Aihe: On parempikin tapa

Edellisessä meilissä taisin heittää ilmoille lauseen “joko teet tai sitten itket ja teet”. Se on huono neuvo.

Kuuleppa Friend...


Edellisessä meilissä taisin heittää ilmoille lauseen “joko teet tai sitten itket ja teet”.


Se on huono neuvo. Ehkä huonoimpia joita olen jaellut - ainakin mitä tulee sosiaaliseen mediaan. Nimittäin väkisin tehty paistaa to-del-la kauas.


Tässä yksi esimerkki.

kirkas lehtikotelo harmaalla taustalla

Vahvistaako tää kuva (mitään) brändiä positiivisella tavalla?


Minusta ei - mutta voin olla tietty aivan väärässäkin kun kaipaan jotain hiukan raikkaampaa yleisilmettä ja ees jonkinlaista vihjettä luovuudesta.


Herättääkö se ostohalun?

Vastaa sinä Friend


Tai jospa tällä firmalla on joku ihan muu tavoite someiluunsa - mene ja tiedä. 


Sinänsä tuo 2 tykkäystä on ihan kelpo luku. Ainakin vielä noin vuosi sitten se oli kait aika tyypillinen keskiarvo IG-postausten tykkäysmäärissä.

Ollaan juteltu meidän some-kehitystiimiläisten kanssa siitä, mikä on Instagramin rooli ihmisten elämässä, ja joku itseä viisaampi on joskus kuvannut sitä aikakausmediaksi.


Sen puoleen käännytään kun on kenties muuten tylsää ja kaivataan jonkinlaista inspistä tai viihdettä elämään. Tai kun halutaan olla jotenkin viisaampia.


Että kun sitten yrittäjä postaa seinäänsä pelkästään tuotetta tuotteen perään, ja kovin ystävällisesti kertoo, että sellainen on saatavana nyt - niin kyllä siinä herää kysymys, että mainoslehteäkö tässä nyt luetaan.


Tunnetko jonkun, joka hetkeäkään harkitsisi mainoslehden tilaamista kotiinsa? 


Entä tunnetko ihmisiä, joita ne ärsyttää? Sellaisia, jotka teippaa oveensa “Ei mainoksia” -lappuja? 🙋🏻‍♀️


Ja toki onhan niissä aikakauslehdissäkin mainoksia - vieläpä monessa muodossa. Mutta luuletko, että ihan sattumalta osa niistä on kuvatekstinä (takki H&M, 149,-) ja osasta käytetään nimitystä editoriaali?


Enkä mä sano, että SUN Insta tai muu some ois tuollaista, mutta tosi monen on. Ja yksi syy siihen on, että tehdään vastentahtoisesti ja suunnittelematta.


Niinkun että joko teet tai sit itket ja teet - vaikka on olemassa toinenkin tapa. 


Facebook-ryhmässä kehitellään ideoita someen ja sinne saa pyytää kaverinsakin. (Vaikka senkin, joka ei oo niin kauheen hyvä kaveri.)


Ihanaa viikonloppua!


//Eveliina


PS. Oon suunnitellut blogin elvyttämistä. Ei sulle tulis mieleen mitään aihetta, johon oot kaivannut valaistusta - liittyen someen tai ihan vaan markkinointiin yleensä? Voitais aloittaa vaikka siitä! (Vastaan myös mielelläni kalaruokaan liittyviin haasteisiin!)


Palvelun tarjoaa:
GetResponse