Zadeva: Vabilo na obisk vladno-gospodarske delegacije KITAJSKA – 17. do 21. APRIL 2024

E-Novice iz Slovenskega Podjetniškega Sklada.                Za lažji pregled sporočila, ga odprite v brskalniku.
Spoštovani prejemnik e-novice, 

Vabilo na obisk vladno-gospodarske delegacije KITAJSKA – 17. do 21. APRIL 2024
Gospodarska zbornica Slovenije (Slovensko-kitajski poslovni svet) in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in Slovensko turistično organizacijo vabimo predstavnike slovenskih podjetij k udeležbi v vladno- gospodarski delegaciji, ki bo potekala v Pekingu, Šanghaju in Shenzhenu med 17. in 21. aprilom 2024 ob obisku ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon na Kitajskem.

Kot drugo največje gospodarstvo na svetu Kitajska igra ključno vlogo v svetovnem gospodarstvu in predstavlja poslovne priložnosti za podjetja po vsem svetu. Cilj delegacije je vzpostaviti stike med slovenskimi podjetji in ključnimi akterji na Kitajskem, s ciljem razširitve izvoza iz Slovenije na ta dinamični trg. V okviru delegacije bomo priredili poslovno srečanje v Pekingu s pregledom priložnosti na Kitajskem, srečanje z različnimi institucijami, se s hitrim vlakom odpravili v Šanghaj, kjer bomo v petek imeli poslovni vrh gospodarstva, za vikend pa obiskali najinovativnejša podjetja v Shenzhenu in ob tem tudi spoznavali razvoj Kitajske ter poslovne priložnosti na tem rastočem trgu. Med potekom delegacije boste lahko izkoristili priložnost za B2B srečanja na podlagi vaših izraženih interesov. Opcijsko se podjetja lahko odločite tudi za obisk Hong Konga v nedeljo oziroma v ponedeljek.

Predviden začetek delegacije je
v Pekingu
  v sredo 17. aprila ob 10.00,
s koncem v Shenzenu v nedeljo 21. aprila
v dopoldanskem času
in odhodom domov iz Hongkonga.
Vabilo k oddaji interesa podjetij za udeležbo na gospodarski delegaciji

Informativno oddajo svojega interesa v delegaciji potrdite s pomočjo elektronske PRIJAVE.
Prijave interesa sprejemamo najkasneje do 22. marca 2024.


V tednu po oddaji interesa boste prejeli tudi podroben program in stroškovnik. V roku roku tedna dni po prijavi bomo pričakovali vašo finalno potrditev, do 25. marca pa vaše podrobne cilje obiska. Po izteku roka za prijave bomo za vse potrjene udeležence organizirali pripravljalni sestanek ter podrobneje predstavili program obiska in njegovo izvedbo ter vse ostale potrebne informacije, hkrati pa bodo udeleženci prejeli tudi brezplačne izobraževalne seminarje pred odhodom, in sicer 27. marca in 3. aprila (Priložnosti in izzivi kitajskega trga, Zaščita IP na Kitajskem).

Stroški udeležbe v delegaciji

Udeleženci krijejo stroške kotizacije, mednarodnih letalskih in lokalnih prevozov in namestitve v času bivanja na Kitajskem. Za pomoč pri organizaciji potovalnega paketa je na voljo ga. Nada Balažic (nada@universum.si) iz potovalne agencije V Svet d.o.o.

Kontakt za dodatne informacije

Slovensko-kitajski poslovni svet (GZS): ga. Tinkara Godec, tinkara.godec@gzs.si, 01 589 8 162

Slovenski podjetniški sklad, Ulica kneza Koclja 22, 2000, Maribor, Slovenia
Vedno se lahko odjavite ali spremenite vaše osebne podatke.