Zadeva: (intuitiven nasvet) 30 razlogov neuspeha - 2 del. ♥

Oglejte si to sporočilo online, če se tukaj ne prikazuje pravilno
Toplo pozdravljen-a dragi-a Friend,
 
Danes delim naslednjih 15 razlogov za neuspeh, ki jih je na podlagi 20-letnega raziskovanja ljudi, ki so uresničili svoje sanje in še več ljudi, ki jim jih ni uspelo uresničiti, dognal Napoleon Hill. 
 
Natančneje so opisani v njegovi knjigi od Ideje do bogastva. Raziskava je bila narejena pred približno 100 leti, vendar je še zmeraj aktualna, tako kot tudi njegova knjiga. V obdobju tekočega leta, ko pričenjamo z revizijami leta, s snovanjem novih sanj in načrtov, ko se nekateri pripravljamo na prednovoletne prodajne akcije, lahko pogledaš, ali se najdeš v katerem od 30. razlogov za »neuspeh« ter narediš še kakšne izboljšave.
 
Vendar preden nadaljujem, želim, da veš, da je pravi neuspeh samo takrat, ko prenehaš delovati v smeri uresničitve svojih sanj.
 
Vse ostalo so le nasveti tvoje duše za spremembe in izboljšave. In če ne bi prišli v obliki »neuspeha«, bi jih morda lahko spregledal-a. Bistveno pri tem je torej, da vztrajaš na svoji poti. Če pa na tej poti še uživaš, pa si tako ali tako zmagal-a v igri življenja.
 
Pa poglejva naslednji 15 razlogov neuspeha, ki te lahko oddaljijo od življenja svojega poslanstva, ciljev in hrepenenj.

 16.    Pretirana previdnost.
 
Ljudjem, ki nikoli ne tvegajo, ostane to, kar ostane, ko so vsi drugi že izbrali, tako je dognal Hill. Zmeraj lahko naredimo mini revizijo sprejemanja odločitev, oklevanja, na način, da pogledamo, kateri faktorji so bili takrat v igri, ko smo se bili sposbni hitro odločiti in ko se nismo bili sposobni odločiti. Sama vem, da mi neodločnost ne služi dobro. Zmeraj, ko je notranji poriv močan in ko se podam še v tako neznano smer, sem za to tudi. Nagrajena z novimi izkušnjami, z boljšim poznavanjem sebe in predvsem z lepšimi in globji odnosi, ki se rojevajo ob poti.
 
17.    Napačen izbor sodelavcev ali poslovnih partnerjev

To je prav tako en od pogostih faktorjev  neuspeha v poslu. Zaposleni in poslovni partnerji naj bodo izvor inspiracije pravi Hill. Res je, tukaj sem imela sama kar nekaj zelo močnih lekcij v zadjih nekaj letih, predvsem na področju razlogov za sprejemanje odločitev o sodelovanju z ljudmi, ki sem jih bodisi najela, bodisi z njimi šla v partnerska sodelovaja. Danes sem zaradi tega močnejša in popolnoma mi je jasno, kaj je to biti intuitivni vodja. Če sem v preteklosti še kdaj skepala kompromise iz napačnih razlogov tukaj, jih danes absolutno več ne. 
 
18.    Vraževerje in predsodki

Vraževerje po Hillu je le oblika strahu ter znak pomanjkanja znanja. Zanimivo je, da me prav, ko sem ponovno prebrala ta del o vraževerju zasrbela leva dlan :), dobila bom torej denar :). Da, intuicija sporoča tudi skozi dogajanja na fizičnem telesu, vendar pa vraževerja in predsodki, o katerih govori Hill, lahko bistveno zavrejo naš napredek. Pomembno je biti:
 dobro povezan s svojo intuicijo, 
♥ imeti močne razloge za to, zakaj si se nečesa lotil-a in 
♥ aktivno ustvarjati svoje spremembe. 
Pri tem ne pozabi na bistveno razliko med vraževerjem in predsodki ter tem, kaj dejansko pomeni spreminjanje svoje mislenosti ter sledenje svoji intuiciji. Slednja dva faktorja namreč doprineseta 80% k tvojemu uspehu.
 
19.    Napačna izbira poklica 

Noben ne more uspeti v delu ali poklicu, ki ga ne mara. Veš, čisto iskrena bom tukaj. Ko gledam ljudi, ki opravljajo poklice, v katerih so nesrečni, se mi prav smilijo. Vem, da nikjer ni samo božansko, vendar menim, da je največja izguba časa in s tem življenja, ko smo bodisi v partnerskih odnosih ali pa v poklicih, v katerih ne uživamo in se ne razvijamo. Zmeraj obstaja druga pot, zmeraj!
 
 
20.    Pomanjkanje koncentracije in truda

Tukaj govori o fokusu, o usmerjenosti v dosego cilja, namesto razpršeni pozornosti. Zanimivo je, kako se stvari magično uresničijo, ko smo popolnoma posvečeni eni stvari. V svojih programih zato predlagam nujno dnevno prakso usmerjanja pozornosti in dajanja namena v eter, če poenostavim. Predvsem pa to opazujem pri svojem sinu, ko se z njim učim. Včasih si neko snov zapomni takoj in 100%, spet naslednjič, ko ponavljava, dobesedno nima pojma o tem, kaj se je učil. Medtem, ko si po drugi strani zapomni neke stvari izpred petih ali več let, na katere sem jaz že zdavnaj pozabila. Zanimivo je, kako delujejo naši možgani in kaj vse nam lahko odteguje pozornost od tega, kar je v resnici pomembno.
 
21.    Navada nekontroliranega zapravljanja denarja

Tak čovek ne more uspeti predvsem zaradi tega, ker se zmeraj boji revščine. Tega sicer ne razumem dobro. Vendar menim, da je s tem mislil, da ko dobimo nek denar, ga tudi takoj damo od sebe, torej ga zapravimo na nek način, če nimamo dobro razvite zavesti obilja. Da, zavest obilja in povezavo z denarjem, ki je vrsta energije, je potrebno razvijati in krepiti. Sicer lahko še toliko več delamo, a ne bomo imeli tudi sorazmerno več denarja.
 
22.    Pomanjkanje entuzijazma 

Brez entuzijazma nismo prepričljivi. Še pomembneje pa je to, da je entuzijazem nalezljiv, pravi Hill. Aleluja!!! Tečaj čudežev pravi, da se čudeži dogajajo iz prepričanja. Brez prepričanja se razgradijo v magijo, ki je nezavedna in zato destruktivna, oziroma je nekreativna uporaba uma. Če povzamem, brez prepričanja v nekaj, nismo prepričljivi, torej se entuzijazem ne more izraziti, ker ga ni. In če tega ni v nas, hitro lahko zapademo po vpliv v blokade uspeha št. 18.
 
23.    Netoleranca 

Ozkogledna oseba redko lahko napreduje, pravi Hill. Da, na široko odpri svoja jadra ter pokaži svoj DA odnos do stvari. To ne pomeni, da je potrebno vsemu reči da in kar pozabiti na svoje meje. To preprosto pomeni, da se prepusti in verjemi v to, da je življenje tukaj zate, tebi na voljo in ne obratno. Dobro poznavanje delovanja principa sinhronicitete, na čemer delamo v programu Intuitivni vodja je zelo priporočljivo ter pomaga odpraviti še tako ozkoglednost ter potrebo po kontroli in strahove.
 
24.    Neumnosti

Tukaj Hill govori o pretiravanjih v obnašanju, kot je pretirano prehranjevanje, popivanje in seksualni razvrat. Kakšna izguba časa. Vendar retrospektivno, je tudi to neka faza življenja, ki jo je očitno potrebno dati skozi. Če nas drugi ne naučijo, se pač moramo sami naučiti skozi izkušnjo. Kajti le skozi izkušanje nasprotij lahko prepoznamo to, kar je na drugi strani, v tem primeru, na drugi strani neumnosti. Videla pa sem tudi že, do kakšnih katastrof lahko tako obnašanje privede. Izgube zmeraj pridejo na nam najpomembnejših področjih življenja; denar in partnerska zveza sta oba na prvem mestu.
 
 
25.    Nesposobnost sodelovanja z drugimi 

Če nismo fleksibilni, če ne znamo prisluhniti, bomo težko uspeli, pravi Hill. Mislim, da tu ni potrebno več kaj dodati. Morda samo to, da če sodelujemo z drugimi, jih moramo znati tudi navdihniti, jim prisluhniti in narediti to, za kar smo se dogovorili brez izgovorov.
 
