Zadeva: V OKVIRU JAVNEGA RAZPISA SK75 - SEMENSKI KAPITAL - KOVERTIBILNO POSOJILO ZA ZAGON INOVATIVNIH PODJETIJ NA VOLJO 1,125 mio EUR

E-Novice iz Slovenskega Podjetniškega Sklada.                Za lažji pregled sporočila, ga odprite v brskalniku.
Spoštovani prejemnik e-novice,

V OKVIRU JAVNEGA RAZPISA SK75 - SEMENSKI KAPITAL - KOVERTIBILNO POSOJILO ZA ZAGON INOVATIVNIH PODJETIJ NA VOLJO 1,125 mio EUR
Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) mladim inovativnim podjetjem v začetni fazi življenjskega cikla tudi letos ponuja semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila v višini 75.000 EUR za hitro rast na trgu! Gre za lastniško in kvazi lastniško financiranje preko SPSa iz sredstev Sklada skladov SID banke. SPS je v sodelovanju s SID banko v preteklem letu osvežil razpise semenskega kapitala, poleg finančne podpore podjetij, pa je namen financiranja v obliki semenskega kapitala tudi povečanje angažiranja zasebnih investitorjev na področju vlaganja v zgodnje razvojne faze perspektivnih in inovativnih mladih podjetij.
SPS je danes v Uradnem listu RS št. 8/2020 in na svoji spletni strani v okviru finančne linije semenski kapital objavil razpis z oznako SK75 2020 – Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v okviru katerega lahko mlada inovativna podjetja pridobijo kvazi – lastniško financiranje v višini 75.000 EUR v semenski razvojni fazi za pospešitev prodaje in rasti na trgu. 

Še vedno pa ostaja v okviru semenskega kapitala odprt tudi javni razpis z oznako SI-SK 2019 – So-investiranje z zasebnimi investitorji, kjer SPS skupaj neodvisnim zasebnim investitorjem (poslovnimi angeli, skladi zasebnega/tveganega kapitala ali s korporacijami) investira oz. zagotavlja lastniško financiranje za hitrorastoča inovativna podjetja za hitro globalno rast.
Možnost pridobitve do 40 točk v pred-selekcijskem postopku pri javnem razpisu SK75
Mikro in mala inovativna podjetja, ki se nameravajo prijaviti na razpis SK75 2020 imajo možnost v okviru pred-selekcijsega postopka, katerega namen je tudi pomoč pri pripravi kakovostne vloge za pridobitev sredstev, pridobiti do 40 točk za potrebe javnega razpisa v okviru Demo dneva, kjer poslovni model in produkt/storitev predstavijo pred zunanjo neodvisno strokovno komisijo. Rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 10. marec 2020.

Uspešen preboj na trg tudi z vsebinsko podporo
Finačna produkta SK75 in SI-SK postajata vse bolj integralni del celostnega podpornega sistema za inovativna (start-up in scale-up podjetja), ki vključuje poleg finančne spodbude s strani SPS in potencialnega zasebnega neodvisnega investitorja še izobraževanja in usposabljanja v okviru tako imenovanega #Startup PlusPrograma. Prejemniki so deležni tudi podpore in sodelovanje z izbranim start- up mentorjem, ki si ga po odobritvi in podpisu pogodbe izberejo iz seznama start-up mentorjev, ki je objavljen na spletni strani SPS.  

Več o razpisu SK75 2020, pa tudi SI-SK, o prijavi v pred-selekcijski postopek in vsebinski podpori po prejemu finančnih sredstev s strani SPS, boste prejeli v okviru Foruma 100 % Start:up PLUS+, ki bo potekal predvidoma 3.3.2020 v Ljubljani in drugih informativnih dogodkih po Sloveniji (Start-up PLUS+ roadshow).
© Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo, Ulica kneza Koclja 22, 2000 Maribor 
Tel: 02 234 12 60 | Fax: 02 234 12 82 | info@podjetniskisklad.si
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše predhodne prijave na e-novice Slovenskega podjetniškega sklada. Sporočilo lahko posredujete tudi vašim prijateljem. V kolikor ne želite prejemati sporočil našega podjetja, se lahko odjavite s klikom tukaj. Za ostale nastavitve kliknite tukaj.
Slovenski podjetniški sklad, Ulica kneza Koclja 22, 2000, Maribor, Slovenia
Vedno se lahko odjavite ali spremenite vaše osebne podatke.