Subject: Despre noul standard ISO 9004:2009

Consultanta pentru Sisteme de Management, Consultanta pentru Calitate

      

  De ce avem nevoie de un Sistem de Management ?


Un Sistem de Management corect proiectat si dezvoltat este o unealta la dispozitia organizatiei, utilizata pentru a comunica interdependenta persoanelor si a proceselor, precum si a permite luarea deciziilor in conditiile unei corecte analize ce va face posibila cresterea profitului.


  Aveti nevoie de certificatul ISO ?


Unicul raspuns corect la aceasta intrebare este DA ! Pentru ca in acest fel veti avea confirmarea faptului ca societatea / organizatia dvs. respecta cerintele standardului ISO privind Sistemele de Management.

 

  Solutiile noastre ...


Solutii performante pentru dezvoltarea afacerii dvs. !

Pentru orice organizatie/societate exista o solutie proprie de "obtinere a calitatii",

Orice organizatie / companie / societate comerciala poate avea un Certificat ISO !

 

  Clientii nostri ...


Experienta noastra in rezolvarea problemelor legate de proiectarea, documentarea si implementarea Sistemelor de Management al Calitatii ne recomanda …




... mai multe despre ...

   Principiile Managementului Calitatii

   Serviciile noastre

Consultanta pentru:

   ISO 9001

   ISO 14001

   OHSAS 18001

   Sisteme Integrate

 

   Asistenta post-certificare

   Actualizare documente SMC conform ISO 9001:2008

Declaratia de Politica in domeniul Calitatii

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia de Politica in domeniul Calitatii

Cerere de oferta pentru:

   Actualizare documente SMC, conform ISO 9001:2008

   Servicii de consultanta pentru Sisteme de Management

Follow us on Twitter !




NOUTATI de la ISO !

Noua editie ISO 9004:2009 a fost publicata de International Organization of Standardization

La data de 30 octombrie 2009, International Organization of Standardization a publicat noua editie revizuita a standardului ISO 9004, care in versiunea din 2000 (respectiv SR EN ISO 9004:2001) purta denumirea "Sisteme de management al calitatii. Linii directoare pentru imbunatatirea performantelor".

Standardul ISO 9004:2008 inlocuieste versiunea anterioara ISO 9004:2000.

Acest standard internaţional nu este destinat pentru certificare.

Este totusi recomandabil ca la proiectarea Sistemului de Management al Calitatii sa se ia in considerare prevederile continute de acest standard.

Standardul ISO 9004 ofera orientari dincolo de cerintele prezentate în ISO 9001, in scopul de a lua in considerare atat eficacitatea cat si eficienta Sistemului de Management al Calitatii si, in consecinta, potentialul de imbunatatire a performantelor organizatiei.

In comparatie cu ISO 9001, obiectivele de satisfactie a clientilor si a calitatii produselor sunt extinse pentru a include satisfactia partilor interesate si performanta organizatiei.

Accentul acestui standard international, este realizarea imbunatatirii continue, masurata prin gradul de satisfactie al clientilor si altor parti interesate.

Dupa cum probabil ati observat, ne-am referit in randurile de mai-sus la standardul ISO 9004:2008, fara a face referire la standardul romanesc (SR) elaborat de catre ASRO. Si aceasta, datorita faptului ca standardul romansc inca nu a fost elaborat.

Aceasta inseamna ca, pentru companiile din Romania versiunea revizuita a standardului inca nu este aplicabila. Ea va fi luata in considerare la proiectarea sistemelor si elaborarea documentatiei, numai dupa ce va fi disponibila (i.e. elaborata si publicata).

Ne-am gandit ca este bine ca dvs. sa fiti informati in legatura cu viitoarea aparitie a standardului romanesc SR ISO 9004, si promitem sa va tinem - in continuare - informati in legatura cu noutatile in domeniu.

Va prezentam o succinta trecere in revista a acestui nou standard, asa cum a fost el elaborat de ISO. 

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca schimbarile standardului se fac prezente inca din titlul acestuia: in varianta originala ISO 9004:2009 are denumirea Managing for sustainability – A quality management system approach. Nu am vrea sa ne substituim partilor abilitate a performa traducerea oficiala in limba romana, dar, intr-o traducere aproximativa aceasta ar insemna Management pentru succesul sustinut al unei organizaţii (pentru dezvoltare durabila) - O abordare a Managementului Calitatii. Iata ca inca de la bun inceput avem de-a face cu o noua abordare a prevederilor acestui standard.

In al doilea rand, este de evidentiat faptul ca noul ISO 9004:2009 nu mai contine textul prevederilor din ISO 9001, in fapt eliminandu-se urmarirea acelorasi cerinte ca in ISO 9001. Cu toate acestea, cele doua standarde ISO 9001 si ISO 9004 raman in continuare o pereche consistenta a familiei de standarde ISO 9000 pentru Sistemele de Management al Calitatii unei organizatii.

O alta caracteristica demna de luat in considerare (chiar si in aceasta etapa in care nu avem inca standardul romanesc) este cuprinsul standardului. Acesta are 9 capitole si trei anexe, astfel:

1. Scop
2. referinte normative
3. Termeni si definitii
4. Management pentru succesul sustinut (durabil) al unei organizatii
5. formularea strategiei si a politicii, planificare si desfasurare
6. Managementul resurselor
7. Managementul proceselor
8. Monitorizare, masurare, analiza si revizuire
9. Imbunatatire, inovare and instruire
Anexa A - Instrument de auto-evaluare
Anexa B - Principiile Managementului Calitatii
Anexa C - Corespondenta intre ISO 9004:2009 si ISO 9001:2008

Fiecare capitol este dezvoltat pe mai multe paragrafe, dar nu consideram ca este cazul sa dezvoltam acum continutul standardului.

Intentia noastra este aceea de a va aduce in atentie noul standard elaborat de ISO, destinat unei mai corecte abordari a Sistemelor de Management al Calitatii si de a fi pregatiti in momentul elaborari de catre ASRO a versiunii romanesti a standardului.

Speram ca bunele noastre intentii sa fie apreciate de catre dvs. si va asiguram ca vom continua sa va transmitem noutatile in domeniul Sistemelor de Management al Calitatii, Mediului, Sanatatii si Securitatii Ocupationale.

Daca aveti propuneri si sugestii legate de imbunatatirea relatiei noastre cu clientii, daca aveti nemultumiri proprii in legatura cu relatia stabilita cu consultantii, daca aveti reclamatii sau, dimpotriva, doriti sa ne comunicati ce este bun in activitatea noastra, si altele asemenea, nu ezitati sa ne contactati !

Va reamintim ca ne puteti contacta in mai multe moduri, asa cum v-am anuntat intr-un numar anterior al newsletter-ului nostru.

- prin telefon la nr. 0720 247.289, 0371 181.498 sau la 0241 581.237

- prin fax la 0241 581.237 sau 0341 814.892

- prin e-mail direct la adresa sales@calitate-management.ro

- prin mesaj e-mail de pe pagina Contact a site-ului nostru www.calitate-management.ro

- prin Messenger on-line direct de pe site aici ...

Am deschis toate liniile catre clientii nostri ! Suntem aici si dorim sa avem o relatie bazata pe incredere, respect si corectitudine cu toti partenerii nostri..

Nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva !

Totul se reduce la nivelul de implicare al consultantilor si la satisfactia lucrului bine facut !

Cu respect,

Angela Gurau

ThesanCo SRL, Divizia "Sisteme de Management"

www.calitate-management.ro

Copyright © 2009 - 2010 ThesanCo

sales@calitate-management.ro