Subject: MŪSŲ NAUJA ISTORIJA

Jei šis laiškas Jums tinkamai neatsidaro, skaitykite jį internete
MŪSŲ NAUJA ISTORIJA
Naujienlaiškis
2023 m. spalio 6 d.
28 leidimas
SU INTERREG BENDRADARBIAVIMO DIENA!
Tai buvo labai spalvinga, džiaugsminga ir turininga diena! Pažiūrėkite, kaip šventėme ieškodami „keliaujančių pasienio ančių“, tyrinėdami neįtikėtinus bendradarbiavimo pasienio regione rezultatus!
Aplankėme net keletą ES finansuojamų projektų bei įveikėme 3,7 km pėsčiųjų taką Veisiejuose ir 3 km taką Orzyše ieškodami „ančių“, nes šį žygį įkvėpė projekto „Antis, keliaujanti pasienio keliais“ idėja.
Dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą ir bendradarbiavimą
NAUJIENOS IŠ MŪSŲ PROJEKTŲ
Gyvenimo įgūdžių ugdymas
Kalbų fiesta, skirta Europos kalbų dienai

Europos kalbų diena kasmet švenčiama rugsėjį. Daugiakalbį konkursą „Europos kalbų lobynas '23“ šiemet organizavo mūsų projekto partneris – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija.
Rugsėjo 26 d., kalbų dienos renginio metu, mokiniai pristatė savo komandas, dalyvavo viktorinoje apie Europos kalbas, žaidė šaradas ir net bandė atkurti pasakas. Renginyje buvo kalbama lietuvių, anglų, ispanų, prancūzų, vokiečių, norvegų ir daugeliu kitų kalbų.
Mūsų projekto „Gyvenimo įgūdžių ugdymas“ dėka mokykla sukūrė keletą alternatyvių edukacinių erdvių, pvz., kalbų laboratoriją, mobilią sceną ir lauko klasę-kupolą, skirtą įvairiems renginiams, į kuriuos neformaliojo ugdymo proceso metu įtraukia daug vietos bendruomenės vaikų.
Žiūrėkite TV reportažą apie projekto veiklą ir pasiekimus.

Tradicinių įgūdžių išsaugojimas
Mėgaukitės turistiniu „Medaus“ maršrutu Dzūkijoje

Turizmo maršrutas buvo sukurtas projekto įgyvendinimo metu, siekiant išsaugoti tradicinę tuščiavidurių medžių bitininkystę, skatinti kultūrinį turizmą, plėsti etninės kultūros ir tradicijų pažinimą bei pristatyti vieno seniausių vietinių verslų – miško medžių bitininkystę bei kitas su tuo susijusias tradicijas, gamtos ir kultūros vertybes.
Projekto vykdytojai taip pat sukūrė vaizdo filmą „Miško bitės“, parengė leidinius „Medžių bitininkystė iš kartos į kartą“ apie šį senovinį įgūdį. Kviečiame jus susipažinti ir pasidalinti su jaunaisiais skaitytojais išleista knyga 5-8 klasių mokiniams „Bičių pamokos“, kurioje patraukliu stiliumi pristatomi įdomūs bičių gyvenimo faktai!
KLESTINTYS REGIONAI, STIPRESNĖ EUROPA
Ar jums įdomu sužinoti apie ES poveikį jūsų teritorijoje? Ar norite geriau suprasti, kaip ES lėšos padeda jūsų miestui ar regionui spręsti dabartinius iššūkius?
21-oji ES regionų savaitė, didžiausias Briuselyje vykstantis renginys, skirtas Sanglaudos politikai, vyks nuo 2023 m. spalio 9 d., pirmadienio, iki ketvirtadienio, spalio 12 d., Briuselyje.

Peržiūrėkite visą programą ir sekite tiesioginę transliaciją renginio svetainėje.
2023 INTERREG PROJEKTŲ KONKURSAS
2023 socialinės medijos konkursas vyksta visu tempu!

Atraskite fantastiškus Interreg projektų pasiekimus ir balsuokite iki spalio 15 d. Jūsų balsas svarbus!

Atminkite, kad bus skaičiuojami tik vaizdo įrašo „patinka“ paspaudimai, atlikti čia.
Programa yra įgyvendinama pagal Europos kaimynystės priemonę
ir yra finansuojama Europos Sąjungos
Šį leidinį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik Jungtinis techninis sekretoriatas ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis dokumentas atspindi Europos Sąjungos poziciją.