Subject: Young Architects Networking Program - Apply until 30 April // The Viz Business Event // Budapest100 bemutatja: A Bauhaus nyomában 2019. május 4-5. // Közösségi Kertek hírei: Gyógyító zöld - Hogyan hát ránk a természet városi kontextusban?

A Kortárs Építészeti Központ utazási támogatást, együttműködési és tanulmányúton való részvételi lehetőséget nyújt fiatal (30 év alatti) építészeknek és irodáiknak, melynek célja, hogy magyarországi és nemzetközi bemutatkozási, valamint szakmai kapcsolatépítési lehetőséget teremtsen a jelentkezők számára, ezzel lehetővé téve az új ötletek, jó gyakorlatok megosztását.

Ezt a célt a program felépítése is követi, amelyben a hazai és a szomszédos országok építészetének megismerésébe és megismertetésébe aktívan bevonja a szakma fiatal képviselőit.

A jelentkezéshez nem kell mást tenned mint:
1. találni egy számodra inspiráló nemzetközi építészirodát
2. megtervezni egy 3 napos tanulmányutat Magyarországra és a választott iroda országába
3. kitölteni a kérdőívet április 30-ig

Bővebb információ és jelentkezés itt: www.yanp.kek.org.hu
Pályázati határidő: 2019. április 30.
 KONFERENCIA 


2019.04.10-11.

2019. május 10-11. között két napos építészeti konferenciát rendez a KÉK és a Brick Visual. Előadások, kerekasztal, kiállítás és egy demo nap mutatja be, hogy a profi látványokon túl hogyan segíti az építészeti gyakorlatot és üzletfejlesztést a külön iparággá vált építészeti vizualizáció olyan irodák részvételével, mint a Zaha Hadid Architects, az MVRVD vagy a SAAHA. 

Kamarai tagok a konferenciára (első nap) 2 pontot, a workshopra (második nap) 1 kreditpontot igényelhetnek. MÉK 2019/119.

RÉSZLETES PROGRAM: www.vizbiz.kek.org.hu

 BUDAPEST100 


2019.05.4-5. 

2019-ben a 9. Budapest100 témáját a magyar modern építészet kínálja - az idén száz éve alapított Bauhaus apropójával. Nem volt még egy művészeti iskola, amely ilyen gyökeresen és máig hatóan formálta volna át a modern ember fogalmait a szépről, a hasznosról és a jóról. Budapest progresszív építészei lakóházak és középületek százaival próbáltak megfelelni ezeknek; 2019-ben mi magunk ítélhetjük meg, milyen sikerrel.

Április 23-tól nyomtatott programfüzetek itt érhetőek el:
- Blinken OSA Archívum (V. Arany János u. 32.)
- KÉK (XI. Bartók Béla út 10-12.)
- Tourinform - Sütő utca (V. Deák tér/Sütő utca)
- FUGA Budapesti Építészeti Központ (V. Petőfi Sándor u. 5.)


A program a budapest100.hu weboldalon is megtekinthető. 
 KÖZÖSSÉGI KERTEK 


2019.04.24. 18:30-20:30 - KÉK

A civilizált, fejlett tárgyi/környezeti kultúrához szokott embernek is jól működő evolúciós "maradványkészsége" van arra, hogy észrevegye/azonosítsa a természeti környezetet az épített/városi kontextuson belül.
Kiaknázzuk-e ezt az evolúciós maradványkészséget arra, hogy pszichológiai értelemben hasznot hajtson nekünk: ellensúlyozza a városi épített környezet fárasztó, elidegenítő hatásait.
Dr. Dúll Andrea (környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese) előadásban ezt a témát járja körül.

Kortárs Építészeti Központ1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12., Hungary
Bármikor leiratkozhat vagy módosíthatja adatait.

Technológia:
GetResponse