Subject: Noutati de la ISO

Consultanta pentru Sisteme de Management, Consultanta pentru Calitate

      

  De ce avem nevoie de un Sistem de Management ?


Un Sistem de Management corect proiectat si dezvoltat este o unealta la dispozitia organizatiei, utilizata pentru a comunica interdependenta persoanelor si a proceselor, precum si a permite luarea deciziilor in conditiile unei corecte analize ce va face posibila cresterea profitului.


  Aveti nevoie de certificatul ISO ?


Unicul raspuns corect la aceasta intrebare este DA ! Pentru ca in acest fel veti avea confirmarea faptului ca societatea / organizatia dvs. respecta cerintele standardului ISO privind Sistemele de Management.

 

  Solutiile noastre ...


Solutii performante pentru dezvoltarea afacerii dvs. !

Pentru orice organizatie/societate exista o solutie proprie de "obtinere a calitatii",

Orice organizatie / companie / societate comerciala poate avea un Certificat ISO !

 

... mai multe despre ...

   Principiile Managementului Calitatii

   Serviciile noastre

Consultanta pentru:

   ISO 9001

   ISO 14001

   OHSAS 18001

   Sisteme Integrate

 

   Asistenta post-certificare

   Actualizare documente SMC conform ISO 9001:2008

   Audit intern, audit de secunda parte, audit de certificare

   Instruiri interne pentru Sistemele de Management

Declaratia de Politica in domeniul Calitatii

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia de Politica in domeniul Calitatii

Cerere de oferta pentru:

   Actualizare documente SMC, conform ISO 9001:2008

   Servicii de consultanta pentru Sisteme de Management




NOUTATI de la ISO !

Noua editie ISO 19011:2011 a fost publicata de International Organization of Standardization

La data de 15 noiembrie 2011, International Organization of Standardization a publicat noua editie revizuita a standardului ISO 19011 - "Ghid pentru auditarea sistemelor de management", care in versiunea din 2002 (respectiv SR EN ISO 19011:2003) purta denumirea "Ghid pentru auditarea sistemelor de management al calitatii si/sau de mediu".

Standardul ISO 19011:2011 inlocuieste versiunea anterioara ISO 19011:2002.

ISO 19011 ofera indrumari privind auditul sistemelor de management, inclusiv principiile de audit, gestionarea unui program de audit si efectuarea auditurilor sistemului de management. De asemenea contine indrumari cu privire la evaluarea competentei persoanelor implicate in procesul de audit (echipele de audit, conducatorul echipei de audit si auditorii).

Publicarea noului standard ISO 19011 ofera auditorilor, organizatiilor care implementeaza sisteme de management si organizatiilor ce conduc audituri ale sistemelor de management, o oportunitate de a re-evalua propriile practici si de a identifica oportunitati de imbunatatire.

Standardul ISO 19011:2011 este aplicabil tuturor organizatiilor care efectueaza audituri interne sau externe ale sistemelor de management, precum si celor care gestioneaza un program de audit. Aceasta include organizatii mici si mijlocii, atat pentru auditul de prima parte (audit intern al organizatiilor respective) cat si pentru auditul de secunda parte (auditatul este furnizor al organizatiei). In cazul auditului de terta parte, este recomandat ca standardul ISO 19011 sa fie considerat impreuna cu standardul ISO / IEC 17021:2011 " Evaluarea conformitatii. Cerinte pentru organisme care efectueaza audit si certificare ale sistemelor de management".

Dupa cum se poate observa inca din titlul standardului, "Ghid pentru auditarea sistemelor de management", acesta a imbracat forma unui ghid mai generic, acoperind o gama mai larga de cerinte de audit, nu numai pentru Sistemele de Management al Calitatii si Mediului, dar si pentru celelalte Sisteme de Management (sanatate si securitate ocupationala, securitatea informatiilor, siguranta alimentului, etc.)

Iata, mai jos, cateva dintre modificarile noului standard

  ISO 19011 a fost revizuit pentru a oferi tuturor celor implicati in auditarea sistemului de management un "ghid" de bune practici de audit, relevante pentru mediul de astazi, in care exista foarte multe organizatii ce opereaza in cadrul unui Sistem de Management Integrat, sistem ce acopera mai multe categorii, de exemplu, calitatea, mediul, sanatatea si securitatea ocupationala, securitatea informatiilor, etc

  Principiile de audit pe care se bazeaza ghidul au fost revizuite si extinse pentru a include noul principiu de "Confidentialitate - securitate a informatiilor", care cere auditorilor prudenta in utilizarea si protectia informatiilor obtinute in exercitarea atributiilor lor (informatii de audit, dovezi de audit).

  Principalul continut al standardului stabileste ghiduri de buna practica pentru gestionarea un program de audit si efectuarea unui audit. Aceste sectiuni furnizeaza orientari detaliate, pentru a putea fi utilizate in mod flexibil, in functie de dimensiunea, nivelul de maturitate al sistemului de management al organizatiei, natura si complexitatea organizatiei care urmeaza sa fie auditate.

  Este introdus conceptul de "risc in audit".

 Unele orientari se refera la auditurile combinate, in cazul in care doua sau mai multe sisteme de management pentru categorii diferite sunt auditate impreuna (de exemplu, management de mediu si sanatate - securitate ocupationala)

 De asemenea, se recunoaste utilizarea tehnologiei de "audit la distanta". De exemplu, realizarea de interviuri de la distanta si analiza inregistrarilor de la distanta.

Au fost introduse modificari ale ghidului privind competentele si evaluarea auditorilor.

Aceste schimbari semnificative, includ:

competenta necesara auditorului cuprinde cunostinte si abilitati generice privind sistemele de management, plus cunostinte si abilitati in domeniul sistemului de management (de exemplu, mediu sau calitate) si in domeniul de activitate al organizatiei (de exemplu, industria aerospatiala). Anexa A (informativ) oferă exemple de cunoştinţe şi competenţe ale auditorilor in domenii specifice:
- managementul sigurantei transporturilor,
- managementul de mediu,
- managementul calitatii,
- managementul inregistrarilor,
- securitatea informatiilor,
- sanatate si securitate ocupationala.

Versiunea anterioara a standardului ISO 19011:2002 prevedea indrumari cu privire la educatie, experienta de lucru, activitati de formare auditor (training) si experienta in audit, care contribuie la dezvoltarea de cunostinte si abilitati necesare pentru a efectua audituri si conduce echipe de audit.
Noua versiune ISO 19011:2011 ofera de asemenea, orientari privind cunostintele si abilitatile auditorilor pentru sisteme de management si ale liderului echipei de audit, dar nu mai face referire la educatie, experienta de munca, formare profesionala si experienta de audit.

Cu aceasta schimbare se recunoaste ca educatia, experienta de munca, formarea profesionala si experienta de audit sunt factori catalizatori ai competentei auditorilor, pe care ISO 19001:2011 si ISO 17021:2011 ii definesc prin "capacitatea de a aplica cunostintele si abilitatile pentru a obtine rezultatele dorite”.

De asemenea, ISO 19011:2011 si ISO 17021:2011 precizeaza ca aceste competente trebuie evaluate. Modul de evaluare poate fi, de exemplu, o combinatie de testare si examinare, interviu si observarea auditurilor.

Acestea sunt doar cateva dintre schimbarile aduse de noul standard ISO 19011:2011.

Va sfatuim sa achizitionati SR EN ISO 19011:2011 de pe site-ul Asro.ro si veti putea sa constatati care sunt toate modificarile aduse de aceasta noua versiune a "Ghidului pentru auditarea sistemelor de management".

Intentia noastra este aceea de a va informa in legatura cu noutatile ISO. Speram ca bunele noastre intentii sa fie apreciate si va asiguram ca vom continua sa va transmitem noutatile in domeniul Sistemelor de Management si certificarii acestora.

Daca aveti propuneri si sugestii legate de imbunatatirea relatiei noastre cu clientii, daca aveti nemultumiri proprii in legatura cu relatia stabilita cu consultantii, daca aveti reclamatii sau, dimpotriva, doriti sa ne comunicati ce este bun in activitatea noastra, si altele asemenea, nu ezitati sa ne contactati !

Va reamintim ca ne puteti contacta in mai multe moduri:

- prin telefon la nr. 0724 008.459, 0371 181.498 sau la 0241 581.237

- prin fax la 0241 581.237 sau 0341 814.892

- prin e-mail direct la adresa office@calitate-management.ro

- prin mesaj e-mail de pe pagina Contact a site-ului nostru www.calitate-management.ro

- prin Messenger on-line direct de pe site aici ...

Am deschis toate liniile catre clientii nostri ! Suntem aici si dorim sa avem o relatie bazata pe incredere, respect si corectitudine cu toti partenerii nostri..

Nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva !

Totul se reduce la nivelul de implicare al consultantilor si la satisfactia lucrului bine facut !

Cu respect,

Angela Gurau

ThesanCo SRL, Divizia "Sisteme de Management"

www.calitate-management.ro

Copyright © 2009 - 2012 ThesanCo

sales@calitate-management.ro