Zadeva: Vabilo k udeležbi gospodarske delegacije v Uzbekistan!

Spoštovani prejemnik e-novice,

V mesecu septembru 2019, od 23.9. do 30.9.2019, bo organizirana gospodarska delegacija v Uzbekistan, v okviru katere bosta potekala 2 poslovna foruma: v Taškentu in Samarkandu.

Tehnični organizator in koordinator delegacije, z ostalimi logističnimi potrebami je podjetje Alsana d.o.o., Slovenski podjetniški sklad pomaga pri informiranju podjetij in organizaciji poslovnih srečanj.

Zato vam v nadaljevanju pošiljamo dopis podjetja Alsana d.o.o., z vsemi podrobnimi informacijami in navodili.

Sofinanciranje
Prav tako vas obveščamo tudi o možnosti koriščenja vavčerja
Mikro, mala in srednje velika podjetja – MSP lahko podajo vlogo za sofinanciranje stroška v okviru spodbud malih vrednosti – Za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino:
https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=80

Svoj morebiten interes za udeležbo delegacije prosimo v čim krajšem času sporočite na Slovenski podjetniški sklad, na elektronski naslov glavna.pisarna@podjetniskisklad.si

V NADALJEVANJU NAJDETE DOPIS PODJETJA ALSANA d.o.o. - organizatorja in koordinatorja gospodarske delegacije v UZBEKISTAN
Spoštovane kolegice in kolegi, pozdravljeni!

Vem, da nestrpno pričakujete informacijo o gospodarski delegaciji v Uzbekistan na 2 poslovna foruma: v Taškentu in Samarkandu.
Danes že lahko rečem, da delegacija bo in sicer od 23.9. do 30.9.2019. Program je pripravljen in zdaj potekajo čisto zadnja, končna pogajanja z letalskimi družbami in hoteli.

Včeraj smo potrdili varianto leta preko Moskve tja in nazaj, z velikimi težavami in z ogromno pomočjo častnega konzula Slovenije v Uzbekistanu rezervirali hotel Radisson Blu v Taškentu, kjer bomo bivali in imeli poslovni forum, najbrž v ponedeljek pa bomo imeli že dokončno odločitev glede hotela v Samarkandu. Vedeti moramo, da sta september in oktober za Uzbekistan najbolj obremenjena meseca (najvišja sezona).

Zato vam danes lahko sporočimo le okvirno ceno, ki pa bo precej realna. To je cca 2.000 euro po osebi za 8-dnevno potovanje, delo in bivanje (nočitev/zajtrk) v hotelih 4 zvezdice.
Ob tem bi vas radi spomnili na sistem vavčerjev, ki so v pristojnosti Slovenskega podjetniškega sklada, ki vam omogoča povrnitev stroškov v višini do 60 %. O tem se je najbolje pozanimati na spletni strani SPS.

Da bomo čim bolj uspešni oz. učinkoviti, vas prosim, da se dogovorimo za naslednje zadeve:
1. Čimprej mi morate sporočiti o vaši udeležbi. Dobili boste račun, ki ga bo treba čimprej poravnati. Od tega bo odvisno, ali naša rezervacija letalskih vozovnic in hotelov drži ali ne, kajti rezervirali smo samo 22 sob in vozovnic in to moramo čimprej avansirati.
2. Vsako podjetje nam mora sporočiti svoje podatke (rezime): kaj je vaša dejavnost in koga želite spoznati v Uzbekistanu. Samo tako lahko najdemo za vas ustrezne sogovornike in potencialne partnerje.
3. Človek živi tudi takrat, ko ne dela, ampak počiva oz. spoznava nekaj novega, zato smo organizirali foruma v najbrž najlepših krajih Uzbekistana. Če se bomo dogovorili, morda obiščemo še en biser.

Današnji Uzbekistan je vreden tega, da se z njim spoznamo. Predvsem poslovno. Nov predsednik republike je v slabih dveh letih naredil toliko, da mu lahko samo čestitamo. Uzbekistan je danes oblegan od mnogih evropskih držav, kakor tudi Kitajske, Južne Koreje, Japonske itd. Seveda je odnose z Rusijo dvignil na najvišji možni nivo, kar pomeni, da se tudi mi lahko priklopimo na ta vlak: gradnja novih hotelov na 50.000 sob, avtoceste, strojegradnja, avtomobilska industrija, izgradnja smučišč in žičnic in to sredi mesta (recimo v Samarkandu je že pripravljen projekt) in seveda jedrska elektrarna, ki jo bo skoraj v celoti financirala Rusija.

Skratka, država se je po dvajsetletnem mrtvilu začela skokovito graditi in modernizirati.
Prostora je dovolj tudi za naša IT-podjetja, ker brez tega danes ni mogoče ničesar ustvariti.

Prosim vas, oglejte si uzbeške internetne strani in spoznali boste, da je tja treba preprosto iti in si ogledati teren.

Želimo biti učinkoviti, zato bi radi slišali od vas, ki se boste odločili za pot v Uzbekistan, s katerimi uzbeškimi podjetji bi se radi srečali. Prosim, da nam to čimprej sporočite.

Kot sem že prej zapisal, v Uzbekistanu bomo imeli močno podporo pri častnem konzulu Slovenije dr. Ališerju Ishakovu, ki nam bo pomagal priti do ustreznih uzbeških podjetij. Dr. Ishakov je bil dolga leta direktor predstavništva Leka v Uzbekistanu in ima dostop do mnogih administrativnih resursov v državi.
Tudi veleposlaništvo Slovenije v Uzbekistanu s sedežem v Moskvi ima o njem dobro mnenje. In še to: naš veleposlanik g. Branko Rakovec je prav pred desetimi dnevi predal poverilnice predsedniku Uzbekistana in nam obljublja vso podporo in pomoč.
Ne bi več pisal, čakam na vaš odziv, vprašanja itd.

Na razpolago sem, da odgovorim na vaša vprašanja.

Moje koordinate:
tel. 051 418 540.
1. sadikov.aleksander@gmail.com
2. alsana1@mail.ru

Skype: moskva842

V pričakovanju hitrega odgovora vas lepo pozdravljam!
Aleksander Sadikov, prof.

P.S. In ne pozabite prenesti to informacijo vašim poslovnim partnerjem, ki jih ni na mojem seznamu.
Prav tako bom vesel, če se nam pridružijo slovenska podjetja, ki že poslujejo v Rusiji ali v Uzbekistanu ali kje drugje… 
                                     
Slovenski podjetniški sklad, Ulica kneza Koclja 22, 2000, Maribor, Slovenia
Vedno se lahko odjavite ali spremenite vaše osebne podatke.