käy ihmeessä jättämässä kommenttisi jos et sitä ole vielä tehnyt!) pyydettiin lisää valokuvaukseen liittyviä vinkkejä, joten tässäpä jokunen liittyen verkkokauppoihin ja niiden tuotevalikoimaan. Monet näistä pätevät toki myös somessa julkaistaviin kuviin:

# Valokuva-sanasta löytyy se tärkein elementti eli ”valo”. Niin kutsuttu luonnonvalo on niistä kaunein, mutta nyt kun tulee taas syksy ja talvi ja sitä on tarjolla paljon vähemmän, kandee ehdottomasti miettiä jonkinlaisten lisävalojen hankkimista. Youtubesta löytyy hakusanoilla "lighting photography diy”paljon ohjeita, joiden avulla niitä voi itsekin askarrella ja halvalla.

Samasta paikasta suosittelen katsomaan varsinkin ruokakuvaajien vinkkejä ("food photography tips"). Niistä opit kaiken tarpeellisen liittyen valojen asetteluun, sommitteluun ynnä muuhun vaikka kuvaisit mitä!

# Jos sulla on mahdollisuus kuvata yhdestä suunnasta tulevassa luonnonvalossa, lisää silti varjon puolelle aina jonkinlainen vaalea heijastin. Esimerkiksi muutaman euron taulupohja toimii hyvin, sitä on helppo käsitellä ja se pehmentää kovat kontrastit lähes kuvasta kuin kuvasta.

# Mieti ensisijaisesti kenelle sun tuotteet on tarkoitettu millaisia tavoitteita hänellä on kun hän niitä käyttää ja miten hän tahtoisi nähdä ja kokea itsensä. Pyri kuvaamaan sitä tunnelmaa sen sijaan, että vain napsisit otoksia todellisuudesta tyyliin ”tässä on purkki".

# Keräile valikoima taustoja omia sommitelmia varten. Kangastilkuilla, puulevyillä, laminaatin paloilla, vanhoilla astioilla ynnä muilla muuttaa helposti fiilistä.

# Pohdi myös millaista rekvisiittaa (”propseja") voisit kuvissa käyttää ja yhdistäisikö niitä vaikkapa väri, muoto tai fiilis jonka haluat välittää asiakkaille? Kerää näitä propseja talteen käsillä pidettäväksi. Säännönmukaisella somistuksella vahvistat mielleyhtymiä sinuun ja/tai tuotevalikoimaasi.

# Harjoittele kuvien lavastamista. Kännykässä sitä filmiä ei pala yhtään enempää vaikka ottaisit useammankin kuvan eri propseilla. Alla yksi esimerkki hyvinkin yksinkertaisesta muutoksesta, jolla on iso merkitys kuvan tarinalle ja kokonaisuudelle.

# Jos sun on vaikea keksiä ”tarinaa” sen sun asiakkaan ympärille, harjoittele käyttämällä hahmoa jonka tunnet vaikkapa elokuvasta tai TV-sarjasta. Luo sun omasta valikoimasta ”tuokiokuvia” vaikka mieleisesi SATC-hahmon ympärille (katsooko sitä muka joku edelleen...)

Toivottavasti näistä on sulle apua. Jos kaipaat henkilökohtaisempaa aivoriihitystä, voit aina olla yhteydessä muhun niin autan kyllä!

propsina siemenet
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Voit olla hyvä ihminen jolla on suuri sydän - ja silti kieltäytyä. ~tuntematon

Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse