Subject: Despre standardul ISO 29990

Consultanta pentru Sisteme de Management, Consultanta pentru Calitate

        

  De ce avem nevoie de un Sistem de Management ?


Un Sistem de Management corect proiectat si dezvoltat este o unealta la dispozitia organizatiei, utilizata pentru a comunica interdependenta persoanelor si a proceselor, precum si a permite luarea deciziilor in conditiile unei corecte analize ce va face posibila cresterea profitului.


  Aveti nevoie de certificatul ISO ?


Unicul raspuns corect la aceasta intrebare este DA ! Pentru ca in acest fel veti avea confirmarea faptului ca societatea / organizatia dvs. respecta cerintele standardului ISO privind Sistemele de Management.

 

  Solutiile noastre ...


Solutii performante pentru dezvoltarea afacerii dvs. !

Pentru orice organizatie/societate exista o solutie proprie de "obtinere a calitatii",

Orice organizatie / companie / societate comerciala poate avea un Certificat ISO !

 

  Clientii nostri ...


Experienta noastra in rezolvarea problemelor legate de proiectarea, documentarea si implementarea Sistemelor de Management al Calitatii ne recomanda …
... mai multe despre ...

   Principiile Managementului Calitatii

   Serviciile noastre

Consultanta pentru:

   ISO 9001

   ISO 14001

   OHSAS 18001

   ISO 22000

   Sisteme Integrate

 

   Asistenta post-certificare pentru mentinerea si imbunatatirea sistemului de management

   Audituri interne

   Audituri de secunda parte si audituri de terta parte (de certificare)

   Instruiri interne

Declaratia angajament a managementului

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia Angajament a Managementului

Codul Etic al membrilor AMCOR

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Codul etic al membrilor AMCOR

Declaratia de Politica a managementului

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia de Politica A MANAGEMENTULUI

Cerere de oferta pentru:

   Actualizare - modificare - revizuire documente Sistem de Management

   Servicii de consultanta pentru Sisteme de Management

Follow us on Twitter !Standardul ISO 29990:2010, pentru Servicii de educatie non-formala si formare profesionala

La data de 30 august 2010, International Organization of Standardization a publicat standardul ISO 29990, acesta fiind primul standard elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 232 - "Servicii de educatie non-formala si formare profesionala". Pana la data acestei informari, ASRO nu a preluat inca acest standard, deci, nu il vom putea achizitiona ca standard romanesc.

ISO 29990:2010 este primul standard elaborat de comitetul tehnic ISO / TC 232, Servicii de educatie non-formala si formare profesionala.

Standardul ISO 29990 specifica cerințele de baza pentru furnizorii de servicii de instruire in educația non-formala și formare profesionala.
Obiectivul acestui Standard Internațional este de a oferi un model generic pentru practica profesionala de calitate și performanța, precum și o referința comuna atat pentru furnizorii de servicii de instruire cat și pentru clienții acestora in proiectarea, dezvoltarea și furnizarea de educație non-formala, instruire și dezvoltare profesionala.

ISO 29990:2010 este primul standard pentru furnizorii de formare profesionala, valabil la nivel international.

Avantajele pentru furnizorii de servicii de instruire / educatie sunt:

- transparenta serviciilor proprii,

- compatibilitate internationala si

- derularea activitaților conform principiilor calitatii.

Standardul se adreseaza tuturor tipurilor de furnizori de servicii de educatie, instruire, formare: de la formatori independenti si furnizorii de seminarii de instruire, la organizații de educatie in forma continua, pe baza de cursuri si programe de invațamant și de formare profesionala, pana la universitați.

Standardul are unele caracteristici comune cu alte standarde in domeniul sistemelor de management, in special cu ISO 9001:2008.

Elementele de baza ale standardului, sunt:

  Asigurarea calitatii si eficacitatii educatiei sau a formarii;

  Imbunatatirea transferului de cunostinte;

  Cresterea transparentei si comparabilitatii gamei de servicii de invatare oferite.

Consideratii generale asupra standardului ISO 29990

Prezentul standard internațional iși propune sa creeze un model de calitate general pentru servicii de invațare si in acelasi timp, acționeaza ca o referința comuna pentru LSP (Furnizor de Servicii de Instruire, trad. Learning Service Provider) și clienții acestora atat pentru planificarea, dezvoltarea și punerea in aplicare a educației și invațamantului continuu, cat și pentru promovarea dezvoltarii personale.

Standardul urmeaza o structura liniara pentru a se asigura faptul ca implementarea sa va conduce la o imbunatațire continua.

Scopul final al standardului este asigurarea implementarii unor programe si procese practice de inalta calitate, in cadrul proceselor de invatare, instruire, formare.

Punctul de plecare pentru dezvoltarea ofertelor de educație este de a determina nevoile specifice de invatare (instruire) ale persoanelor (indivizilor) si companiilor.

La proiectarea serviciilor de invațare, trebuie gasite metode și instrumente adecvate, iar responsabilitațile specifice ale cursantului și ale lectorului (profesorului) trebuie sa fie definite. De asemenea, este important sa se identifice instrumente pentru susținerea și supravegherea transferului cunostinte in procesul de invatare. Curriculum-ul trebuie sa ia in considerare ideile moderne de invațare, metodele de promovare a proceselor individuale de invațare și forme flexibile de invațare.

In cadrul procesului de furnizare a serviciilor de invatare, instruire, formare, este foarte important sa se tina cont de cursanti, de informarea si orientarea acestora pentru a avea rezultate de succes la final.

Resursele implicate si mediul de invatare trebuie sa fie adecvate pentru a indeplini obiectivele procesului de invatare, instruire.

Monitorizarea este folosita pentru a compara factorii de succes definiti in mod clar (indicatori de performanta ai procesului), rezultatele de invatare si feedback-ul de la cursanti si de la alte parti interesate. Acesta este baza pentru evaluarea si imbunatatirea continua a serviciilor de invatare.

Iata cum, din cele prezentate mai-sus, putem sa observam caracteristicile comune cu standardele din domeniul Sistemelor de Management, in special cu ISO 9001:2008.

ISO 29990 Abordarea bazata pe proces

Ciclul de „Abordare bazata pe proces” a serviciilor de invatare, instruire, formare

In concluzie:

Caracteristicile principale ale ISO 29990, sunt:

  Procesele de baza, ce fac obiectul standardului sunt cele specifice serviciilor de instruire, educatie, invatare;

  Standardul consideră calitatea serviciilor furnizate de către LSP (furnizor de servicii de instruire) punând accentul pe procesele inter-dependente de identificare, intelegere, indrumare si mentinere;

  "Participarea" este o componenta esentiala. Acesta se aplica in primul rand personalului furnizorului de servicii de instruire - invatare, dar include si participarea activa a cursantilor si altor parti interesate;

  Monitorizarea (prin intermediul mecanismelor de feed-back) este extinsa cu evaluari ale instruirii, evaluari ale serviciului de instruire si ale competentelor furnizorului de servicii (LSP);

  O cerinta importanta a standardului este transmiterea, menținerea, dezvoltarea și evaluarea competențelor personalului si asociatilor furnizorului de servicii de instruire (LSP);

  Standardul ofera o flexibilitate suficienta pentru ca fiecare furnizor de servicii de instruire, invatare (LSP) sa poata face ajustarile necesare in functie de nevoile proprii, de criterii si cerinte suplimentare de calitate.

Important:

Denumirea standardului ISO 29990:2010 este "Servicii de educatie non-formala si formare profesionala – Cerinte de baza pentru furnizorii de servicii"
ceea ce inseamna ca standardul ISO 29990:2010 este destinat certificarii, deci furnizorii de servicii de educatie, instruire, formare pot obtine certificarea conform ISO 29990:2010.

Pentru orice informatii in domeniul nostru de activitate, ne puteti contacta

- prin telefon la nr. 0341 407.712 sau la 0371 181.498
- prin fax la 0341 407.712 sau fax2mail la 0341 818.651
- prin e-mail direct la adresa info@calitate-management.ro
- prin mesaj de pe pagina Contact a site-ului www.calitate-management.ro
- prin Messenger on-line direct de pe site aici ...

Am deschis toate liniile catre clientii nostri ! Suntem aici si dorim sa avem o relatie bazata pe incredere, respect si corectitudine cu toti partenerii nostri..

Nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva !

Totul se reduce la nivelul de implicare al consultantilor si la satisfactia lucrului bine facut !

Cu respect,

Angela Gurau

ThesanCo SRL

www.calitate-management.ro

Copyright © 2013 ThesanCo

info@calitate-management.ro