26.    Moč, ki je nismo pridobili s svojim trudom

Tukaj Hill govori o sinovih in hčerah bogatih ljudi. Na nek način tukaj moč hitro zlorabimo, saj nam zanjo ni bilo potrebno nič narediti. Če nismo naučeni z njo upravljati, če ne vemo, kaj to pravzaprav pomeni in kake učinke ima moč, ki jo imamo, se nam to neravnovesje hitro lahko odrazi na kakšnem zelo pomembnem delu življenja.
 
27.    Namenska nepoštenost

Slejkoprej se to nepoštenje nekje odrazi in izravna. Podobno kot pri oviri št. 26. Sama sem bila nehote del namenske nepoštenosti in drame ter katastrof, ki so iz tega nastale. Vem, kako je... Iz tega sem se naučila:
 da ne smem sklepati kompromisov na račun svojega dobrega počutja, 
♥ da so kreativne rešitve zmeraj na voljo, a jih ne najdemo v snovnem svetu in 
♥ da moram biti še posebej pozorna na to, zakaj stopam v kakršnekoli odnose. 
Vse, kar je manj kot ljubezen nima prave vrednosti. Pretirana ambicija pa lahko privede do katastrofe.
 
28.    Egoizem in nečimernost

To so lastnosti, ki druge odvračajo. To sta dve veliki iluziji. Ko se tako obnašamo se pravzaprav razduhovnimo in se odpovedujemu znanju, namesto, da ga potrjujemo. Tako tudi ne moremo biti uspešni, saj se na podlagi ega podamo na potovanje, ki ne prinaša želenih rezultatov, kajti duh tej poti ne more in ne želi slediti.
 
29. Ugibanje namesto razmišljanja

To velja za ljudi, ki so preleni, da bi zbrali dejstva, na podlagi katerih bi nato lahko točno razmišljali. Zelo pomembno! Pozanimaj se, v kaj se spuščaš. Velikokrat uporabim metaforo, da bodi sicer pogumen-a, ampak preden skočiš iz pečine, vseeno preveri ali imaš v nahrbtniku padalo.
 
30. Pomanjkanje kapitala 
 
To je eden večjih faktorjev, ki ljudi odvrača od tega, da sploh začnejo s svojim poslom. Če se to dogaja, je nujno potrebno delo tako na denarnih blokadah, kot na dobro izdelanem načrtu in viziji svoje poti. Vera v to, da denar obstaja v neomejenih količinah tako kot tudi energija, je zelo pomembna. Denar je torej obnovljiv vir. To vero je potrebno izgraditi, utrditi ter z navdihnjeno akcijo zagotoviti kapital, ki na tak način zagotovo pride.

Predlagam, da greš skozi teh 30 faktorjev in narediš samoanalizo. Predlagam celo, da vzameš en cilj, h kateremu stremiš in izvedeš samooceno. To lahko narediš tudi v paru z nekom, ki je strokovno usposobljen, lahko tudi z menoj, ali pa z nekom, ki te res dobro pozna in ti lahko pomaga tako, da ohrani svojo nevtralnost.
 
Med tem, ko kontempliraš, izboljšuješ in manifestiraš, pa ti želim ti čudovite in mirne praznike. 
 
Z ljubeznijo, Tamara
 
P.S. Naslednja #kavastamaro bo 5. novembra, ko prejmeš tudi Intutivno napoved meseca. Ta izide sicer že 1. novembra. Če res ne moreš počakati, potem lahko obiščeš moj blog, na katerem jo bom objavila. Za vsa vprašanja sem ti na voljo. Na voljo pa sem ti tudi za 30 min. brezplačnega svetovanja. Svoj termin lahko rezreviraš TUKAJ.
Z ljubeznijo, Tamara

INTUITIVEN NASVET
Če si želiš manifestirati več denarja, prični od znotraj. Dvigni svojo zavest o denarju in naravnaj svojo denarno energijo na želeno vsoto. Denar je namreč le energija, ki se odslikava na tvojem računu.
STRASTNO ŽIVLJENJE
Programi za osebni in poslovni uspeh z mednarodno certificirano intuitivno mentorico Tamaro Belšak, univ. dipl. nov., Divine Living coach, ICF acredited.
info@strastnozivljenje.com

Te novice prejemate, ker ste se nanje prijavili preko spleta, ali pa na katerem od dogodkov, ali pa ste izrazili željo po tem. Vesela sem, da lahko vam lahko služim. Več o tem, kako upravljamo z vašimi podatki, je navedeno v Politiki zasebnosti. Iz novic se lahko zmeraj odjavite s klikom na Odjavo v nogi sporočila.