Subject: KUTSE seminarile "Tuuleenergeetika väärtusahel" 20. märtsil Kuressaares

Seminar

Tuuleenergeetika väärtusahel

kolmapäeval, 20. märtsil


Saare Arenduskeskus kutsub tuuleenergeetika väärtusahela seminarile, kus tutvustamisel on meretuuleparkide ärimudelid ja võimalused kohalikule ettevõtlusele. 


Kuupäev: kolmapäev, 20. märts 2024

Kellaajad: 9.00 - 12.30
Toimumiskoht: TalTech Kuressaare Kolledži seminariruum (Tallinna tn 19, Kuressaare)
Osalemine: tasuta; vajalik on eelregistreerimine hiljemalt 18. märts SIIN 


Seminari eesmärk on aidata kaasa sellele, et kogu meretuuleparkide arendamise ja haldamise ahelas saaksid tööd ja kasu ka Saaremaa ettevõtted. Meretuuleparkide valdkond on ühest küljest riiklikult ülioluline teema, teisalt aga ülisuur äri, mis puudutab nii tuuleparkide ehitust, hooldust, kaldateenindust, haridust, turismi ja kindlasti veel valdkondi. 


Selleks, et uus äri saaks sündida, on esmalt vaja aru saada, kus on need äri kohad ja seejärel, kes on osapooled, kelle vahel äri saaks toimuda. Seoses sellega on Saare Arenduskeskus koostöös TalTech Kuressaare Kolledži, Kuressaare Ametikooli, Välisinvesteeringute Keskuse ja Meretööstuse Liiduga korraldamas praktilist infopäeva, kus tutvustame meretuuleparkide ärimudeleid, -võimalusi ning väljakutseid kohalikule ettevõtlusele. 


Teemasid tutvustab Ülo Eero, kellel on meretuuleparkide valdkonnas toimetamisel üle kümne aastane kogemus, olles oma ettevõttega nii reaalselt töötanud meretuuleparkides kui olnud otsekontaktides nii meretuuleparkide arendajate, meretuulikute ehitajate kui meretuuleparkide hooldussadamate ja laevastike omanike ja operaatoritega. 


PÄEVAKAVA:

08.30 - 09:00 Kogunemine

09:00 – 09:15 Välisinvesteeringute Keskus, Stig Rogenbaum – Saaremaa eeldused uuteks investeeringuteks

09:15 – 10:45 Ülo Eero I osa

10:45 – 11:00 Paus

11:00 – 11:45 Ülo Eero II osa

11:45 – 12:00 Meretehnoloogia Kompetentsikeskus / TalTech Kuressaare Kolledž, Villu Vatsfeld – Ettevõtjatele pakutavad teenused

12:00 – 12:15 Kuressaare Ametikool, Mairold Vaik – Tuulikutehnikute õppe ettevalmistavad tegevused


Tutvu seminari teemadega täpsemalt SIIN.


Seminari korraldamist rahastab Euroopa Liit (MAK 2 – VKE-de oskuste arendamine)