Aihe: Ajanhaaskuuta

kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Tänään piti olla Tiskivuoro Live -lähetyksen vuoro, mutta jouduin jälleen kerran virittelemään aikataulujani uuteen uskoon.

Pahoittelut siitä :/ ja ens viikolla paremmalla onnella, jooko.

Jooko?

Käytin menneen viikonlopun (no, osan siitä) kouluttautumalla taas vähän lisää noissa partiohommissa. Vasta perillä selvisi, ettei koulutuksen sisältö olekaan lainkaan odotusten mukainen, ja aika montaa osallistujaa se riepoi aikalailla - viikonloppuja kun ei ole määräänsä enempää käytössä kellään.

Olin vähällä liittyä itsekin heidän ajanhaaskuuta-kuoroonsa, mutta päätinkin noudattaa Marie Forleon B-Schoolin alussa antamaa ohjetta siitä, että vaikka aihe olisi jo valmiiksi tuttu ja/tai epäkiinnostava, niin aina voi pohtia mitä uutta siitä voisi saada irti tai miten sitä voisi itse soveltaa.

Viikonlopun hauskimpia asioita oli se, että tapasin koulutuksessa yhden kundin jonka tunsin joskus teini-iässä. 

aurinkoinen Kiljava
Mäntymetsän keskellä ei käynyt tuulen virettäkään.
Ensimmäinen asia joka hänestä tuli mieleen oli se, että hän on toiminut joskus muutaman tunnin meidän lukion ATK-opettajan sijaisena.

Mulla oli siis kyseinen aine valinnaisena, ja jos olisin tiennyt mitä se käytännössä pitää sisällään niin varmaan olisi jäänyt valitsematta.

Meille opetettiin nimittäin ohjelmointia (???) ja siitä oli vastuussa matikanopettaja, jonka tunneilla en muutenkaan meinannut pysyä hereillä ikinä ja joka oli käynyt yhden viikonlopun (!) kurssin tästä uudesta oppiaineesta.

Ope ei siis tiennyt aiheesta suoraan sanottuna yhtään mitään, eli aikamoista ajanhaaskuutahan tuo oli meille kaikille asianosaisille - opettaa aihetta jota ei hallitse kanalaumalle jota ei kiinnosta. 

(Ryhmässä ei tietenkään ollut yhtään poikaa, koska meilläpäin pojille hommattiin tuohon aikaan kotiin Commodore ropattavaksi jos aihe yhtään kiinnosti.)

Mutta onneksi tämä Mikko tuli sijaiseksi ja opetti meille tuon kuuden viikon kurssin aikana sen ainoan asian josta on koskaan ollut mitään hyötyä: 

kuinka siirretään yksi rivi tekstiä - oisko ollut 40 merkkiä - kaverin näytölle

Toisin sanoen miten se chatin esiaste toimii. Soveltamista.

Siitä eteenpäin tunnit sujuivat muistaakseni varsin leppoisasti, sillä vaikka Mikko osasi sulkea sen chatin meiltä aina kun halusi, että me kuunnellaan niin meidän oma opettaja ei osannut.

Itselle jäi tuosta kaikesta kyllä sellainen fiilis, ettei tietokoneet ole mun juttu ollenkaan…
Toinen tapa jolla voi välttyä haaskaamasta aikaansa on avata suunsa ja kysyä - varsinkin jos kouluttaja jatkuvasti toistelee ”onko jollain jotain kysyttävää” -lausetta.

Haluaisitko sinä Friend juuri nyt kysyä jotain?

Loistavaa viikkoa!

//Eveliina


PS. Yksi parikymppinen tyttö tuumasi mulle viikonloppuna, ettei IKINÄ tule tarvitsemaan koulutuksessa saamiaan oppeja. Siinä kohdassa en osannut kuin nauraa...
Tiskivuoro 7/2018 | Jos viesti näyttää oudolta, avaa se selaimessa.
Testingtesting

Mainitsin viime viikolla blogissa, että Facebook-mainoskampanjoissa kannattaa aina testata eri kuvavaihtoehtoja, mutta ne eivät ole ainoa testattava asia.

Lisäksi testaa vähintään nämä ennen kuin laitat isoja summia mainosten pyörittämiseen:
  • Mainoksen teksti - ensimmäinen lause eli koukku on se kaikkein tärkein, panosta siihen. Tämä teksti nähdään ja huomataan jo ennen otsikkoa, tee siitä selkeä ja helposti ymmärrettävä. Kohdenna kysymys tai lupaus selkeästi niille ihmisille joita pyrit tavoittamaan. 
  • Otsikko - kertoo mitä mainoksen toisessa päässä odottaa.
  • Toimintokutsu - eri kutsuista (Lue lisää, Lataa, Kuuntele nyt, Osta nyt jne.) syntyy erilaisia viboja, joten näitäkin kannattaa välillä miettiä. Sama koskee mainoksessa näkyvää kohdeososoitetta (”Näytä linkki”) jonka tekstin voi kokonaan päättää itse. 
  • Mihin mainos johtaa - mainosklikkejä ei ole vaikea hankkia, paljon hankalampaa on saada ihmiset sen jälkeen reagoimaan toivotulla tavalla (eli ostamaan). Monesti eniten parantamisen varaa löytyy näistä ns. ländäreistä eli saapumissivuista. 
Kaikki edellä mainitut toteutetaan mainosryhmän sisällä eivätkä siksi aiheuta lisäkustannuksia.
  • Kohdeyleisö - jos Google Analytics on asennettu oikein, omien verkkosivujen analytiikka kertoo (aikaa myöden) sellaisia asioita kuten mikä on kävijöiden ikäjakauma, mikä on suosituinta sisältöä ja mikä sisältö saa kävijät reagoimaan kuten haluttiin. Hyödynnä tätä tietoa määritellessäsi kohdeyleisöjä. 

Uusi yleisö kuitenkin tarkoittaa aina uutta mainosryhmää, joka tarkoittaa myös muutoksia budjettiin.
  • Kikka kolmonen joka on ehkä hyvä tietää:
    vaikka mainostyökalu väittää, että päiväbudjetin on oltava vähintään vitonen päivässä - tämä ei pidä paikkaansa. Voit tiputtaa sen pariin euroon valitsemalla Kampanja-tasolta Optimointi ja jakelu / Näyttökerrat. 
  • Tämä taktiikka ei toimi ns. kylmiin yleisöihin, joten kannattaa kohdentaa nämä mainokset yleisöille jotka jo tuntevat sut, eli esim. verkkosivukävijöille ja FB-sivusi seuraajille.
Onko sulla herännyt kysymyksiä liittyen FB-mainontaan, etkä ole löytänyt niihin vastausta? Sovitaanko, että laitat niitä tulemaan mulle niin eiköhän se järjesty!

#somessatapahtuu

Facebookin ryhmiin on siellä täällä ilmaantunut karuselli, joka näyttää sen jäsenten kuvia sekä linkki heidän viimeaikaisiin postauksiinsa. 

Jos klikkaat ”näytä kaikki”, listalla ovat eriteltynä ylläpitäjät, kaverit, ne jäsenet, joiden kanssa meillä on yhteisiä kavereita, lähialueilla asuvat, sekä vastikään liittyneet.

Löysin tämän selaimella, mutta mobiilissa sitä ei ole toistaiseksi näkynyt.
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Päähän joka on täynnä pelkoja ei mahdu unelmia.” ~tuntematon
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse