Aihe: Mitä jos

Vietin tällä viikolla nelisen tuntia Seth Godinin seurassa. Ensitöikseen hän totesi, että tässä luennossa ois nyt koottuna sellaiset 150 ideaa ja olikin, joten pahoittelen, ettei mulla ole heittää niistä tiivistelmää. Täytyy katsoa vielä uudemman kerran mitä kaikkea siellä vilahti.


Tämä kuitenkin jäi kertakuulemalla mieleen kun oli musta herkullinen...


Joku kysyi kuinka pomo vois kannustaa alaisiaan luovuuteen, johon SG vastasi kutakuinkin näin:


Sen sijaan että kun työntekijöitä (tavallaan) uhkaillaan koko ajan, että jos et ole ajoissa saat kenkää, jos et hoida näitä ja näitä hommia, saat kenkää jne. MITÄ JOS uhkailisi heitä "jos et tuo maanantaiksi mun pöydälle 3 ideaa, saat kenkää".


Ja oikeesti ameriikassa tämä "kenkää" voi ihan kirjaimellisestikin tarkoittaa fuduja, mutta voi kai sen halutessaan vaihtaa johonkin omasta mielestä sopivampaan kannustimeen.  


Pointti on kuitenkin siinä, että


kaikkien ideoiden ei tarvi olla "hyviä"


======


Seth pitää myös workshoppeja joiden osallistujille jaetaan T-paidat. Niissä lukee


"This may not work"


Saattaa olla, ettei tämä toimi. Se on lähtökohta.


======

Luin jutun toisesta amerikkalaisesta, tyypistä nimeltä Dennis Rogers.

Kaveri vääntelee työkseen rautakankia. Paljain käsin.

Youtubesta löytyy videoita.


Mikä hänestä tekee maininnan arvoisen on se, mitä hänen entinen opettajansa on hänestä sanonut. Että joskus Dennis ei vaan saanut tankoa taipumaan, mutta hänen reaktionsa siihen ei ollut turhautuminen vaan innostuminen.


Mitä luulet Friend, mikä muuttuisi sun yrityksessä/duunissa/elämässä tolla vastaavalla asenteella? Että kun joku menee pieleen, niin pomppisitkin ylös alas ja huutaisit "mahtavaa! HAASTE! JESS!!


Semmosta vaan mietin.


Kilinkolin valpurille!


//Eveliina
Palvelun tarjoaa:
GetResponse