Aihe: 11 tapaa toteuttaa videosisältöä

kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Toivottavasti sulla oli mukava pääsiäinen Friend - kelit ainakin (täällä etelässä ja vissiin muuallakin) olivat kohillaan!

Itse vietin jälleen laatuaikaa perheen parissa, eli puolison ja Isän, joka tuli tänne meille jo kolmatta kertaa peräkkäin pyhien viettoon. Hain tuosta paikallisesta Reko-jaosta meille pääsiäispöytään sellaisia raaka-aineita joita en ole ennen laitellut (mm. karitsan satulaa) joten jännitystä riitti mitä siitä tulee. Googlettamalla löytyi nimittäin ohjeita, joista toinen sanoi, että kypsennä 2 tuntia ja toinen 20 minuuttia. Onhan niissä ”hienoinen” ero...

No, kyllä siitä hyvää tuli kun mentiin sitten varmuuden vuoksi ihan vaan mittarin varassa.

Käytiin myös tekemässä pari pitkää lenkkiä tuolla auringonpaisteessa ja anoppilassa vaihtamassa kuulumisia sekä katsottiin pari leffaa, molemmat YLE:n Areenasta, jossa ne ovat edelleen nähtävissä. Toinen oli (tyypillinen) Woody Allen "Magic in the Moonlight" ja toinen "Kunniaton", joka piteli kyllä hyppysissään alusta loppuun. Melkein tekisi mieli tehdä siitä tarkempaa analyysia käyttämällä tätä Pixarin (Finding Nemo, Toy Story, Wall-e ym.) tuottamaa oppimateriaalia.

Oma videomatsku kun alkaa kipeästi kaivata uusia ideoita sekin.

Nyt kun huhtikuu on saatu vauhtiin niin vaihdetaan myös Tiskivuoro-teemaa, eli jutellaan tulevat viikot justiinkin videoista. Tiedän paljon yrittäjiä jotka koettavat vältellä koko aihetta viimeiseen saakka, mutta olen satavarma, että ihan jokainen voisi alkaa toteuttamaan jotakin noista alla olevista vaihtoehdoista. Videon avulla kun on monesti niin paljon helpompi saada oma viestinsä menemään perille.

HAASTANKIN nyt sut ottamaan tämän huhtikuun aikana härkää sarvista ja aloittamaan omien videoiden tekemisen - jos et sitä vielä ole tehnyt.

Aloita vaikkapa vastaamalla mulle tähän viestiin ja kerro joko sinä teet videoita markkinointitarkoituksiin vai vieläkö keräät rohkeutta alkaa niitä toteuttaamaan.

Tai jos sulla on kysymyksiä liittyen videoiden tekemiseen, niin nyt olis ihan paras hetki heitellä niitä tulemaan!

Loistavaa viikkoa!

//Eveliina
I kill you
Isä toi tullessaan mulle kukan, josta ensimmäinen ajatukseni oli, että "I kill you". (Tältä videolta voit kuunnella millaisella äänensävyllä se välähti päässäni.) Kun postasin kuvan teksteineen Facebookiin, ystäväni totesi siihen, että "julmaa, mutta totta". Nyt 5 päivää myöhemmin kukat ovatkin jo lakastuneet ja lehtien kärjet ruskeina. Että en siis edes liioitellut yhtään. Musta ei vaan ole viherpeukaloksi...
Tiskivuoro 8/2018 | Jos viesti näyttää oudolta, avaa se selaimessa.
11 tapaa toteuttaa videosisältöjä

#1 Puhuva pää - jotta katsojan ajatus ei ehdi alkaa harhailemaan, kannattaa toteuttaa lyhyinä tietoiskuina tai jos asia on pidempi, lisätä mielenkiintoa leikkaamalla kuvaan mukaan toinen kamerakulma tai käyttämällä erilaisia suodattimia.

#2 Haastattelu - jututa yhtä tai useampaa henkilöä paikan päällä tai verkon yli. Voisiko haastateltavasi olla asiakas, tavarantoimittaja, yhteistyökumppani, alasi ulkopuolinen asiantuntija vaiko ehkä työntekijä? 

#3 Tekstidiat ja ääni - laita asia PowerPoint-dioihin ja tallenna sieltä videoksi. Äänenä voi käyttää myös musiikkia, jos tekstit löytyvät dioista. 

#4 Valokuvista kerätty video - tuotekuvat, tapahtumakuvat, käyttäjien kuvat (muista pyytää lupa!)... Vain mielikuvitus on rajana. 

#5 Näin se tehdään - videoilla voi demota ja opettaa lähes mitä tahansa ja lähes mille tahansa ohjeelle löytyy myös kysyntää. 

#6 Animoitu video - erilaiset piirroshahmot toimivat myös pieninä annoksina realistisen videon seassa.

#7 Erikoistehosteilla höystetty video - näidenkään toteuttamisessa ei enää ole pakko käyttää huippuammattilaisia kalliine ohjelmistoineen vaan ihan perustaidot riittää. 

#8 Tuotevideo - avaa (pakkaus sekä) tuotteesi hyötyjä ja ominaisuuksia visuaalisessa muodossa ja vastaa usein esitettyihin kysymyksiin.

#9 Klipit ja snäpit - lyhytikäisiksi tarkoitetut Instagram-, Facebook- ja Snapchat-klipit ovat näppärä tapa totutella videoiden tekemistä. 

#10 Henkilökohtainen tervehdys - koitappa mitä tapahtuu kun avaatkin Twitter-keskustelun tai vastaat kommenttiin lyhyen videon muodossa. 

#11 Live-lähetys - tiedote, tuotejulkistus, arvonta, kyselytunti ja mitä näitä nyt on. Puhutaan niistä lisää myöhemmin tässä kuussa.
#somessatapahtuu

Facebook on viimein yksinkertaistamassa ja selkeyttämässä yksityisyysasetuksien käyttöliittymiä ja tuomassa mahdollisuuden myös poistaa käyttäjästä sinne tallennettuja tietoja itse.

Mobiililaitteista löytynee jo sultakin ”Yksityisyyden pikakuvakkeet”, jota kautta (Tietosuojatarkistus) pääset mm. katsomaan mihin olet kirjautunut Facebookin kautta ja poistella turhat. Itse suosittelen aloittamaan niistä, joita et välittömästi tunnista hyödyllisiksi.

Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Sivistyksen juuret ovat katkerat, mutta sen hedelmät makeat. ~Aristoteles
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse