Subject: Mundekullas kokbok utnämnd till världens bästa!

View this message online
LikeTwitterForward
Vi fick pris för världens bästa kokbok
Mundekulla Cooks
Helt otroligt att Mundekullas kokbok som vår chefskock Stephanie Verstift gav ut genom en crowdfunding kampanj i fjol vunnit pris som "Världens Bästa Kokbok 2021" inom hotell och restaurang av den franska organisationen Gourmand Cookbook Awards. 
I fjol erhöll boken pris som Sveriges bästa vegetariska kokbok och vem kunde ana detta när vi startade i Mundekulla för närmare 25 år sedan som en udda företeelse i Smålands ljusa skogar? Boken är verkligen läsvärd och ger en inblick i vardagen på Mundekulla och vår hållbarhetsprofil som genomsyrar varje andetag. Boken är slutsåld och vi har sålt rättigheterna till ett förlag som jobbar på att den ska översättas till flera olika språk och den svenska versionen kommer i vinter. 

Sverige öppnar upp 
På torsdag (1 juli) öppnar samhället upp vilket innebär att vi kan ta emot fler deltagare i sommar. Vi kommer att fortsätta med försiktighet men visst är det skönt att möten och mångfald kan äga rum i större utsträckning igen. 

Boka tidigt rabatt 
Vi erbjuder boka tidigt rabatt på årets Sång & Gång (13)15-18 juli tills på onsdag 30 juni där bl.a. Anders Nyberg medverkar (körledare och medförfattare till Såsom i himmelen). Det blir även yoga, frigörande dans och Mundekulladans, sharing samt dagsvandringar i Vilhelm Mobergs fotspår som växte upp blott 5 km från Mundekulla. 
Vi erbjuder även boka tidigt rabatt tills onsdag  "Kärlek, Relationer och Mirakel" den 21-25 juli med Anne Solveig och Thomas Frankell m.fl. Årets Mundekulla Gathering (Mundekullafestivalen) som i år sker i dubbel upplaga den 6-10 aug samt 11-15 aug med möjlighet att vara med båda perioderna erbjuder boka tidigt rabatt till 10 juni

VÄLKOMMEN  /

Hälsar Peter Elmberg med personal
Sång och Gång för kropp och själ. Vandra runt Mundekullas naturliga skogssalar i Mobergs bygden. (Nya filmen Utvandrarna kommer dessutom ut den 25 dec i år.. Så spännande.) Sjung på djupet, från rötterna och ända till himlen under sol och regn.
Samlas i kvällsljuset i stora samlingslokalen "Naturum" för samtal, möten och stilla sång.

Boka tidigt rabatt tills midnatt, 30 juni

The Circle Way handlar om hur vi kan förhålla oss till livet, naturen och alla levande varelser på ett sätt som bidrar till en bättre värld. Lägret passar alla livsfaser och alla åldrar. Barn inkluderas på ett naturligt vis liksom vuxna utan barn. Kom och upplev gemenskap, djupt lyssnande, känslomässig närhet, tacksamhet, lekfullhet och livsglädje.

Välkommen på en vecka inspirerad av "A course in miracles"
"Det finns ett sätt att leva i världen som inte är av världen. Du ändrar inte utseende men du ler oftare. Din panna är fridfull, dina ögon är lugna och de som vandrar i världen på samma sätt som du känner igen sina egna"
lektion 155
Boka tidigt rabatt tills midnatt, 30 juni 

Community Camp och Family Camp 
Vår traditionella festival går i år under namnet "Gathering" och vi kör vi två event efter varandra med lite olika teman men grundkänslan är densamma. Skillnaden är att ena veckan är mer familjebetonad då vi även erbjuder barnaktiviteter på temat "Family Camp" 11-15 aug medan den nytillkomna veckan vid namn "Community Camp" 6-10 aug erbjuder inga barnaktiviteter men barn och familjer är välkomna även då.
Boka tidigt rabatt till 10 juni. Rummen går åt snabbt

Mundekulla Live #40 "Musik och Hjärtat"
Se det senaste avsnittet av Mundekulla Live från i söndags i ett samtal med Rickard Åström som är en pianist som turnerat och spelat med Sveriges artistelit inom jazz, folkmusik pop, rock och visa. Han har varit kapellmästare på ett flertal av Göteborgs operans uppsättningar men han har även varit med och forskat kring musikens positiva påverkan på oss människor.
Häromåret fick hans arbete med en kör där effekten mättes i realtid gällande musikens påverkan stor uppmärksamhet världen över vilket följdes upp med ett uppskattat Ted talk.
Under intervjun improviserar han vilket du som lyssnare även bjuds in att avnjuta och vila till
Samtalet har fått namnet ”Musiken och hjärtat” Se programmet här >> 
Mundekulla Sharing erbjuds andra söndagen i månaden
Välkommen att delta på Mundekullasharings på zoom, andra söndagen varje månad kl 20.00-21.30.
Camilla och Kalle Grill introducerar och leder samtalscirklar i mindre grupper i den varma och tillåtande Mundekulla andan. Öppet för alla som vill mötas och har eller vill ha en relation till Mundekulla !
Läs mer och anmäl dig här

Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center

Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.