Zadeva: Skupno razpisanih 750.000 EUR konvertibilnih posojil preko Slovenskega podjetniškega sklada je na voljo za cca. 10 projektov

E-Novice iz Slovenskega Podjetniškega Sklada.                Za lažji pregled sporočila, ga odprite v brskalniku.
Skupno razpisanih 750.000 EUR konvertibilnih posojil preko Slovenskega podjetniškega sklada je na voljo za cca. 10 projektov
Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) mladim inovativnim podjetjem v začetni fazi življenjskega cikla letos ponovno ponuja semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila v višini 75.000 EUR (v okviru javnega razpisa SK75 2020 -2) za hitro rast mladih inovativnih podjetij na trgu!
SPS je danes v Uradnem listu RS št. 104/2020 in na svoji spletni strani v okviru finančne linije semenski kapital objavil razpis z oznako SK75 2020-2 – Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij. Gre za razpis, v okviru katerega lahko mlada inovativna podjetja pridobijo kvazi – lastniško financiranje v višini 75.000 EUR v zgodnji semenski razvojni fazi za pospešitev prodaje in rasti na trgu. Na razpis SK 75 2020-2 lahko kandidirajo mikro in mala inovativna podjetja, ki so so starejša od šest (6) mesecev in mlajša od pet (5), imajo dokončan razvoj proudkta/storitve ter so ga že preizkusili pri prvi strankah, imajo lasten razvoj in inovativen poslovni model ter že ustvarjajo prve prihodke od prodaje/storitve. 

Pred prijavo na razpis imajo podjetja možnost pridobiti do 40-točk v pred-selekcijskem postopku! V okviru PRED-SELEKCIJSKEGA postopka, katerega namen je tudi pomoč pri pripravi kakovostne vloge za pridobitev sredstev, imajo podjetja možnost pridobiti do 40 točk za potrebe javnega razpisa v okviru Demo dneva, kjer poslovni model in produkt/storitev predstavijo pred zunanjo neodvisno strokovno komisijo. Rok za prijavo v pred-selekcijski postopek je 9. september 2020 spletni strani prijave.startup.si.

Podjetjem nudimo uspešen preboj na trg tudi z bogato vsebinsko podporo! Finančni produkti v okviru semenskega kapitala postajajjo vse bolj integralni del celostnega podpornega sistema za inovativna (start-up in scale-up podjetja), ki vključuje poleg finančne spodbude s strani SPS in potencialnega zasebnega neodvisnega investitorja še izobraževanja in usposabljanja v okviru tako imenovanega #Startup PlusPrograma. Prejemniki so deležni tudi podpore in sodelovanje z izbranim start- up mentorjem, ki si ga po odobritvi in podpisu pogodbe izberejo iz seznama start-up mentorjev, ki je objavljen na spletni strani SPS.  

V nadaljevanju so predstavljene osnovne značilnosti razpisa SK75 2020-2:
Še vedno pa ostaja v okviru semenskega kapitala odprt javni razpis z oznako SI-SK 2019 – So-investiranje z zasebnimi investitorji, kjer SPS skupaj neodvisnim zasebnim investitorjem (poslovnimi angeli, skladi zasebnega/tveganega kapitala ali s korporacijami) investira oz. zagotavlja lastniško financiranje za hitrorastoča inovativna podjetja za hitro globalno rast.
© Javni Sklad Republike Slovenije za podjetništvo, Ulica kneza Koclja 22, 2000 Maribor 
Tel: 02 234 12 60 | Fax: 02 234 12 82 | info@podjetniskisklad.si
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše predhodne prijave na e-novice Slovenskega podjetniškega sklada. Sporočilo lahko posredujete tudi vašim prijateljem. V kolikor ne želite prejemati sporočil našega podjetja, se lahko odjavite s klikom tukaj. Za ostale nastavitve kliknite tukaj.
Slovenski podjetniški sklad, Ulica kneza Koclja 22, 2000, Maribor, Slovenia
Vedno se lahko odjavite ali spremenite vaše osebne podatke.