11 tapaa toteuttaa videosisältöjä
#1 Puhuva pää - jotta katsojan ajatus ei ehdi alkaa harhailemaan, kannattaa toteuttaa lyhyinä tietoiskuina tai jos asia on pidempi, lisätä mielenkiintoa leikkaamalla kuvaan mukaan toinen kamerakulma tai käyttämällä erilaisia suodattimia. #2 Haastattelu - jututa yhtä tai useampaa henkilöä paikan päällä tai verkon yli. Voisiko haastateltavasi olla asiakas, tavarantoimittaja, yhteistyökumppani, alasi ulkopuolinen asiantuntija vaiko ehkä työntekijä?
#3 Tekstidiat ja ääni - laita asia PowerPoint-dioihin ja tallenna sieltä videoksi. Äänenä voi käyttää myös musiikkia, jos tekstit löytyvät dioista.
#4 Valokuvista kerätty video - tuotekuvat, tapahtumakuvat, käyttäjien kuvat (muista pyytää lupa!)... Vain mielikuvitus on rajana.
#5 Näin se tehdään - videoilla voi demota ja opettaa lähes mitä tahansa ja lähes mille tahansa ohjeelle löytyy myös kysyntää.
#6 Animoitu video - erilaiset piirroshahmot toimivat myös pieninä annoksina realistisen videon seassa.
#7 Erikoistehosteilla höystetty video - näidenkään toteuttamisessa ei enää ole pakko käyttää huippuammattilaisia kalliine ohjelmistoineen vaan ihan perustaidot riittää.
#8 Tuotevideo - avaa (pakkaus sekä) tuotteesi hyötyjä ja ominaisuuksia visuaalisessa muodossa ja vastaa usein esitettyihin kysymyksiin.
#9 Klipit ja snäpit - lyhytikäisiksi tarkoitetut Instagram-, Facebook- ja Snapchat-klipit ovat näppärä tapa totutella videoiden tekemistä.
#10 Henkilökohtainen tervehdys - koitappa mitä tapahtuu kun avaatkin Twitter-keskustelun tai vastaat kommenttiin lyhyen videon muodossa.
#11 Live-lähetys - tiedote, tuotejulkistus, arvonta, kyselytunti ja mitä näitä nyt on. Puhutaan niistä lisää myöhemmin tässä kuussa.
|