Subject: Allt går i cirklar

View this message online
LikeTwitterForward
"Bild från Mundekullas Cirkelläger (Circle Way Camp) Foto: Sara Vitale
Allt går i cirklar
Innan vi köpte in Mundekulla 1998 läste jag ”Native American History” i USA och fascinerades då som nu av människans ursprung. Det viktigaste jag tog med mig var ett citat som lyder ”Tänk sju generationer framåt innan varje viktigt beslut”. När jag kom hem flyttade jag till en stuga på 10 kvm i Mundekullaskogen och begrundade min och mänsklighetens tillvaro i en värld där nyss nämnda citat inte tycktes genomsyra vår tid, men det har varit devisen för Mundekulla under dessa 25 år.

Circle Way Camp, 18-23 juli firar 20 år  (Boka tidigt rabatt till 31 jan)
Jag blev aningen förvånad av att träffa en man (Medicine Story) från USAs ursprungsfolk vid Kalmars tågstation i början av 2000 talet. Vi pratade en kort stund och bestämde oss för att arrangera ett läger på Mundekulla med honom och hans svenska fru vid namn Circle Way Camp (Cirkelläger). I sommar firar läget 20 år på Mundekulla och kanske har det varit vårt viktigaste event genom åren som kommit att prägla Mundekulla mer än någonting annat event. Varje år samlas mellan 50-100 människor på Mundekulla i alla åldrar för att möta sig själva och varandra på ett nytt sätt. Lägret bygger i grunden på ”cirkelsamtal” där man sitter i en cirkel och lyssnar till varandra utan att avbryta enligt många ursprungstraditioner. I dagens stressade värld missar vi ofta på att lyssna på varandra, vi förenklar det vi hör och är ofta upptagna av vår egen historia, vår oro och våra utmaningar vilket gör det svårt att ta in och fullt ut lyssna på en annan människa. Många har bevittnat att denna sommarvecka varit den bästa i deras liv, som förändrat deras liv till det bättre. Familjer har förenats och försonats och en del har även mött sin partner. Konceptet i sig har lagt grunden för många events som äger rum på Mundekulla och därför känns det lite speciellt att lägret nu firar 20 år! Om du önskar en förändring i sitt liv till det bättre samt uppleva djupare gemenskap med människor kanske denna vecka är något för dig, dessutom erbjuder vi boka tidigt rabatt tom den sista januari och i år Läs mer>> (Lyssna även till honom introducera låten "Honouring Our Mother Earth" nedan)

Årets program
Programmet fylls upp och det blir många meningsfulla möten och sammanhang på Mundekulla även i år. Mundekullafestivalen är nu bokningsbar och firar 25 års jubileum och Mundekulla erbjuder även events för män, dans, skogsterapi, yoga, retreater och inte minst Mundekullas nya Embodiment festival. (Läs mer nedan.) Organisationen utvecklas och i nästa nyhetsbrev vill jag presentera alla människor som jobbar här och tar över visionen och stafettpinnen efter mina 25 år som ägare och vd. Välkommen till det ”nya” Mundekulla som utvecklas och formas just i denna stund 🙏

/ hälsar Peter Elmberg
Honouring Our Mother Earth-En hyllning till jorden!
Under Coronatiden våren 2020 valde jag att samla 100 röster från 25 olika länder att sjunga med på låten "Honouring Our Mother Earth". Låtens budskap handlar om att vi mer än någonsin behöver värna om vår jord och även höra rösten från våra anfäder och ta lärdom av dem. Låten inleds med att olika ursprungsfolk inslag såsom ovan nämnda Medicine Story samt från Tibet, Västfrika och vår samiska tradition (de fyra väderstrecen och färgerna). 
Lyssna på låten på Spotify
- Se videon här (från FNs miljökonferens på Världmiljödagen 5 juni 2020 


Varma hälsningar
Mundekulla Retreat Center
Mundekulla 101, 36195, Långasjö, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.