Subject: Ljuset återvänder

View this message online
LikeTwitterForward
Ljuset återkommer, nu vänder det…
Igår var den mörkaste dagen på året och nu vänder det för att bli ljusare för varje dag det närmaste halvåret. Det är en fin påminnelse och förhoppning att även världen vi lever i blir ljusare för varje dag som går. Det känns viktigare än någonsin att stärka det som är hållbart och att se varandra och inte ge näring åt de ökade polariseringen i vår omvärld.

Radiosänd Fredskonsert från Mundekulla 16 jan
Häromdagen hörde Sveriges Radio av sig och meddelade att vår Fredskonsert bestående av 12 tonsatta fredsböner från olika traditioner ska gå som radiogudstjänst på världsreligionsdagen den 16 jan 2022. Konserten spelades in i Mundekulla 2019 och skivan kommer inom kort ut på Spotify Läs mer>>
Bilden på vagnshjulet här ovan har blivit symbol för denna konsert och vagnhjulet är placerat som fönster på höloftet i Mundekulla. Varje eker är en symbol för resp. tradition och i mitten möts alla vägar och där råder konsensus och förståelse medan i utkanten av varje eker uppstår stridigheterna då vi tycks vara väldigt långt ifrån varandra. I den tid vi lever i nu är det därmed extra viktigt att hålla sig nära mitten och söka förståelse och försoning framför separation och splittring. Målsättningen är att de 12 sångerna ska komma ut på spotify inom kort samt även många andra av de härliga Mundekullasångerna.


Vi har gjort en ny hemsida
Välkommen att besöka vår nya hemsida och ta del av kommande aktiviteter. Välkommen in här>>
Meddela oss gärna vad du tycker om hemsidan i ett vändande mail. Se kommande aktiviteter här nedan
Kommande aktiviteter
Nyårsretreat via nätet 29 dec – 1 jan
Ett fint sätt att börja det nya året med försoning och öppenhet är genom Anne Solveig Nyårsretreat via nätet för kvinnor. Hon vägleder och inspirerar dig i att släppa taget om det du vill lämna bakom dig och lyssna inåt och känna efter vad du djupast längtar till i det nya året samt att skriva ned det du vill, skapa en visionskarta m.m. Det mesta sker genom video och ljudfiler så det går bra att göra retreaten även efter Nyår då den ligger kvar till den 14 januari.
Vipassanameditation och yinyoga, 28 feb - 6 mars
Välkommen på ett unikt tillfälle att träna mindfulness och koncentration samtidigt som man är vänlig mot kroppen och utvecklar flexibilitet och böjlighet. Vipassana är en buddhistisk meditationsform, där man observerar kroppen och sinnet och tränar sig att på ett icke reaktivt sätt utforska det som händer här och nu. Yinyoga är en syntes mellan mindfulness och yoga. I denna relativt enkla yogastil stannar man i varje position under en längre tid. Alla yinyoga-ställningar är sittande eller liggande och ökar flexibiliteten och böjligheten i hela kroppen. Kursledning: Staffan Hammers & Weronika Mrowczyk
Ändra dina tankar - ändra ditt liv, 22-24 april
Nu har du chansen! Välkommen till en intensiv helgworkshop om att släppa taget om gamla ”offertankar” – och börja tänka på ett sätt som gör dig till en skapande kraft i ditt liv. En workshop fylld av lärdomar, skratt och insikter om hur våra tankar och trossatser påverkar våra liv. Du får energi, inspiration och verktyg om hur du kan ändra gamla förminskande tankar. Ett unikt tillfälle för dig som vill ta ett rejält kliv framåt i ditt liv. Kays entusiasm smittar av sig och han kan få det svåra att bli enkelt och självklart. Välkommen till en omvälvande och inspirerande upplevelse!
Kursledning: Kay Pollak
Circle Way Camp i gemenskap & trygghet, 12 -17 juli
Vi skapar tillsammans en gemenskap där alla får utrymme och månar om varandra. Tryggheten vi bygger möjliggör stark personlig utveckling. Samtidigt äter vi god vegetarisk mat i vackra omgivningar. Lägret passar alla livsfaser och alla åldrar. Barn inkluderas på ett naturligt vis. Vuxna utan barn likaså. Kom för att uppleva gemenskap och djupt lyssnande, känslomässig närhet, tacksamhet, lekfullhet och livsglädje.
Lägerledning: Camilla & Kalle Grill, Övriga: Ellika Lindén, Peter Elmberg m.fl.
"The Circle Way handlar om hur vi kan förhålla oss till livet, naturen och alla levande varelser på ett sätt som bidrar till en bättre värld."
MUNDEKULLAS KOKBOK GÖR SUCCÉ
Mundekullas kokbok på Svenska !
Kokboken ”Mundekullas Gröna Kök” utkommer på Svenska i mars. Kokboken fortsätter att skörda framgångar och har nu givits ut i Holland vid namn ”The Grateful Kitchen” där den nominerats till ”Årets Kokbok. Den svenska versionen vid namn ”Mundekullas Gröna kök” kommer den 15 mars på Bonnier/Bazar förlag och du kan redan nu skicka en intresseanmälan genom att skriva upp dig på följande lista så återkommer vi till dig när boken släpps.
UPPLEV MUNDEKULLAS MUSIKAL ONLINE PÅ SÖNDAG!
Mundekullas musikal "Hemstannarna" presenteras på Mundekulla Live
Nu på söndag den 26 dec sänds Mundekulla Live i vanlig ordning sista söndagen i månaden. Denna gången har vi glädjen att sända första akten av Mundekullas Musikal ”Folkmusikalen Hemstannarna” som framfördes drygt 30 ggr för ca 6000 personer åren 2013-2017. Vi visar ett smakprov som framfördes och spelades in den 21 nov på Växjö konserthus. Föreställningen sänds på Mundekullas Facebook och Youtube sidor kl 20-21 nu på söndag den 26 dec. För dig som vill se hela föreställningen går den att köpa för 100:- via denna länk >> 
Det känns lite symboliskt att den nya Filmen Utvandrarna av Vilhelm Moberg har premiär dagen före (den 25 dec) på biograferna runt om i landet eftersom Moberg växte upp blott 5 km från Mundekulla och filmen utspelar sig i våra trakter. Den gav även upphov och inspiration till vår musikal som handlar om de som stannade kvar som vi är resultatet av idag. Läs mer på www.hemstannarna.se


Julhälsning från Mundekulla
För några år sedan spelade vi in en julsång med ett budskap som känns viktigare än någonsin... 


Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center
Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.