Subject: Möt Mundekullas nya ägare

View this message online
LikeTwitterForward
 Foto: Arturs Koskins
Möt Mundekullas nya ägare
Solen stiger upp över det 25 meter höga tornet. Nya tider står på lut och verksamheten är nu redo att lämnas över i nya händer efter 25 års skaparkraft från en ödegård till ett paradis !!

25 år av hållbarhet...
Mundekulla fylls åter av ny energi. Ett nytt växthus sätts upp, odlingarna och skogsträdgården utvecklas, en cafe byggnad ska uppföras, projekt slutförs i takt med att nya kommer till när de nya ägarna tar plats i Mundekulla. Det är inspirerande och det känns hoppfullt. Verksamheten går mot nya mål djupt förankrat i det som varit och nästa år firar verksamheten 25 år under devisen "25 år av hållbarhet" (25 years of sustainability). De nya ägarna Martin och Galina har sitt säte i Schweiz och har under en längre tid letat efter en plats där de kan förverkliga sina visioner om hållbarhet och mänskliga möten och potential. Se nedan video där de presenterar sig och sina visioner för Mundekullas framtid samtidigt som jag och Anne lämnar vidare den plats och verksamhet vi varit med om och bygga upp under 25 år.

Passing on the stick

Tankar från Peter Elmberg
När Mundekulla lades ut till försäljning i våras var målet tydligt att hitta någon som kunde driva verksamheten vidare i liknande anda. Det fanns förvånansvärt stort intresse och slutligen föll valet på Martin Studer och Galina Studer Maloschenko. Vi känner och tror att de tillsammans med övriga teamet i Mundekulla kommer att kunna driva och utveckla verksamheten vidare på ett bra sätt. Personligen kommer jag att fortsätta arrangera bl.a. "Mundekullafestivalen" och familjelägret "Circle Way camp" samt "Man in mission" och finnas med som mentor i bakgrunden. För övrigt kommer jag att bl.a. ägna mig mer åt min musik vilket jag berättar mer om i Mundekullas nästa och mitt sista nyhetsbrev. Jag skrev nyligen en sång vid namn "Passing on the stick" som även kommer att vara temat på årets Mundekullafestival. Det känns som att Mundekulla går en ny spännande framtid till mötes som vi alla inblandade på nära håll är nöjda med! 
 
Tankar från Anne Solveig
Just nu befinner jag mig i Mundekulla för att städa ur mitt lilla hus på kullen. Förra gången jag var här fick jag träffa och lära känna, både Martin, Galina och deras dotter Ramona. De känns som fina människor med goda visioner och det kändes bra att de även deltog på Mundekullafestivalen i somras och uppskattade den anda somkomit att bli hjärtat i Mundekulla. Det känns därmed tryggt att lämna över verksamheten i Mundekulla till dem. Jag har själv flyttat till Österlen och känner en frihet i att släppa Mundekulla. Jag tänker att vi ibland behöver släppa taget för att kunna välkomna det nya i livet. Det har varit en underbar tid att bo och verka i Mundekulla och nu ser jag fram emot att ge ännu mer tid till min kreativitet och kanske blir det även lite mindre retreater och event. Samt vem vet.. kanske något helt nytt som jag inte ens kan ana.
Kurser och events 2023
Det är glädjande att många av de som haft kurser på Mundekulla under senare år återkommer nästa år och förhoppningsvis många år därtill. Mundekullateamet kommer även att arrangera en ny festival som vi berättar mer om inom kort. 
Dessutom utvecklas olika projekt såsom ett nytt växthus som tas till bruk i vår (se bild). 
-Läs mer om nästa års begivenheten här >>
-Läs tidningsartikel om de nya ägarna här >> 
Our hands are made for loving 
Den uppskattade skivan "Mundekulla Peace Dances" som släpptes i fysisk form 2009 finns nu på Mundekullas Spotify sida. Skivan består av låtar med inspiration från olika traditioner med universiellt budskap. Låten "Our hands are made for loving" skrevs  utifrån Dalai Lama ordspråk "Our hands are made for loving not for killing" och texten är mer aktuell än någonsin !


Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center
Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.